• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Opbrengst Collecte nierstichting

Geschreven door Jos Wilborts - coordinator collecte nierstichting.

logoNierstichtingDe collecte van de Nierstichting heeft dit jaar het mooie bedrag van €460 opgebracht in Biest-Houtakker. Namens de Nierstichting en alle collectanten: bedankt voor uw gift!

Biest goed vertegenwoordigd in fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig’

Geschreven door Toine van Balkom.

Fotoboek biest 2017Cees Kroot kreeg in 1988 namens het Belangen Orgaan Biest-Houtakker uit handen van Jos Wijten een onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor het kerkdorp. Herman Emmink was er in 1982 te gast met zijn radioprogramma. Het zijn enkele foto’s uit Biest-Houtakker dat uiteraard is vertegenwoordigd in het nieuwe fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig.’
In een kleine 200 pagina’s heeft Ad van Gool geprobeerd een alledaags beeld te schetsen van Hilvarenbeek en zijn kerkdorpen. Er wordt gewerkt, gefeest, er worden onderscheidingen uitgedeeld, er wordt gestudeerd, muziek gemaakt, gesport, gewandeld, vergaderd, geluisterd, toneel gespeeld. Daarmee geeft het een goede kijk op een tijd die al weer zo'n dertig jaar achter ons ligt.

Op 2 november wordt in samenwerking met Heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus in de Gouden Carolus het fotoboek gepresenteerd. Deze presentatie wordt voorafgegaan door enkele lezingen over opvallende gebeurtenissen uit die tijd. Daarvoor zijn enkele bijzondere gasten uitgenodigd, die hun kijk op een voor hen speciaal voorval komen toelichten. Dat zijn ex-burgemeester Willem Ligtvoet en rechercheur Ger Ligtvoet. Laatstgenoemde was nauw betrokken bij de overval op Albert Heijn in 1984 waarbij Cor Kloppenberg de dood vond. 
De avond begint om 20 uur. Na afloop zal het boek voor € 19,95 te koop zijn.

Vergeet niet te stemmen!

Geschreven door Toine van Balkom.

Rabobank Hart voor uw Club is weer in actie. Vergeet niet te stemmen van 3 tot en met 17 oktober op het project van uw favoriete Biestse vereniging(en). De kaart met de persoonlijke stemcode heb je nodig om de 5 punten uit te delen aan de favorieten. Elke stem is geld waard, dus laat deze kans niet liggen.

Rabobank hartvooruwclub2017

KOOKPUNT Oktober

Geschreven door Kookpunt.

IMG 1346 optEerste woensdag van de maand. Het is weer tijd om naar Ome Toon te gaan. Voor onze gasten  het moment van gezellig samen zijn en lekker eten. Voor de kookstaf weer een uitdaging om er iets heerlijks van te maken.
Een enigszins gewijzigde kookstaf. Met het afscheid van Ria zijn twee nieuwe gezichten onze kookstaf komen versterken. Abusievelijk werd in het vorige bericht van het KOOKPUNT vermeld dat ook Piet het stokje overdroeg aan de nieuwe kook-stafleden Jan en Christine. Maar Piet blijft voorlopig gewoon doorgaan met koken voor onze gasten. Dit voor alle duidelijkheid. Samen met Ans zijn we dus nu 5 man sterk.

 

IMG 1349 opt

In het openingswoordje werd aan onze gasten gevraagd om bij het stemmen bij de Rabo-actie "Hart voor uw club" toch tenminste een stem uit te brengen op het KOOKPUNT. We kunnen deze steun voor het KOOKPUNT goed gebruiken, want het is toch ook iedere keer weer een uitdaging om het financieel rond te breien. Bij deze dus alsnog een oproep om het KOOKPUNT niet te vergeten !

We hebben 164 gasten en geen leden online