Skip to main content
Kunstsafari: Mondrihaantje gespot in Biest
Geschreven door: stichting Wel Gement

Kunstsafari: Mondrihaantje gespot in Biest


Aankomend weekend vind de eerste editie van de Kunstsafari plaats. Op zaterdag en zondag kun je door de hele gemeente Hilvarenbeek op verschillende locaties het werk van lokale kunstenaars bewonderen. Ook in Biest-Houtakker zijn verschillende locaties te bezoeken. In het centrum is vanalles te zien. Zo zie je bij Café Ome Toon een expositie waar alle kunstenaars zich voorstellen, kan je in Atelier 17 terecht om het werk van Quirijne de Kok te bekijken en is de kerk geopend voor een expositie van het schilderwerk en fotos van verschillende kunstenaars. En om de kunstsafari extra zichtbaar te krijgen in het dorp, is ook de Ziezuil, op de hoek van de Biestsestraat en Antoniusstraat in kunstsafaristijl omgetoverd. Kunsternaar A.F ter Scheef maakte een werk dat vandaag door de ‘plekkers’ van Stichting Wel Gement werd aangebracht. Ter Scheef maakte een werk bestaand uit 3 grote posters waarop een gedicht met illustraties te zien is., met als titel Mondrihaantje.

Je kan er niet meer omheen. De hele ZieZuil ademt kunstsafari uit. Stichting Wel Gement sloeg de handen ineen met visual designer Susan Wolters en dichtkunstenaar A.F. ter  Scheef. Deze laatste maakte een gedicht dat de lezer aan het denken zet over hoe de wereld van kunst verandert door de komst van zogenaamde ‘generatieve AI’. Opeens is iedereen in staat een werk te creeeren in de stijl van een kunstenaar, zonder dat die kunstenaar daar toestemming voor heeft gegeven. Een reden om boos te worden al kunstenaar of juist een zegen omdat meer mensen hun creativiteit kunnen delen met de wereld. Ondersteund met door de AI tool Dall-E gegenereerde visualisaties, laat ter Scheef zien welke impact deze tooling kan maken. Meer informatie over het werk is te vinden op het informatiebordje bij de ZieZuil.

Wie dit weekend de kunstsafari wil bezoeken, kan een kaart van de verschillende locaties en praktische informatie vinden op www.kunstsafari.nl. Maar een goed startpunt is natuurlijk Café Ome Toon. Hier stellen middels een fotoexpositie namelijk  alle deelnemende kunstenaars zich voor. Een hele handige manier dus om te zien welke locaties je wilt bezoeken. De kunstsafari locaties zijn te bezoeken op zaterdag van 11  tot 17 uur en zondag tussen 11 en 17 uur.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?