• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2
  • foto head 13

Inloopspreekuur

Geschreven door dorpsondersteuner Ria van de Wiel.

Eerder deze week informeerde ik u over mijn inloopspreekuur bij Café Ome Toon. Voor de duidelijkheid: Ik ben hiervoor elke eerste donderdag van de maand tussen 11:00 uur en 12:00 uur aanwezig. U bent van harte welkom, voor vragen/opmerkingen omtrent zorg en welzijn of gewoon voor een praatje.

KOOKPUNT MEI

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 1161 optNog midden in de meivakantie.... hoewel, onze senioren hebben natuurlijk altijd vakantie. Al de vierde editie van het KOOKPUNT van dit jaar. Een heerlijk voorjaarsmenu met alle lente-ingrediënten erbij: raapstelen (oftewel keeltjes), aspergesoep en spinaziesalade.
Omdat ook in andere kernen van Hilvarenbeek soortgelijke maaltijden plaatsvinden had het KOOKPUNT deze keer een delegatie van Elckerlyc Hilvarenbeek uitgenodigd om op de Biest eens onze gast te zijn. De heren Henk v.d. Loo en Ton Lebbink hebben naar eigen zeggen genoten van een heerlijke maaltijd en alle vrijwilligers van het KOOKPUNT werden gecomplimenteerd met de kwaliteit en verzorging van deze maandelijkse "eetontmoeting". Waarvan akte.
Het volgende Kookpunt is op 7 juni a.s.

IMG 1156 optIMG 1160 opt

Spreekuur dorpsondersteuner

Geschreven door dorpsondersteuner Ria van de Wiel.

mantelzorgcomplimentSinds enkele weken ben ik elke eerste donderdagochtend van de maand van 11:00 uur tot 12:00 uur te vinden in Café Ome Toon. Je kunt dan bij me terecht voor vragen en opmerkingen over zorg en welzijn, maar ook gewoon voor een praatje. Dat kan aan de leestafel in het café maar als je iets persoonlijks wilt bespreken zoeken we een rustigere plek op in het dorpsgebouw.

Ben je mantelzorger voor iemand in de gemeente Hilvarenbeek? Dan mag ik je namens de gemeente een heel aardig mantelzorgcompliment aanbieden, twee cadeaubonnen van elk twintig euro. Mantelzorgen is een zware taak, en op deze wijze wil de gemeente een blijk van waardering geven. Ook als je iemand kent die veel voor een ziek familielid, buurman/vrouw of vriend doet, is het fijn als je hem/haar hierop attendeert. Stuur ze gerust bij me langs.

Apenkooi Festival 2017 - 17 & 18 juni

Geschreven door Stijn Timmermans.

Afgelopen weekend was de officiële start van het festivalseizoen in Nederland. Ook Biest-Houtakker heeft haar eigen festival, Apenkooi, op zaterdag 17 en zondag 18 juni op het sportpark van SVSOS. Net als voorgaande jaren zal de zaterdag weer volledig in het teken staan van een grandioze feestavond met een diverse line-up, welke we binnenkort bekend gaan maken. Er is voor ieder wat wils: van DJ’s tot een Nederlandstalige artiest, zolang het maar feest is. 

bramvanoosterhout optOp zondag slaan we dit jaar een nieuwe weg in: deze dag is voor jong en oud. Overdag kun je genieten van diverse bandjes, wat eten bij een van de foodtrucks, worden de kinderen vermaakt door Zotte Lotte en kun je je uitleven tijdens de Zeskamp, die we nog kennen uit de tijden van de Biestse Boerendag en Biest zonder Grenzen. 's Avonds sluiten we het feestweekend af met een hoop gezelligheid en een Nederlandstalige artiest.

Ieder jaar kunnen we steeds meer rekenen op de hulp van diverse vrijwilligers. Niet alleen van de leden van de KPJ, maar ook van andere behulpzame Biestenaren. Zij komen ons voor, tijdens of na het festival helpen. Daar zijn we hartstikke blij mee en we zijn onze vrijwilligers dan ook erg dankbaar. Lijkt het je nou ook leuk om je steentje bij te dragen aan dit weekend, laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je verder op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom Apenkooi festival? Kijk dan op www.apenkooifestival.nl. Hier kun je ook alvast je team voor de Zeskamp opgeven. En like natuurlijk onze Facebook en Instagram pagina.
Kom jij 17 en 18 juni ravotten in de jungle van Apenkooi?

Een mooi nieuw plein op de Eekhof

Geschreven door Ed van Hees.

De straat De Eekhof, die de Beverakkers afrondt, begint geleidelijk zichtbaar te worden door de huizen die er nu gebouwd worden. Midden in de straat is een plein gesitueerd met huizen er omheen. Aan de zuidwestkant blijft een opening waardoorheen uitzicht blijft op het oude gebied de Eekhof dat onbebouwd blijft.
Ontwerp EekhofpleintjeBouwbedrijf Van der Weegen heeft aan de bewoners een fraaie inrichting van het plein aangeboden. De omwonenden hebben hiervoor ideeën aangeleverd, en tuiniersbedrijf Abrahams heeft het inrichtingsplan getekend. Rondom komen lindebomen en beukenhaagjes, en binnenin een grasveldje met een wandelpad er omheen. Rechts op de tekening zie je een ovalen bestraat zitpleintje met bankjes en een waterpomp. Vanaf dit pleintje is er door de opening in de bebouwing, aangegeven met de pijl, uitzicht op de grote eik langs de Beverstraat aan de overkant van de Eekhof.
Als het ooit nog eens echt vriest kan het verlaagde grasveldje onder water gezet worden zodat er een ijsbaantje ontstaat. Begin maar vast met het bouwen van een koek en zopie-kraam !
Een pdf kopie van de ontwerptekening kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. hier per email opgevraagd worden.

De Namenadviescommissie van de Heemkundige Kring is gevraagd om een naam te bedenken voor het binnenplein. Omdat de naam Eekhof afstamt van een oude hofstede die hier eeuwen gestaan heeft, denkt de commissie aan de naam "Hofplein". Wij staan open voor ander goede ideeën; mail jouw suggestie aan Ed van Hees, vertegenwoordiger van Biest-Houtakker in de namencommissie, via de bovenstaande link. 

We hebben 2283 gasten en geen leden online