• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Laat die ballen maar knallen!

Geschreven door Lennart de Graaf.

Heb jij je al aangemeld voor het Open Biests Tafelvoetbaltoernooi 2017? Misschien is er dat in verband met de vakantie nog niet van gekomen, maar doe dat dan snel. Op dit moment zijn er zowel voor het seniorentoernooi op zaterdagavond 21 oktober, alsook het juniorentoernooi in de middag al best wat aanmeldingen. Met name voor de eerste categorie gaat het goed met de aanmeldingen. En, zoals ook vorig jaar, geldt nu ook weer dat we maar maximaal plaats hebben voor 64 teams.

tafelv2

Aanmelden kan simpelweg door een mail te sturen naar Toine Smolders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) onder vermelding van teamnaam, contactpersoon, email en gewenste poule. De poulekeuzes zijn: junioren (voor basisschool leerlingen, in de middag gespeeld), puberpoule, dames, heren en semi-professionals. (zie ook het eerdere artikel).

Natuurmarkt VNMH op zondag 27 augustus

Geschreven door VNMH Biest-Houtakker.

Impressie natuurmarkt VNMH persberichtOp zondag 27 augustus a.s. is er van 11.00 tot 17.00 uur een grote natuurmarkt in het kader van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH). De markt vindt plaats op het sfeervolle erf van bezoekerscentrum De Flierefluiter in het Groot Loo.
Er staan allerlei kramen van organisaties en bedrijven die verbonden zijn met natuur en milieu. De bezoekers krijgen op de markt een mooi beeld van alle ‘groene’ activiteiten in deze regio zijn, zowel van ondernemers die er hun brood mee verdienen, als van vrijwilligers die natuurbehoud een warm hart toedragen en zich daarvoor inzetten. 
Enkele voorbeelden: De leden van Bijenvereniging Ambrosius laten zien waarom bijen onmisbaar zijn in onze natuur. De medewerkers van heemtuin d’n Doornhof geven tekst en uitleg over o.a. geneeskrachtige kruidenplanten. Het biodiversiteitsteam is present om de bezoekers te vertellen waarom het zo belangrijk is dat we de natuur in balans houden door het beschermen van soorten. Uiteraard is ook de jubilerende vereniging zelf nadrukkelijk aanwezig op de natuurmarkt met de verschillende werkgroepen, zoals de natuurwerkgroep, de uilenwerkgroep, de weidevogelwerkgroep en NatuurAvontuur voor en door kinderen. Ondernemers die aan de natuurmarkt meedoen zijn onder andere biologisch-dynamische boerderij De Kraanvogel uit Esbeek, Robben Groene Energie, en ’t Stekje uit Baarschot een kwekerij voor groenteplanten, kruiden, fruit en bloemen.

De natuurmarkt wordt opgeluisterd met muziekoptredens, en er zijn hapjes en drankjes. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals het uitpluizen van uilenballen en een zoektocht naar water-en bodemdiertjes. De natuurmarkt is voor jong en oud !
Locatie: Bezoekerscentrum De Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek, van 11.00 tot 17.00 uur. Website: www.vnmhilvarenbeek.nl

Lopers gaan weer voor gezellige drukte zorgen !

Geschreven door SVSOS.

Vakantieloop2012 2

Voetbalvereniging S.V.S.O.S. uit Biest-Houtakker en Atletiekvereniging Achil ’87 uit Hilvarenbeek organiseren midden in de zomervakantie weer hun jaarlijkse Vakantieloop op woensdagavond 9 augustus 2017. De Vakantieloop is onderdeel van het ZLM Wegcircuit Midden-Brabant (www.regio13.nl).

In de zomervakantie worden er niet zo veel wedstrijden en trimlopen georganiseerd dus is het zeker de moeite waard naar Biest-Houtakker te komen. De thuisblijvers en de vakantiegangers in de regio maken hier ook graag gebruik van. De wedstrijd en trimloop over 1 km begint om 18.45 uur, de 2 en 4 km om 19.00 uur en de 10 km wedstrijd en trimloop om 19.30 uur. Het parcours start in het Vossenhol en loopt via de Biestsestraat en Akkerstraat, langs het kanaal en weer terug het Vossenhol in. Voor verdere info over inschrijving etc. kun je terecht op de website van Achil’87(www.achil87.nl).
De Vakantieloop zorgt altijd voor een gezellige drukte in de Biestse straten waarvan er dan ook een aantal tijdelijk (van ca. 18.15 tot ca. 20.30 uur) afgesloten zullen zijn in verband met deze loop. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden en o.a. verwijzen naar braakliggend terrein in Beverakkers dat als parkeerruimte gebruikt wordt. Vriendelijk verzoek om hun aanwijzingen op te volgen. Speciaal verzoek om de weg vrij te houden voor de deelnemers aan de Vakantieloop en om huisdieren en kleine kinderen goed in de gaten te houden. Alleen met uw aller medewerking zal de Vakantieloop vlot en veilig verlopen.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Als u nog vragen hebt kunt u contact opnemen met Antoon van de Sande (06 47009464).

