• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

intocht Sinterklaas op zondag 26-11

Geschreven door Sinterklaas comité.

sint01Sinterklaas maakt met een flink gezelschap Zwarte Pieten binnenkort (als alles goed gaat) weer zijn opwachting in ons land. Op zondag 26 november om 11 uur zal de Goedheiligman Biest-Houtakker binnenvaren bij de Holenakkerbrug in de Akker-straat. Sinterklaas en Pieten worden al jaren door een menigte zingende kinderen ontvangen. De Sint en zijn Pieten worden per oldtimer pick up begeleid door de harmonie naar de feestzaal bij Café Ome Toon. De kinderen en belangstellenden mogen achter de pick-up aan.
Tijdens zijn bezoek in de gymzaal kan Sinterklaas rustig op zijn zetel genieten. Daar wordt Sinterklaas hartelijk door de burgemeester of wethouder ontvangen. De Pieten treden hier voor de kinderen op en natuurlijk mogen er kinderen bij Sinterklaas komen. Ouders en familie zijn van harte welkom, want op deze leeftijd vinden de meeste kinderen het natuurlijk reuze spannend! Sinterklaas blijft een uurtje en vertrekt weer rond 14:00 uur. Hij kan dan gaan rusten, want ’s-nachts gaan Sinterklaas en de zwarte Pieten natuurlijk schoentjes vullen! 

Elk jaar organiseert het Sinterklaas comité een loterij tijdens de intocht van Sinterklaas. In de week van 12 t/m 18 november zal het Sinterklaas comité in Biest-Houtakker rondgaan om zoveel mogelijk van deze loten te verkopen. De opbrengsten hiervan worden weer gebruikt om alle kinderen in Biest-Houtakker (t/m groep 8) met de intocht van Sinterklaas een leuk cadeautje en een snoepzak te kunnen geven. De prijzen van de loterij kunnen tot 31 december 2017 worden opgehaald.

Brocante-markt in de kerk

Geschreven door Arie Liebregts.

kerk biest houtakkerWij, Arie en Marian Liebregts waren al langer van plan om samen met vrienden uit Haghorst een "brocante-markt" te organiseren. De mogelijkheid om de kerk te huren van de Coöperatie lieten we niet voorbijgaan.
Een brocante-markt past uitstekend in een mooi gebouw als de kerk van Biest-Houtakker. Hij staat al een tijd leeg en is al voor diverse andere evenementen gebruikt en als opslagplaats voor de lokale verenigingen en de coöperatie. Wij willen er een aantal malen een brocante-markt gaan organiseren.

Een brocante-markt is een soort van antiek- en vintagemarkt. Het is dus zeker geen rommelmarkt, maar er worden alleen antieke spullen of spullen die naar antiek toegaan getoond en verkocht. Ook nieuwe spullen zul je daar zeker niet aantreffen. Veel mensen gaan hobbymatig spullen verzamelen en als je dan het huis vol hebt staan, zoals bij ons het geval is, dan moet je wel spullen gaan verkopen.
De sfeer bij een brocante-markt is belangrijk, daarom is de kerk van de Biest een mooie locatie. Er is genoeg ruimte en de glas-in-loodramen zorgen voor een authentieke sfeer. Zelf zijn we aan het poetsen en de verlichting aan het ophangen. Op zaterdag 11 november en zondag 12 november van 10.00 tot 16.00 is het eerste brocante-weekend geheel in kerstsfeer.

Top 2000 fans gezocht

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op vrijdagavond 29 december wordt café Ome Toon omgetoverd tot de Biestse dependance van het Radio 2 Top 2000 café. Stichting Wel Gement Sentiment nodigt alle top 2000 fans uit om samen te komen genieten van de mooiste Top 2000 verhalen en mee te spelen in een heuse Top 2000 quiz. 

tp2000cafe

De dagen worden korter en we gaan langzaam weer richting het einde van het jaar. De tijd van jaaroverzichten en lijstjes. Zo ook de bij veel Biestenaren geliefde Top 2000 van Radio 2. Vanaf tweede kerstdag tot nieuwjaar worden de 2000 beste platen aller tijden (volgens de luisteraars van Radio 2) gedraaid. Het radio evenement heeft jaarlijks erg veel luisteraars. Bovendien wordt het ondersteund door het dagelijks TV programma Top 2000 à go go, waarin presentator Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis de verhalen vertellen achter de liedjes uit de lijst. 

Volgens die-hard fans Joost Geboers, Toine Smolders en Lennart de Graaf is het tijd dat ook Biest-Houtakker nog intenser kennis kan maken met wat zij noemen het radiospektakel van het jaar. Daarom organiseren zij, onder de vlag van Wel Gement Sentiment, de Top 2000 fan avond. Op deze fan avond blijven we trouw aan de top 2000 en het top 2000 à go go format en zullen we op zoek gaan naar Biestenaren die iets leuks hebben meegemaakt dat te maken heeft met een van de top 2000 artiesten, zal een Biestse lijstduwer ook een plaat komen promoten zodat ie volgend jaar hoger in de top 2000 staat en zal onze eigen Biestse popprofessor Joost een mooi verhaal vertellen in de stijl zoals Leo Blokhuis dat doet. Tussen de mooie verhalen in, zullen we ook met alle aanwezigen een heuse Top 2000 quiz gaan spelen. Maar, het belangrijkste vergeten we niet, want natuurlijk blijft er ook voldoende ruimte om samen te genieten van al die mooie Top 2000 muziek!

