• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee

Geschreven door Lennart de Graaf.

josharrieweissensee

Ook dit jaar gaan dorpsgenoten Jos en Harrie Wilborts weer richting Oostenrijk om een sportieve prestatie van formaat neer te zetten. Beide heren reizen voor de 23ste keer af naar de Weissensee om daar aan de 30ste editie van de schaatstocht mee te doen. Traditiegetrouw wordt daarbij ook de Biestse vlag meegenomen en op Oostenrijkse bodem gehesen.
Voordat het zover is start Jos eerst nog op zondag in de wintertriatlon. Deze bestaat uit de onderdelen hardlopen, langlaufen en schaatsen.

Op dinsdag 30 januari wordt vervolgens gestart met de toertocht. Deze vindt dit jaar plaats op het kleine meer omdat het ijs op het grote meer nog niet dik genoeg is. Een ronde op het kleine meer bedraagt 12.5 km. Harrie gaat om 7.00 uur van start met nr 5465 voor de 200 km (16 ronden). Jos gaat om 9.00 uur van start voor de 100 km (8 ronden) met nr 5375.
Om het geheel sportief af te sluiten, pakken beide heren op vrijdag 2 februari nog een andere lokale schaatstocht mee, waarbij Harrie wederom 200 km met nr 7287 en jos 100 km met nr 7230 zal schaatsen.
Het doel is om samen een totaal van 500 km op natuur ijs te schaatsen. Wilt u Jos en Harrie volgen op weg naar de 500 km, kijk dan op www.weisensee.nl

Voorlezen en muziek voor ouderen bij café Ome Toon

Geschreven door Dorpsondersteuner, Ria van de Wiel.

logo dorpsondersteunerHet voorlezen van een mooi verhaal of gedicht biedt veel plezier en ontspanning aan mensen van alle leeftijden en is vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.
Op 1 februari treden de vertellers Michiel en Henk van der Sanden op, samen met het H2M trio, met een mix van verhalen en muziek, voor ouderen van Biest-Houtakker. Dit doen zij in samenwerking met het Regionaal Seniorenorkest Midden Brabant en de bibliotheek op locatie.

logo biebmbProgramma

13.30 ontvangst met een kopje koffie of thee.
14.00 start van de verhalen en muziek.
15.30 sluiting.

 Wilt u hier bij aanwezig zijn, graag telefonische opgave bij Ria van de Wiel, 0626128195.
Deelname is gratis, en het kopje koffie ook.
Graag tot donderdag 1 februari.

Kookpunt januari 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

Met de start van het nieuwe jaar wil het KOOKPUNT haar gasten steeds verrassen met een speciaal Nieuwjaarsdiner. Ook dit jaar weer natuurlijk. Met de fraaie ruimte bij Ome Toon was het ditmaal een beetje improviseren, omdat gelijktijdig de koffietafel van een van onze overleden gasten plaats vond. Maar met inschikken en delen werd aan beide gebeurtenissen recht gedaan en met een minuut stilte eer betoond aan onze overledenen.
Met de "openingsbubbel" werd het nieuwe jaar begroet, vergezeld van heerlijke amuses. Het Kookpunt is bij dit "Nieuwjaarsmenu" dank verschuldigd aan een aantal gulle gevers. Zo werd de "Champagne" geschonken door Wijnhuis Lieverlee uit Hilvarenbeek, het ree door de jagersvereniging Biest-Houtakker, in de persoon van Tinie Vromans, en het dessert, als kerstgeschenk, door de Parochie H. Norbertus. Waarvoor dus onze hartelijke dank. Onze gasten hebben culinair op een heerlijke wijze het nieuwe jaar ingezet. Het volgende Kookpunt, op 7 februari a.s. zal in het teken staan van Carnaval.

IMG 1384 optIMG 1381 opt

 

Regentje Vintage klaar voor de kelder

Geschreven door Lennart de Graaf.

Na een klein jaar voor-rijpen in het vat en in de fles, is het bijna zover. De 222 flessen van de dorpslikeur Ut Biests Regentje gaan tot het 700 jarig bestaan van Biest-Houtakker de kelder in. Deze week werden de flessen handmatig genummerd en geëtiketteerd door de Vintage werkgroep. 

vintage3 600x400

Nieuwe Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

Vanaf dit weekend is bij Ome Toon een nieuwe expositie ingericht. De olieverfschilderijen zijn van de hand van Gerda van Riel uit Hilvarenbeek. Ook zij schildert bij de Schildergroep Hercules in Diessen onder leiding van kunstenaar Louis de Groot. We laten haar graag zelf aan het woord:

"Tekenen is altijd al mijn hobby geweest. Totdat ik na een moeilijke periode het advies kreeg om te gaan schilderen. Ik ben toen naar de kunstacademie in Arendonk gegaan en na 5 jaar opleiding plus 2 jaar specialisatie haalde ik in 2010 mijn diploma. Inspiratie haal ik uit de natuur, maar vooral uit onze prachtige Zeeuwse kust.  Strand en zee zijn voor mij een waar rustpunt. Ik werk met olieverf op doek of hout. Iedereen veel kijkplezier gewenst."
Gerda van Riel,  Hilvarenbeek. Eventueel contact via 013 5052529

20180104 143557 opt

We hebben 261 gasten en geen leden online