• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Schaatsrotonde

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

drone schaatsbaan 2

Eigenlijk hadden ijsmeesters Pieter van de Wouw en Tinie Vromans de ijsrotonde liever nog één nacht met rust gelaten, maar met de studiedag van dinsdag wilden ze de ijspret voor de kinderen niet bederven. Vanavond wordt de baan weer zo goed als mogelijk hersteld, zodat er ook de komende dagen naar hartenlust geschaatst kan worden.

Lav Lukac (maatschappelijke stagiaire bij Anne-Marie Holthausen, en toevallig woonachtig aan de rotonde) hielp mee aan het filmpje dat u kunt zien door op de foto te klikken.

Weer brocante in de kerk

Geschreven door Lennart de Graaf.

brocante

Buiten is het koud en guur, maar binnen in de Biestse kerk is het weer heerlijk warm. De kerk is ook vandaag weer tot de nok toe gevuld met brocante, want ook vandaag vindt 'Brocante in de kerk' weer plaats. U bent van harte welkom tussen 10 en 16 uur.

Biestse Kerstal mag niet verdwijnen

Geschreven door Werkgroep Kerststal.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, de kerststal die elk jaar bij café Ome Toon staat zo rond de kerstdagen. Toch is dat verre van waar, want voor komende kerst is het nog niet zeker dat de kerststal zal terugkeren. Er is dringend onderhoud en reparatie nodig. Vrijwilligers zijn er wel, alleen het geld ontbreekt om aan de slag te gaan. En ook al lijkt kerst 2018 nog ver weg, er moet nu actie worden ondernomen om te voorkomen dat er komende kerst geen kerststal meer zal zijn in de Biest. Uw hulp is meer dan welkom. 

Theo de Graaf puike pinnekleuver

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op Zaterdagavond 10 februari werd de Puike Pinnekleuver uitgereikt. Dit jaar werd Theo de Gaaf de Puike!

fototheo

Theo werd op de gebruikelijke manier aangekondigd door CV voorzitter Richard Kok middels het voorlezen van de oorkonde waarop de staat van dienst van de puike werd samengevat. Hierin werd natuurlijk Theo's actieve leven als bestuurder bij vele Biestse stichtingen en verenigingen genoemd, maar zeker ook zijn betrokkenheid bij het Biests carnaval waar hij bestuurslid, presentator, tekstchrijver, adjudant, prins en zeveraar is geweest. Natuurlijk werd ook zijn grote passie, stichting Wel Gement, genoemd. 
Theo ontving het Puike pinnekleuver beeldje  uit handen van Kees Schepens, de puike van vorig jaar. Ook ontving hij van prins Dré een onderscheiding onder het motto: Gij zet unne schôône! Theo is er naar eigen zeggen 'verrekkes frééd meej' en we vermoeden dat ie er wel een Biests regentje op zal klinken. Puike ... gefeliciteerd!

Verslag schaatsen aan de Weissensee

Geschreven door Jos Wilborts.

Een verslag van Jos en Harrie Wilborts:

Dit jaar was het het 30ste jaar dat er geschaatst werd op de Weissensee. 
Op zondag deed ik mee aan de wintertriatlon: 5 km lopen 8 km schaatsen en 8 km langlaufen. Het weer was goed maar het was wel zwaar, maar ik heb het binnen de tijd gehaald.

Op dinsdag ging Harrie voor de 200 km  en ik voor de 100 km. Er werd op het kleine meer een rondje van 12.5 km geschaatst. Dus voor 200 km moesten er 16 rondjes geschaatst worden en er werd al om 6.00 uur gestart dus bijna 2 uur in het donker en dat is toch lastig.
Harrie ging goed van start en is maar een paar keer gevallen. In het donker ging de 100 km in 4.5 uur, daarna werd het zwaarder doordat de zon flink scheen en het ijs steeds zachter werd. De rondetijden werden steeds langer. De laatste ronde was om 16.45 en hij mocht als laatste nog door. En dan komt in die laatste ronde de hele tocht weer voorbij en ben je heel blij dat je die 200 km gehaald hebt. De tijd is dan niet belangrijk, het is een toertocht.
Dit was onze 49ste 200 km tocht. Volgend jaar gaan wij proberen de 50 vol te maken.

Ik heb de 100 km geschaatst. Dat ging goed en dit is een mooie afstand. Op donderdag gingen wij nog keer voor de 100 km van start. Die was voor vrijdag gepland maar er was toen veel sneeuw voorspeld. Deze tocht werd zeer zwaar omdat het de hele dag regende en het ijs steeds gevaarlijker werd en daarom hebben wij maar 50 km geschaatst.

Alles bij elkaar was het toch weer een mooie week aan de Weissensee. Met zo'n 4.500 Nederlandse schaatsers was het weer een gezellige boel.
Na carnaval ga ik nog drie tochten in Canada schaatsen met de stichting van de Weissensee.

Groetjes.
Jos en Harrie Wilborts.

We hebben 130 gasten en geen leden online