• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wel Gementelteefjesdag

Geschreven door Lennart de Graaf.

Afgelopen zondag vond onder de vlag van de burendag 2018 (Oranjefonds) de Wel Gementelteefjesdag plaats. zo'n 50 kinderen gingen aan de slag om met hun ouders en/of grootouders met als thema 'Oud leert Jong & Jong leert Oud'. De oudere generatie liet in 3 activiteiten zien aan de jeugd hoe het er vroeger aan toe ging. Andersom toonde de jongeren aan de ouderen wat vandaag de dag helemaal hip is. 

WelGementelteefjes collage

De oudere generatie liet de jongeren zien hoe je oud brood vroeger gebruikte door er wentelteeefjes mee te bakken (Rina, Ans, Clair, Corrie). Ook werd er muziek gemaakt met zelfgemaakte foekepotten (Harrie, Jos, Toon). Op het gebied van spel kon de jeugd aan de slag om een bellenstok of een blaaspijp te maken (Pieter, Kees). 

De jongere generatie liet de ouderen proeven van de mexicaanse keuken door ze te leren hoe fajitas (kipwraps) gemaakt konden worden (Isa, Tim en Robin). Ook konden computermuziekinstrumenten worden gebouwd met Makey makey (Chris, Elise) en konden de senioren in Training om mee te spelen met de computergame Fifa (Tygo, Richard). 

Al deze activiteiten georganiseerd door stichting Wel Gement leverde een leerzame middag, maar vooral een gezellige drukte met heel veel ontmoeting tussen jong en oud op. 

Mannen van Naam trappen af in Toontjes theater

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Gisteravond trapte de 3 mans formatie Mannen van Naam af als allereerste band in 'Toontjes Theater'. Geen echt theater, maar café Ome Toon dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot mini theater. Zo'n 60 gasten kwamen kijken en werden getrakteerd op een show vol mooie luisterliedjes en meezingers aaneengeregen door de sterke verhalen van zanger Ton Smulders. 

MannenVanNaamintoontjestheater

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

Mieke van EijkenMet ingang van 19 september is bij Ome Toon weer een nieuwe expositie ingericht. Deze keer heeft Mieke van Eijken uit Hilvarenbeek de eer om de wanden van Ome Toon te verluchtigen met haar kunstwerken.\

Tot en met 18 december zijn haar olie- en acryl schilderijen te bewonderen. Als u dan toch bij Ome Toon binnenloopt, neem dan ook even de moeite om te genieten van de fraaie schilderijen.

Veel kijkplezier gewenst.

Brocante, vintage en meer!

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

IMG 1746 2

Voor velen is het nog een verborgen parel, gelukkig ontdekken steeds meer mensen wat er voor moois te vinden is, in en rondom de kerk van Biest-Houtakker. 

Janne Mokveld stond er afgelopen zondag alweer voor de tweede keer met haar zorgvuldig ingekochte spulletjes. Shawls bijvoorbeeld van bekende ontwerpers, of sieraden en vintage serviesgoed. Maar ook een oude melkkan van Maastrichts porselein. En wat wil het toeval? Een vergelijkbaar exemplaar stond te koop bij de kraam naast haar. Een fanatieke verzamelaar, die regelmatig dit soort markten afstruint, bedacht zich geen moment. 'Maar', vertelde ze, 'ik zoek gericht en moet alles wat ik koop ook echt kunnen gebruiken.'

Janne geniet van dit soort klanten. Met hun verhalen, en zoektochten naar spulletjes van vroeger. Ze krijgt echt de smaak te pakken en weet zeker dat ze nog vaak op dit soort markten zal staan.

Brocante in de kerk is elke week geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. En elke 3e zondag van de maandag is het koopzondag. Wie weet dat we Janne tijdens een van deze dagen ook nog eens terug zien.

Op 17 en 18 november werkt Brocante in de kerk samen met Café Ome Toon. Die dagen zijn deze locaties volop in Kerstsfeer en zeker het bezoeken waard. 

Meer informatie over Brocante in de kerk? Je kunt terecht bij Rianne en JP van den Hoven via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

We hebben 272 gasten en geen leden online