• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Ga met uw (klein)kind de natuur in en word Natuurhelper (gids)

Geschreven door VNMH.

Natuur ouderAls kinderen tijdens hun school-periode interesse meekrijgen over de alledaagse dingen in de natuur en in het milieu leren ze spelenderwijs op de juiste manier omgaan met hun omgeving. Bent u een doener en enthousiast, dan is het begeleiden van uw (klein)kind of een groep kinderen in de natuur vast iets voor u. U hoeft echt niet alle zeldzame vogeltjes, plantjes, insecten en paddenstoelen te kennen. U hoeft geen Freek Vonk te zijn, die nu voor veel kinderen een idool is.

Enige basiskennis over natuur en milieu is voor de toekomst van onze kinderen noodzakelijk, want de natuur staat sterk onder druk. Het aantal insecten slinkt. Ze vormen het voedsel voor vogels, dus hun aanwezigheid staat dan ook onder druk. Zo kunnen we nog even doorgaan met somber zijn, maar dat doen we niet. Gelukkig zijn hier in de directe omgeving ook mooie dingen te zien. Dat moeten wij de leerlingen van de 21ste eeuw laten zien. Met de nu opgedane kennis en verdere verrijking kunnen ze als volwassenen bekwaam meedenken en meewerken aan een leefbare wereld en kennis op doen als natuurhelper.
De Vereniging voor Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) biedt (groot)ouders en verzorgers een korte, praktische Natuuroudercursus aan. Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) geeft ondersteuning in de vorm van een praktisch Natuurouder cursusboek. Deze cursus is op drie dinsdagavonden en vier zaterdagen. Op de laatste dag krijgen de cursisten een diploma.

De data zijn:
cursusavonden op dinsdag: 22/5 29/5 en 5/6.
De zaterdagexcursies aansluitend op 26/5 en 2/6
Zaterdag 9/6 neem je deel aan Slootjesdag
Zaterdag 16/6 slot excursie

Meld je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is er brand ?

Geschreven door Redactie.

Beste inwoners van Biest-Houtakker,
Als jullie zaterdag 17 maart brandweerwagens zien staan bij onze kerk en er komt geen rook uit het dak dan hoeven jullie je geen zorgen te maken. Er is zaterdag een Provinciale vaardigheidsoefening van de brandweer in de kerk waar 10 korpsen bij betrokken zijn.
Geïnteresseerden inwoners van Biest-Houtakker mogen een kijkje komen nemen.

brandweeroefening

Vriendelijke groet, 
Coöperatie Behoud kerkgebouw Biest-Houtakker  

KOOKPUNT MAART

Geschreven door Piet Kuijpers.

Een maand is toch weer zo voorbij. Heb je amper de keuken opgeruimd en de afwas gedaan, staat het nieuwe menu al weer op de rol. Worden de boodschappen weer op een rijtje gezet en de voorbereidingen getroffen voor het volgende KOOKPUNT. En iedere keer weer doet de kookstaf van het KOOKPUNT dit met het grootste plezier, alleen al omdat men weet dat onze gasten erg genieten van deze maandelijkse maaltijd, waar gezelligheid en lekker eten de "hoofdschotel" is. Het KOOKPUNT van april is op 4 april a.s. en dat is vlak na Pasen, dus zullen we proberen er een paastintje' aan te geven.
IMG 1405 optIMG 1404 opt

Gezocht gastvrij horeca collega

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Ome Toon zonder achtergrondzoekt een "Gastvrij Horeca" collega ter ondersteuning van de beheerder en vrijwilligers

MBO geschoold in de richting Gastvrijheidsmedewerker (Rooi Pannen o.i.d.). Bij voorkeur in het bezit van het certificaat Sociale Hygiëne.
Beschikbaar 4 tot 12 uur per week in wisselende diensten. Werktijden op de avonden van 18:30 tot 23:30 en in de weekenden vaak ook feesten en partijen.
Leeftijd en salarisindicatie: minimaal 23 jaar en € 8 tot 10,00 bruto per uur, afhankelijk van ervaring. Horeca CAO.

ometoontop2000Voor vragen: Hans Mutsaers beheerder 06 46909022.

Sollicitatie richten vóór 1 april a.s. richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Biestsestraat 38C 5084 HG Biest-Houtakker.
Gesprekken zijn gepland medio april.

We hebben 211 gasten en geen leden online