• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wanneer kom jij de pot proeven?

Geschreven door Stichting Wel Gement.

WieDePotLustMegaVega

In de laatste editie van "Wie de pot lust, schuive maar aan" toverde kok Ans Lapien een overheerlijke vegetarische maaltijd op tafel. Een heerlijke groentetaart, een bonenmais salade, een paddenstoelenrisotto, gegrilde cherrytomaatjes en ga zo nog maar even door. De reacties van de aanwezigen waren lovend: "Ik wist niet dat vegetarisch zo heerlijk kon zijn" en "vlees ... zat er dat niet in dan? Dat kan niet!" (ja ja .. niet iedereen had het thema Mega Vega begrepen ;) ). Deze avond laat weer een van de redenen zien van het initiatief: nieuwe keukens ontdekken die je zelf niet zo snel op je eigen tafel zou zetten. 

De vraag is echter: hoe krijgen we ook jou aan tafel? Want we hebben je nog niet gezien bij "Wie de pot lust". Weet dat het initiatief echt is bedoeld voor allle Biestenaren. Jong of oud, Dik of dun, arm of rijk, het maakt niet uit. Of je nu niet graag nieuwe keukens wilt ontdekken, niet graag kookt, te vaak alleen eet of toe bent aan een heerlijk eerlijke maaltijd. Je bent altijd welkom. 

De volgende avonden staan gepland:

vr 9 nov 2018 (+- 17.45 - 19.30) - Thema 'un goei kiep' - Koks Jan en Ans
vr 23 nov 2018 (+-17.45 - 19.30) - Thema Ierse Stoof en Stew - Kok Lennart en mysteryguest
vr 14 dec 2018 (+- 17.45 - 19.30) - Thema onbekend - Koks Jan en Ans
vr 28 dec 2018 (+- 17.45 - 19.30) - Thema Het 4e kerstdag diner - Kok Lennart & Elise
vr 11 jan 2018 (+- 17.45 - 19.30) - Thema onbekend - Koks Jan en Ans
vr 25 jan 2018 (+- 18.30 - 21.00) - Thema Qlivini Reunini (the Best of Qlivini) - Kok Lennart en de Qlivini

Dus niet langer twijfelen ... maar een datum kiezen en inschrijven maar!

Dat kan op http://www.welgement.nl/wie-de-pot-lust-schuive-maar-aan/

p.s Wil je structureel of een keer mee koken? Of wil je ons helpen bij de organisatie van Wie de pot lust als gastheer of vrouw? Meld je dan even bij Lennart de Graaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), want we kunnen je hulp goed gebruiken.  

intocht sint op biest-houtakker

Geschreven door Sinterklaas Comité.

sint01Sinterklaas maakt met een flink gezelschap Zwarte Pieten binnenkort (als alles goed gaat) weer zijn opwachting in ons land. Op zondag 25 november 2018 om 11:00 uur zal de Goedheiligman BiestHoutakker binnen varen bij de Akkerstraat (burg Holenakker). Sinterklaas en Pieten worden al jaren door een menigte zingende kinderen ontvangen. De Sint en zijn Pieten worden per oldtimer pick-up door de harmonie begeleid naar de feestzaal bij Café Ome Toon. De kinderen en belangstellenden mogen achter de oldtimer pick-up aan. Tijdens zijn bezoek in de gymzaal kan Sinterklaas rustig op zijn zetel genieten. Daar wordt Sinterklaas hartelijk ontvangen door de burgemeester. De Pieten treden hier voor de kinderen op en natuurlijk mogen er kinderen bij Sinterklaas komen. Ouders en familie zijn van harte welkom, want op deze leeftijd vinden de meeste kinderen het natuurlijk reuze spannend! Sinterklaas blijft een uurtje en vertrekt weer rond 13:30 uur. Hij kan dan gaan rusten, want ’s nachts gaan Sinterklaas en de Zwarte Pieten natuurlijk schoentjes vullen! Jaarlijks organiseert het Sinterklaas comité een loterij tijdens de intocht van Sinterklaas. In de week van 10 t/m 17 november 2018 zal het Sinterklaas comité in Biest-Houtakker rond gaan om zoveel mogelijk van deze loten te verkopen. De opbrengsten hiervan worden weer gebruikt om alle kinderen in Biest-Houtakker (t/m groep 8) met de intocht van Sinterklaas een leuk cadeau en snoepzak te kunnen geven. De prijzen van de loterij kunnen tot 1 januari 2019 opgehaald worden.

De Biestse Kerststal

Geschreven door Wel Gement - Rina van den Heuvel.

Intussen wordt er hard gewerkt aan onze kerststal en het resultaat is geweldig. En nieuw stalen  "onderframe", het hout vervangen, verstevigende schuine dwarslatten, reparatie aan het dak en nog een heleboel andere klussen. Maar het gaat lukken om deze bijzondere kerststal op tijd bij Ome Toon te kunnen plaatsen. Dank aan iedereen voor de vele stemmen die we mochten ontvangen via de actie van de Rabobank Clubkas Campagne. Hartverwarmend om te ervaren dat we eigenlijk allemaal onze kerststal erg belangrijk vinden.
Kortom, samen komen we er wel.......! 

IMG 20181031 WA0001 opt 

 
IMG 20181031 WA0000 opt

Jeugd Tonproatavond

Geschreven door Commissie Jeugd Tonpraten.

20181030 poster jeugd tonpratenOp 9 november vindt de eerste editie van het jeugd tonpraten plaats in de Gouden Carolus. Dit is een initiatief in de gemeente Hilvarenbeek om meer jeugd enthousiast te krijgen voor het tonpraten. Dit jaar staan er vier tieners in de Ton, waarvan er drie uit de Biest komen namelijk Ravi Spapens, Sam Kok en Niek Soetens.

Rabo Clubkas Coöperatie

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

20181029RaboClubkasDe Rabobank heeft deze dagen in Biest- Houtakker diverse cheques uitgereikt vanuit de Rabo Clubkas Campagne. De Coöperatie Biest- Houtakker heeft uit handen van Lillian Damen, directie-voorzitter van Rabo Hart van Brabant, een mooie cheque van € 693,- gekregen. Het bedrag zal besteed worden aan een digitaal systeem in de hal van Café Ome Toon, om nieuws en activiteiten die eraan komen met iedereen te delen. De cheque is in ontvangst genomen door Pierre van Oort, samen met een aantal vrijwilligers en Claire, onze stagiaire.

We hebben 573 gasten en geen leden online