• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Brocante, vintage en meer!

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

IMG 1746 2

Voor velen is het nog een verborgen parel, gelukkig ontdekken steeds meer mensen wat er voor moois te vinden is, in en rondom de kerk van Biest-Houtakker. 

Janne Mokveld stond er afgelopen zondag alweer voor de tweede keer met haar zorgvuldig ingekochte spulletjes. Shawls bijvoorbeeld van bekende ontwerpers, of sieraden en vintage serviesgoed. Maar ook een oude melkkan van Maastrichts porselein. En wat wil het toeval? Een vergelijkbaar exemplaar stond te koop bij de kraam naast haar. Een fanatieke verzamelaar, die regelmatig dit soort markten afstruint, bedacht zich geen moment. 'Maar', vertelde ze, 'ik zoek gericht en moet alles wat ik koop ook echt kunnen gebruiken.'

Janne geniet van dit soort klanten. Met hun verhalen, en zoektochten naar spulletjes van vroeger. Ze krijgt echt de smaak te pakken en weet zeker dat ze nog vaak op dit soort markten zal staan.

Brocante in de kerk is elke week geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. En elke 3e zondag van de maandag is het koopzondag. Wie weet dat we Janne tijdens een van deze dagen ook nog eens terug zien.

Op 17 en 18 november werkt Brocante in de kerk samen met Café Ome Toon. Die dagen zijn deze locaties volop in Kerstsfeer en zeker het bezoeken waard. 

Meer informatie over Brocante in de kerk? Je kunt terecht bij Rianne en JP van den Hoven via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

*new* Bridgeclub in Ome Toon

Geschreven door Toine van Balkom.

bridgeopdebiest

Bridgeclub De Hilver uit Hilvarenbeek is sinds maandag 10 september neergestreken in Café Ome Toon. Vanaf de eerste avond waren de 32 leden wild enthousiast over de geweldige ruimte, de prettige ontvangst door de vrijwilligers en de gemoedelijke sfeer die er in Ome Toon hangt.
Deze bridgeclub, die dit jaar 10 jaar bestaat, wil vooral een gezellige club zijn waar spelers met plezier kunnen spelen. Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse bridgebond (NBB) en spelen ieder seizoen van september tot en met april. Deze club is ook de organisator van het jaarlijkse “Hilvarenbridge”, dat in 2018 zijn 15 editie kende, waar bijna 400 spelers uit het gehele land aan meedoen en war in 10 horecalocaties in Hilvarenbeek gespeeld wordt.
Één van de bijzondere kenmerken van B.C. de Hilver is dat men als lid enige tijd op vakantie kan gaan zonder dat er een vervanger geregeld hoeft te worden. Een ontwikkeling die inmiddels bij meerdere bridgeclubs gaande is.
B.C. de Hilver is vooral blij om bij Ome Toon te kunnen spelen, omdat de locatie gelegenheid biedt tot uitbreiding. Belangstellenden kunnen zich dan ook aanmelden óf op een maandagavond langs te komen om een avondje sfeer te komen proeven en vrijblijvend mee te spelen. En nieuwe spelers die het spel nog niet onder de knie hebben, kunnen kosteloos een beginnerscursus dan wel een gevorderdencursus volgen, om vervolgens lid te worden van B.C. De Hilver.
Kom dus gerust een maandagavond langs om kennis te maken met het bridge en de leden van deze bridgeclub.

Aanmelden voor lidmaatschap of de beginnerscursus/gevorderdencursus bij de secretaris
van B.C. De Hilver Peter van Oosterhout Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Collecte Nierstichting

Geschreven door Nierstichting.

logonierstichtingDe collecte van de nierstichting is dit jaar van 17 tot 22 september en de nierstichting bestaat dit jaar 50 jaar. 

In die 50 jaar hebben wij al veel bereikt maar we zijn er nog niet. Onze ultieme droom is nierziekten te genezen. En daar is veel geld voor nodig. Met de collecte hopen wij weer veel geld op te halen in Nederland om zo weer een stapje dichter bij deze droom te komen.

Dus stel onze collectanten niet teleur.

WE ZIJN WEER BEGONNEN.....

Geschreven door Het Kookpunt.

kookpunt september2018

Het 1e Kookpunt na de zomervakantie begon met een extra lekkernij in de vorm van een bonbon.
Deze werd aangeboden door de familie Priems als bedankje. Harrie,( de vader van ) schoof elke maand graag aan om iedereen weer te zien, bij te buurten en lekker mee te eten. Dank je voor dit gezellige gebaar namens de organisatie. Enkele koks nog met vakantie en ook met enkele vrijwilligers minder kunnen we toch weer trots zijn, een geslaagde sessie !
Een van de oppaskindjes van Rina kwam ook nog even op de soep.............
Kortom, vele handen werk hebben weer vele monden gevuld..........

Op naar 3 oktober!

kookpunt september2018 2

Wie de pot lust gaat door!

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Voor de zomer startte 'Wie de pot lust, schuive maar aan', het samen eten initiatief vanuit stichting Wel Gement. Na de 4 pilotavonden is de conclusie van bestuurslid en vaak ook kok Lennart de Graaf dat er voldoende voedingsbodem is om het intiatief voort te zetten.

wdpl1

Het idee:

Het idee van Wie de pot lust is simpel: Samen lekker, gezond en gevarieerd eten voor een schappelijke prijs. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar vaak is het dat niet. De één eet vaak alleen, de ander kan of houdt niet van koken en eet daardoor een maaltijd van matige kwaliteit en weer een ander kookt eigenlijk al jarenlang elke week hetzelfde. Allemaal prima redenen om aan te schuiven. En om te zorgen dat echt iedereen kan aanschuiven (ook mensen met niet zo'n grote beurs), wordt gewerkt met een 'vrijwillige bijdrage' voor het eten. De richtprijs is €6,- per persoon. Wie meer kan missen geeft wat meer, wie minder kan missen wat minder. En voor wie wil, is er ruimte genoeg om ook mee te helpen. De tafel dekken, de borden opmaken, uitserveren, mee de afwas doen. Het motto is niet voor niets 'samen'.

Evaluatie:

Na de pilot is kok Lennart tevreden: "We hebben gezien dat mensen graag aanschuiven en ze zijn tot op heden heel enthousiast over het eten (ook al is dat niet altijd 'hollandse pot'). Daarnaast zien we ook een hele diverse groep mensen aanschuiven. Van jong tot oud, van alleenstaand tot hele gezinnen. En dat geeft echt een gezellige sfeer. Er kan natuurlijk nog best het een en ander beter. Zo is het af en toe nog flink zoeken naar de spullen in de keuken en het wennen aan de apparatuur bij het koken. Maar dat is een kwestie van tijd. Wel zoeken we nog een aantal extra koks om te zorgen dat we kunnen gaan opschalen naar 2 keer per maand." 

Nieuwe data:

Ook benieuwd geworden? Aarzel dan niet, maar schrijf je in voor een van de volgende avonden:

  • vrijdag 14 Sept - Kok Jan - Thema: Verrassingsmenu
  • vrijdag 5 Okt - Koks Tygo, Elise en Lennart - Thema 50's American diner (zo smaakt een echte goede burger!)
  • vrijdag 26 Okt - Koks Ans en Lennart - Thema Mega Vega (Lekker, diervriendelijk en duurzaam smullen)

We hebben 270 gasten en geen leden online