Biestse Buil voor nieuwe inwoners

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

20645963 1350251755089905 1401953825 nNieuwe inwoners, die na 1 juli 2017 in Biest-Houtakker zijn komen wonen, kunnen rekenen op een aardige attentie van de Coöperatie Biest-Houtakker. Dorpsondersteuner Ria van de Wiel komt namelijk bij hen langs om de Biestse Buil te overhandigen. 

Kersverse dorpsgenoot Maarten van Kessel was blij verrast met de tas, die voor nieuwe inwoners ook nog eens gevuld is met informatie en cadeaubonnen uit het dorp of omgeving. Samen met de werkgroep Zorg en Welzijn van de coöperatie doet Ria haar best om deze tas bij nieuwe inwoners af te geven. Mocht u nieuwe buren/buurtgenoten hebben, meldt het gerust bij Ria zodat we zeker niemand vergeten. Het mailadres van Ria is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We kunnen ons voorstellen dat andere inwoners ook graag over zo'n mooie Biestse Buil willen beschikken. Daarom hebben we een paar inloopmomenten ingepland bij Café Ome Toon (Biestsestraat 38c) waar de (weliswaar lege) tas afgehaald kan worden. Dit kan op donderdagavond  31 augustus tussen 19 uur en 20 uur, zaterdag 2 september tussen 10 uur en 11 uur en woensdag 6 september tussen 19 uur en 20 uur.

Zomerstop? Dan kan de training beginnen!

Geschreven door Lennart de Graaf.

topperNu de sport stil komt te liggen in de zomervakantie, kan de training voor Weekend Sentiment weer beginnen. En dan bedoelen ze niet de training terraszitten of BBQ worstjes bakken, maar natuurlijk de training voor het gezelligste tafelvoetbaltoernooi van Brabant: de Biestse Open Tafelvoetbal kampioenschappen. Dit jaar vinden ze plaats op zaterdag 21 oktober 2017, natuurlijk weer in café Ome Toon. Nieuw dit jaar is de indeling in 4 poules in plaats van 3. De nieuwe poule is bedoeld voor semiprofessionele teams en biedt ruimte aan 8 teams.

Volgens medeorganisator Ruud van de Pas staan de voetbaltafels er weer goed bij dit jaar. Alhoewel er zo hier en daar wat roestplekjes op de nostalgische toppers te zien zijn, spelen ze nog even soepel als voorheen. De tafels die traditioneel ook te vinden waren in de kroegen in en rond Biest-Houtakker zijn dan ook de tafels die passen bij dit jaarlijks terugkerend toernooi. Geen moderne tafels met kunststof poppen, maar houten poppen en een glasplaat als ondergrond. De tafels worden bij de officiële competities niet meer gebruikt maar de ‘oude garde’ uit de regio zweert erbij.

Dit jaar is in totaal plaats voor zo’n 64 seniorenteams. Deze teams kunnen zich inschrijven in de 3 reguliere poules: heren, dames en de zogenaamde puberpoule. Die laatste is speciaal in het leven geroepen voor de jeugd die nog net te jong is voor de seniorencompetitie, maar al wel oud genoeg is om lekker ’s avonds mee te doen met de competitie in Ome Toon. (en nee … niet voor belegen dames die zelf vinden dat ze nog laaaaaang geen senior zijn).
8 plaatsen zijn dit jaar gereserveerd voor (semi)professionele teams. Onder andere het team van de gebroeders Brakkenie en het team van Stefan Adriaenssen en Kevin Ambroise (in Biest-Houtakker beter bekend of misschien zelfs gevreesd onder de naam ’de Belgen’) zullen in deze competitie gaan spelen. Uiteraard is deze poule ook open voor Biestse teams die het aandurven om tussen de pro’s te spelen.
Natuurlijk zal in de middag ook weer voor de kids van de basisschool een juniorencompetitie worden gespeeld. Ook dit jaar zijn daar, naast de eeuwige roem en de glimmende bokaal, weer leuke prijzen te winnen.

Zin gekregen om mee te doen? Aanmelden kan als vanouds bij Toine Smolders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) onder vermelding van teamnaam, contactpersoon, email en gewenste poule.

We hebben 147 gasten en geen leden online