• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Cafe Ome Toon wordt Biests bierproeflokaal

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op zaterdag 8 juni is het eindelijk zover. Na lang wachten zijn de bieren, gebrouwen door vier brouwgroepen van leden van het Biests biercollectief (onderdeel van Stichting Wel Gement) klaar om geproefd te worden. Uit de vier brouwsels wordt op die avond het Biests biertje gekozen dat in grotere oplage gebrouwen zal gaan worden. Collectief-leden bepalen samen met een vakjury welk biertje zal winnen. Naast de Biestse bieren heeft Café Ome Toon haar assortiment ook uitgebreid voor de Bierliefhebber, die op deze avond uit maar liefst 30 verschillende speciaalbieren kan kiezen. 

bierenVoor wie het nog niet wist: Biest-Houtakker krijgt zijn eigen biertje. Het afgelopen jaar is daar hard aan gewerkt door vier semi-professionele brouwers uit de regio die samen met 14 leden van het Biests Biercollectief een Biests bier hebben ontwikkeld en gebrouwen. De vier bieren zijn nu proefklaar en dus is het tijd voor de 60 leden van het Biests Biercollectief om op 8 juni bij elkaar te komen voor een grote proefsessie in Café Ome Toon.
Onlangs proefde een vakjury de Bieren al. De jury bestond uit een goede mix van bierexperts, bierliefhebbers en goede proevers. Het oordeel van de jury blijft nog geheim tot 8 juni. Dan wordt het oordeel van de vakjury gemiddeld met het oordeel van de leden van het Biercollectief en wordt zo bepaald welk van de bieren het best in de smaak valt.
Ben je geen lid van het biercollectief, dan ben je toch van harte welkom tijdens de proefavond. Weliswaar heb je geen stemrecht, maar er zijn maar liefst 30 andere speciaalbieren in huis gehaald waar je van kunt proeven en waar je wat van kunt vinden. Tevens hebben sommige van de brouwers nog een klein extra voorraadje van hun bier beschikbaar, dus wie weet ....

Biestse schutters gilde kampioen

Geschreven door OLVr Broederschap Gilde Biest-Houtakker.

wintercompetitiegilde2019 web

De handboogschutters van de gilde OLVr Broederschap Biest-Houtakker werden vorige week kampioen na de laatste wedstrijd van de Beekse Handboogcompetitie. Het A-team bestaande uit Ad Timmermans, Luc Schepers, Hans Hesselmans, Wim van den Biggelaar en Toine van Balkom werd eerste in de competitie bestaande uit tien teams uit Baarschot, Biest-Houtakker, Esbeek en Hilvarenbeek. Het tweede team bestaande uit Frans van Oort, Maarten van Kessel, Jan Boers, Kees Schepens en Mart van de Wiel won de tweede plaats na een spannende eindderby tussen team A en team B van de Biest. Ook bij de persoonlijke kampioenschappen in Esbeek behaalden Maarten van Kessel en Toine van Balkom de eerste plaats in hun klasse. Ook op de gildedag in Middelbeers op zondag 19 mei behaalde Ad Timmermans het zilveren koningskruis en het viertal Ad Timmermans, Kees Schepens, Mart van de Wiel en Toine van Balkom het zilver. 

Tafeltennistoernooi Ome Toon

Geschreven door Toine Smolders.

Hilver pingpong2019De Hilvarenbeekse tafeltennisvereniging Hita ’79 bestaat dit jaar 40 jaar. Daarom organiseert zij dit jaar een aantal festiviteiten. Eén daarvan is het zogenaamde Hilver PING-PONG toernooi. In zowel Hilvarenbeek, Diessen, Esbeek en Biest-Houtakker worden op locatie tafeltennis toernooien georganiseerd, waaraan de inwoners van die betreffende kern kunnen deelnemen. De winnaar van elk toernooi speelt in het najaar op het eindtoernooi in Hilvarenbeek. Aanstaande vrijdag 10 mei om 20.00 uur starten we in Biest-Houtakker in de gymzaal/café Ome Toon. Tot nu toe schreven zich 13 Biestse teams in, dus dat belooft een sportieve strijd te worden. Elk team bestaat uit 2 personen, man of vrouw, vanaf 15 jaar.
Heb je jouw team nog niet ingeschreven? Wacht dan niet langer en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een whatsapp bericht naar 06-16024265. Doe dit wel uiterlijk woensdag 8 mei aanstaande. Kun je of wil je niet meedoen? Publiek is uiteraard van harte welkom om onder het genot van een drankje de Biestse deelnemers aan te moedigen. Nadere info is te verkrijgen via Toine Smolders.

KOOKPUNT MEI 2019

Geschreven door Piet Kuijpers.

Eerste woensdag van mei, en laat dat nou ook juist 1 mei zijn. Dus al onze trouwe gasten weer uitgenodigd voor een samenzijn met een heerlijk voorjaarsdiner.  Na een frisse wortelsalade was natuurlijk aspergesoep niet te vermijden in deze tijd van het "goud" van Brabantse grond. Van de asperges, geschonken door Jos, werd een heerlijke soep gemaakt. Verse raapstelen als stamppot met saltimbocca-karbonade maakten het voorjaarsgerecht compleet. Daarbij rabarber recht uit de tuin. Als dessert genoot iedereen van een heerlijke stoofperenmousse met ijs en slagroom.
Het volgende Kookpunt is op 5 juni.

IMG 1666 optIMG 1664 optIMG 1668 opt 1

Gildebroeders winnen derby

Geschreven door Toine van Balkom.

Winnaar Raboschild 2018 2019 websiteElk jaar wordt door de gildebroeders OLVr Broederschap een speciale handboog-wedstrijd verschoten tegen de gildebroeders van Sint Sebastiaan Hilvarenbeek. In het najaar van 2018 werd in de thuiswedstrijd tegen de Beekse schutters nog een flinke achterstand opgelopen met 55 minpunten. Maar tijdens de return op woensdag 24 april schoten de 9 Biestse gildebroeders maar liefst 105 pluspunten. Daar konden de Beekse schutters niet tegenop. Daarmee won de Biest ook dit jaar het grote Zilveren Rabo Wisselschild.
Op de foto overhandigt de koning van Sint Sebastiaan Theo Ansems het schild aan de Biestse koning Ad Timmermans in het gildehuis op sportpark De Roodloop. 

We hebben 513 gasten en geen leden online