• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De biestse vlag wappert weer op de weissensee

Geschreven door Jos Wilborts.

Ook dit jaar gaan dorpsgenoten uit Biest-Houtakker jos en Harrie Wilborts en Hans en Eline en Kroonenburg naar de Weissensee.

Hans en Eline gaan voor de eerste keer mee en gaan op vrijdag 25 jan voor de 200km schaatsen. Dat is altijd spanend want hoe is het ijs en het weer.

De vooruitzichten zijn goed maar dan moet het nog gebeuren. Er word geschaatst op het kleine meer en de ronde is 12.5km en de start is om 7.00 uur. Maar met de aanmoedigen van de vrouw van Hans en de vriend van Eline en van ons gaat dat goed komen. Zij zijn te volgen hans met nr 3008 en Eline met nr3009 op weissensee.nl maar ook Harrie en Jos schaatsen op woensdag 25 jan. Wij willen dit jaar ook een keer de 200km schaatsen dan hebben wij er samen er 50 tochten opzitten op de Weissensee. Op vrijdag zijn wij te volgen Harrie nr3552 en fJos nr3553.op zondag 27jan ga Jos mee doen aan de winter triatlon hardlopen schaatsen en langlaufen.

Op dinsdag 29jan en vrijdag 1februari staan Jos en Harrie op nieuw aan de start voor de 200km en kan er als het zo koud blijft ook op het grote meer geschaatst worden.

Dan kan er een ronde van 25km geschaatst worden dan zijn wij ook te volgen metnr5550 en 5549 en op vrijdag met nr7280 en 7281.het word weer een mooie en gezellige schaats week op de weissensee wij gaan dit jaar voor de24 keer dus hopen wij volgend jaar voor de 25 ste keer  te kunnen gaan.

Groetjes.

De schaatsers.

Ut giet bijna oan op de ijsboan!

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Het gaat weer vriezen en daarmee laait ook de schaatskoorts weer op bij menig Biestenaar. Logisch dus dat ijsmeester Pieter van de Wouw weer aan de slag is gegaan met het realiseren van de ijsbaan op het eekhofplein. Het is nog even geduld hebben tot het ijs veilig is, maar als het weer een beetje meezit zouden we binnenkort de schaatsen uit het vet moeten kunnen halen.

ijsbaaneekhof

IJsmeester Pieter vraagt iedereen om niet op het ijs te gaan zolang het rood witte lint nog om de baan staat. scheuren of gaten in het ijs door te vroeg betreden, zijn namelijk niet makkelijk op te lossen. We houden jullie op de hoogte via deze site en facebook over de staat van de baan. 

Wie overigens denkt dat ijsmeester een makkelijk baantje is, die vergist zich lelijk. Om de baan te prepareren moest onze ijsmeester eerst een volle emmer hondenpoep van het veld op het eekhofplein scheppen. Hondenbezitters, voortaan dus het schepje mee, want zeg nou zelf: Liever glijdend op het ijs met koek en zoop, dan glijdend met je schoen door een hondenhoop. 

Brouwers Biests Biercollectief van start

Geschreven door Lennart de Graaf.

Terwijl de Biestse Vrouwen Actief druk bezig waren met het in de wacht slepen van de Bingoprijzen in Café Ome Toon, werd donderdagavond in de naastgelegen huiskamer (het kleine zaaltje) de basis gelegd voor het Biests Biertje. 13 enthousiaste brouwers in spe trapten hun brouwcarriere af met een "smaak bepaal avond".

 
brouwen 
Sinds vorig jaar is het Biests Biercollectief opgericht, een club van Biestenaren die als ambitie heeft om een eigen Biests biertje te krijgen. De club telt nu zo’n 54 leden die straks samen gaan bepalen hoe dat Biests biertje dan moet gaan smaken. Maar voordat er geproefd kan worden, moet er wel gebrouwen worden. Gelukkig hebben 13 leden van het collectief ook aangegeven dat zij, met hulp van een semi professionele brouwer, graag willen meehelpen bij het brouwen van een aantal proefbrouwsels.
 
Deze club had op donderdagavond haar eerste bijeenkomst met als doel: smaken verkennen. Onder de bezielende leiding van hobby brouwers Michael Schifferling en Joop Strijbosch kregen de brouwers in spé 6 totaal verschillende bieren voorgeschoteld met de vraag deze bieren nu eens goed uit te pluizen qua kleur, geur en smaak. De opgedane smaken vormden vervolgens het vertrekpunt om tot een smaakrichting te komen voor het Biestse bier. 
 
De brouwers hebben zich verdeeld in 4 clubs en gaan ieder met hulp van een hobbybrouwer aan de slag om de receptuur verder uit te werken en te gaan brouwen. Dat gaat snel gebeuren, maar toch is geduld gewenst, want de proefbieren moeten nog rijpen. De verwachting is dan ook dat alle collectiefleden op zn vroegst ergens in April de proefbrouwsels kunnen gaan vergelijken. Gelukkig geldt ook hier de wet van het uitgestelde genot: “Hoe langer je op iets moet wachten, hoe lekkerder het wordt!"

kookpunt januari 2019

Geschreven door Piet Kuijpers.

Het nieuwe jaar is nog maar een paar dagen oud en Ome Toon heet onze gasten van het Kookpunt weer welkom voor het "Nieuwjaarsdiner". Al vele jaren een goede gewoonte om deze toch wel feestelijke maaltijd te starten met een toast op het Nieuwe Jaar. Hiervoor werden de flessen Clairette de Die ontkurkt en werd gezamenlijk getoast op ieders gezondheid. Vergezeld van een heerlijke amuse van gerookte meerval met radijs liet ieder zich deze bubbel goed smaken. Het menu spreekt voor zichzelf. Onze gasten lieten het zich goed smaken. Weer een geslaagd Kookpunt.

Omdat Carnaval in het eerste weekend van maart valt heeft de Kookstaf besloten om het Kookpunt van maart naar voren te halen, dus vóór Carnaval, en wel op woensdag 27 februari.  Dit om reden dat Café Ome Toon de woensdag na Carnaval niet gebruikt kan worden door het Kookpunt. Dat betekent dat we in februari dus 2 keer Kookpunt hebben, en wel op 6 en 27 februari. Zet het dus in uw agenda of op de kalender. In maart dus geen Kookpunt, pas weer op 3 april. 
IMG 1564 optIMG 1557 opt 1IMG 1558 opt

Opgave carnavalsoptocht Pinnekleuversgat

Geschreven door Optochtcommissie CV de Pinnekleuvers.

Pinnekleuvers logo new 2019Ook dit jaar heeft CV de Pinnekleuvers de Carnavalsoptocht weer op het programma staan. Op zaterdag 2 maart 2019 zal de optocht om 13.30 uur van start gaan vanuit het Vossenhol. Wil je zelf, met je (vrienden)groep, klas of buurt meedoen? Vul dan het opgaveformulier in op de website van CV de Pinnekleuvers. Op dit formulier kun je ook aangeven of je wel of niet op zondag 3 maart in het Pezerikkengat meedoet.

 

Het digitale opgaveformulier vind je op www.pinnekleuvers.nl/inschrijven-optocht Of ga naar www.pinnekleuvers.nl en klik op de opgave-button.
Opgeven kan, in verband met het geplande jury-overleg, tot en met zaterdagmiddag 23 februari 17:00 uur.

We hebben 98 gasten en geen leden online