• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

Denk jij mee? Provincie zoekt 500 Brabanders

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Club van 500Durf jij in een zelfrijdende auto te stappen? Vind jij de e-bike een goed alternatief voor de bus? En zou de overheid deelauto’s meer moeten stimuleren? Heb jij hierover een mening, word dan lid van de Club van 500.
De provincie Noord-Brabant zoekt 500 Brabanders die actief mee willen denken over de toekomst van mobiliteit. Als lid reageer je op online stellingen en vragen, en kun je tijdens bijeenkomsten in gesprek met bestuurders en beleidsmakers.

Waarom lid worden?

  • Je denkt actief mee over de koers en ambitie van de overheid
  • Je kunt jouw eigen ideeën delen met andere Brabanders
  • Je hebt invloed op het openbaar vervoer en de omgevingsvisie van Brabant

Hoe kun je meedenken?

  • Reageer op het online platform op vragen en stellingen
  • Ontvang uitnodigingen voor panel-bijeenkomsten
  • Ga in gesprek met bestuurders en beleidsmakers van de provincie 

Wil jij meedenken? Of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben in de Club van 500? Aanmelden kan via www.brabant.nl/toekomstmobiliteit.

Jurering mooist versierde huis

Geschreven door CV de Pinnekleuvers.

De Biest kleurt blauw geel...

Zoals jullie weten vinden we het leuk als tijdens dit jubileumjaar in heel het Pinnekleuversgat de huizen worden versierd. Een en ander is terug te lezen in de brief die vorige week huis aan huis is bezorgd. Voor de drie mooist versierde huizen hebben we prijzen. De jury van de optocht zal alle huizen beoordelen en kiest de drie mooiste huizen, voortuinen, ramen etc. De winnaars worden op carnavalszaterdag om 18.00 uur bekend gemaakt, na de prijsuitreiking van de optocht voor de jeugd.

De jury start aanstaande zaterdag om 10.00 uur met het beoordelen, dus zorg dat je huis vanaf dan helemaal versierd is!

Groeten,
De Triumph rijder

Timmerdorp JVW Biest-Houtakker

Geschreven door Jeugd Vakantieweek.

Enige tijd geleden hebt u via deze website of via facebook kunnen lezen dat JVW Biest-Houtakker voornemens is om enkele nieuwe activiteiten te gaan organiseren. Hierbij kon u lezen dat het timmerdorp de eerste activiteit zou zijn op 15 april. Dat is echter het paasweekend, daarom is  dat verschoven naar 9 april.

We  zijn nog op zoek naar ouders die deze activiteit mee willen organiseren. Als u denkt ik wil alleen op deze dag mee helpen, horen wij dit ook graag. Binnenkort zal via de school een brief meegegeven worden waarin de kinderen opgegeven kunnen worden. In deze brief kunt u ook aangeven of u deze activiteit mee wilt organiseren of op 9 april wilt meehelpen. Als u deze brief niet krijgt maar toch graag wilt helpen, kunt u zichzelf aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij vertrouwen er op dat wij samen met de inwoners van Biest-Houtakker deze dag kunnen laten slagen.

100 beelden van SVSOS

Geschreven door Koen van Waes.

svsos201305Een gloednieuwe aflevering van “Uit het foto-archief” op de website van de Trompettercup, deze keer met precies 100 beelden van vijfdeklasser SVSOS.
De foto’s zijn voornamelijk gemaakt door Jan Appels en Jurgen van Hoof.

 

Kijk via deze link op de website van de Trompettercup.

Carnaval bijna op kookpunt....

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 0885 optHoewel nog een paar weken te gaan, stond Carnaval ook dit jaar weer midden in het KOOKPUNT. Prins Willem en zijn gevolg bezochten als goede traditie "restaurant" Ome Toon, waar de kookstaf van het KOOKPUNT gezorgd had voor een min of meer carnavalesk menu. Na de Chinese tomatensoep was er dan de "runderstoof mee friet " en daarbij nog veel meer frietjes, in alle kleuren van courgette, paprika, zoete aardappel en wortel. 

IMG 0889 optPrins Willem gaf in zijn welkomstwoord aan zeer vereerd te zijn met de uitnodiging om aan te schuiven bij onze senioren die iedere maand komen genieten van een heerlijke maaltijd. Met de dans van de dansmariekes werd het bezoek van 't Hoog van de Pinnekleuvers helemaal compleet.
Omdat Carnaval dit jaar eindigt daags voor het KOOKPUNT van maart heeft de kookstaf besloten om het KOOKPUNT van maart af te gelasten. Het eerstvolgend KOOKPUNT is dus woensdag 5 april.

We hebben 123 gasten en geen leden online