• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

KOOKPUNT juli

Geschreven door Piet Kuijpers.

Ook al lopen de temperaturen hoog op in de Biestse dreven, voor het Kookpunt geen reden om niet de warme keuken in te duiken. Ook deze woensdag is er weer gezorgd voor een aantrekkelijk menu. En dus werd er geopend met een lekker borreltje (Biests Regentje) met een toetje slagroom, en werd tevens de komende vakantie aangekondigd. En zoals gewoonlijk heeft Kookpunt weer geprobeerd de ingrediënten uit de Biest te halen. Aardappelen van Wilborts en groenten van Jos. Bovendien mochten we deze keer , als toetje ,  weer eens genieten van een heerlijke bavarois , gemaakt door Jan en Ria vd Wiel.  Het was weer lekker bij Ome Toon. Zoals al eerder vermeld:  In augustus is er geen Kookpunt. Het eerstvolgende Kookpunt is op 5 september.IMG 1467 optIMG 1468 opt

Vrijwilligersfeest coöperatie Biest-Houtakker

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Vrijwilliger bedanktAlle vrijwilligers van de Coöperatie Biest-Houtakker (met eventuele partner) worden van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest op zaterdag 23 juni a.s. Op deze wijze wil het bestuur hen voor hun inzet bedanken.

Heb jij vóór of achter de schermen meegeholpen? We zien je graag vanaf 20:30 uur!

Bestuur Coöperatie Biest-Houtakker
Richard Coppens, Marian van Lieshout, Pim Pijnenburg, Pierre van Oort en Arjan Mulders

Kom je ook naar de thema-avond?

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Misschien herken je het: je ziet al een tijdje aan dat een buurtgenoot niet vaak meer buiten komt. Dat de gordijnen wel erg lang dicht blijven, terwijl je dat eigenlijk niet gewend bent van deze persoon. Of dat je die jonge, oververmoeide moeder ziet worstelen met de opvoeding van haar kinderen, en dat je eigenlijk best iets zou willen doen, maar niet bemoeizuchtig over wilt komen. En zo kunnen we tal van voorbeelden noemen, die je in je omgeving of misschien wel bij jezelf herkent.

Samen met de gemeente Hilvarenbeek willen we op 12 juni aanstaande aandacht besteden aan het bieden van eerste hulp bij psychische problemen. Mariet Bastiaansen is consulent mentale gezondheid bij de gemeente, en heeft hele praktische tips op dit vlak. Die ervoor kunnen zorgen dat je het gevoel krijgt iets te kunnen betekenen, zonder dat je het probleem op je ‘eigen bordje’ krijgt. Na een kort interview met een dorpsgenoot die openhartig wil vertellen over zijn ervaring, zal Mariet praktische tips geven, op een interactieve manier.

Je bent vanaf 19:30 uur welkom bij Café Ome Toon voor een kopje koffie/thee, om 20:00 uur start de avond. Rond de klok van 21:30 uur sluiten we de avond af waarna in het café nog volop gelegenheid is om na te praten. Aanmelden hoeft niet, maar als je vragen hebt kun je terecht bij de dorpsondersteuner (Ria van de Wiel, 06-26 12 81 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

KOOKPUNT juni 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

We schrijven al weer juni , en voor Nederlandse begrippen al volop zomer . En dus ook weer tijd voor het "witte goud"op tafel. Het is voor het Kookpunt  ook iedere keer weer een uitdaging om zo veel als mogelijk ingrediënten uit ons eigen dorp te halen.  Dus rabarber en aardbeien uit de moestuin van Jos vd Sande en  de heerlijke boerenyoghurt van Marion Timmermans.  En wat dan wel eens vergeten wordt...de kleurrijke bloemversiering op tafel, iedere keer verzorgd door Annie Hesselmans.

Het volgende Kookpunt is op 4 juli a.s.  In augustus is er geen Kookpunt.  
IMG 1434 optIMG 1431 opt

We hebben 268 gasten en geen leden online