Natuurlijk zijn we op zoek naar Top 2000 fans uit Biest-Houtakker en de regio om samen met ons dit muzikale feestje te gaan vieren. Wil je meedoen met de Top 2000 quiz? Dat kan. Vorm een team van 4 tot 6 personen en schrijf je hier in (deelname is gratis).
En natuurlijk zijn we ook op zoek naar mensen die mooie top 2000 verhalen met ons kunnen delen. Dus heb jij een keer aan de bar gezeten met Tom Jones, ben je John Mayal tegengekomen in het pashokje bij de Hema of heb je een ander sterk top 2000 verhaal dat je met ons wilt delen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Winnaars Wel Gement Tafelvoetbal

Geschreven door Lennart de Graaf.

Het was weer nagelbijtend spannend gisteren tijdens het Open Biests Tafelvoetbaltoernooi dat gisteren georganiseerd werd door het team van Wel Gement Sentiment. 89 teams gingen gedurende de dag met elkaar de strijd aan in 5 verschillende poules.

Tafelvoetbal2017 2

De middag speelden de junioren in de onderbouw- en bovenbouw poule. Bij de onderbouw kwamen Ries en Lotte Vingerhoets als winnaars uit de bus. Bij de bovenbouw waren Ties van Beurden en Pol van Alphen de sterkste tafelvoetballers.
In de avond werden nog de heren-, dames- en puberpoule gespeeld. Bij de puberpoule wisten Tom van de Pas en Igor Spapens iedereen te verslaan (links). Bij de dames bleken zusters Marian en Annelies van Lieshout de sterksten (rechts) en bij de heren wisten Rogier van Turnhout en Erik Vissers (midden) te winnen. Dit laatste team was voor het eerst op het toernooi. Ze waren echter geen onbekenden voor het tafelvoetbal, want hadden in het verleden fanatiek gespeeld bij café Tribunaal in Tilburg. 

Tafelvoetbal2017 1

Let’s play TAFELVOETBAL

Geschreven door Stichting Wel Gement.

tafelv1Het is bijna zover. Op zaterdag 21 oktober wordt het weer ‘knallen met die ballen’ in café Ome Toon op het Open Biests Tafelvoetbal kampioenschap 2017. Dit jaar hebben 87 teams zich ingeschreven, waaronder 61 seniorenteams (heren / dames) en tot nu toe 17 jeugdteams voor het middagtoernooi. Net als vorig jaar hebben we in het avondtoernooi de zogenaamde puberpoule met 9 deelnemende teams van spelers van gemiddeld zo’n 13-14 jaar oud. Om dat alles in goede banen te leiden waren dit jaar maar liefst 9 voetbaltafels nodig. Kortom elk hoekje van het café wordt straks gevuld.

Gaan de Belgen ook dit jaar weer met de cup naar huis? Zijn het de gebroeders Brakkenie? Of blijft de cup eindelijk weer eens een keertje in de Biest? Als je het wilt weten, kom dan zeker een kijkje nemen. Een avond vol bloedstollend spannende tafelvoetbalderby’s in de herenpoule, nagelbijtend spannende matches met strijdkreten waar zelfs de ‘kreunkoninginnen’ van Wimbledon bij in het niet vallen en een mix van gierende zenuwen en hormonen in de puberpoule. Gelukkig is er tussen al die stress voldoende tijd om tot rust te komen: de vrijwilligers achter de bar bij 'Ome Toon' zorgen voor een heerlijk koel pilsje en Dj Toine heeft een nostalgische play-list in elkaar gesleuteld met de vetste platen uit de afgelopen 4 decennia.
Een ding is zeker: de cup gaat dit jaar niet naar Kevin en Stefan uit België, want zij kampen met een blessure. Wel is uit betrouwbare bron vernomen dat tafelvoetballegendes Cor en Joost van 't Schouwke dit jaar acte de présence geven. Dat belooft dus weer een nostalgisch gezellige avond te worden. 

tafelv2Praktische informatie: 
De jeugdteams (basisschool) worden verwacht tussen 15.45 uur en 16.00 uur. Het toernooi start om 16.00 uur precies en de prijsuitreiking zal zijn tussen 17.30 uur en 18.00 uur.
De seniorenteams heren en dames en de puberteams worden verwacht tussen 19.15 uur en 19.30 uur. 
Fans zijn zowel bij de junioren als de senioren van harte welkom. Kom dus zeker een kijkje nemen. 

We hebben 126 gasten en geen leden online