• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse Kerstal mag niet verdwijnen

Geschreven door Werkgroep Kerststal.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, de kerststal die elk jaar bij café Ome Toon staat zo rond de kerstdagen. Toch is dat verre van waar, want voor komende kerst is het nog niet zeker dat de kerststal zal terugkeren. Er is dringend onderhoud en reparatie nodig. Vrijwilligers zijn er wel, alleen het geld ontbreekt om aan de slag te gaan. En ook al lijkt kerst 2018 nog ver weg, er moet nu actie worden ondernomen om te voorkomen dat er komende kerst geen kerststal meer zal zijn in de Biest. Uw hulp is meer dan welkom. 

Theo de Graaf puike pinnekleuver

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op Zaterdagavond 10 februari werd de Puike Pinnekleuver uitgereikt. Dit jaar werd Theo de Gaaf de Puike!

fototheo

Theo werd op de gebruikelijke manier aangekondigd door CV voorzitter Richard Kok middels het voorlezen van de oorkonde waarop de staat van dienst van de puike werd samengevat. Hierin werd natuurlijk Theo's actieve leven als bestuurder bij vele Biestse stichtingen en verenigingen genoemd, maar zeker ook zijn betrokkenheid bij het Biests carnaval waar hij bestuurslid, presentator, tekstchrijver, adjudant, prins en zeveraar is geweest. Natuurlijk werd ook zijn grote passie, stichting Wel Gement, genoemd. 
Theo ontving het Puike pinnekleuver beeldje  uit handen van Kees Schepens, de puike van vorig jaar. Ook ontving hij van prins Dré een onderscheiding onder het motto: Gij zet unne schôône! Theo is er naar eigen zeggen 'verrekkes frééd meej' en we vermoeden dat ie er wel een Biests regentje op zal klinken. Puike ... gefeliciteerd!

Verslag schaatsen aan de Weissensee

Geschreven door Jos Wilborts.

Een verslag van Jos en Harrie Wilborts:

Dit jaar was het het 30ste jaar dat er geschaatst werd op de Weissensee. 
Op zondag deed ik mee aan de wintertriatlon: 5 km lopen 8 km schaatsen en 8 km langlaufen. Het weer was goed maar het was wel zwaar, maar ik heb het binnen de tijd gehaald.

Op dinsdag ging Harrie voor de 200 km  en ik voor de 100 km. Er werd op het kleine meer een rondje van 12.5 km geschaatst. Dus voor 200 km moesten er 16 rondjes geschaatst worden en er werd al om 6.00 uur gestart dus bijna 2 uur in het donker en dat is toch lastig.
Harrie ging goed van start en is maar een paar keer gevallen. In het donker ging de 100 km in 4.5 uur, daarna werd het zwaarder doordat de zon flink scheen en het ijs steeds zachter werd. De rondetijden werden steeds langer. De laatste ronde was om 16.45 en hij mocht als laatste nog door. En dan komt in die laatste ronde de hele tocht weer voorbij en ben je heel blij dat je die 200 km gehaald hebt. De tijd is dan niet belangrijk, het is een toertocht.
Dit was onze 49ste 200 km tocht. Volgend jaar gaan wij proberen de 50 vol te maken.

Ik heb de 100 km geschaatst. Dat ging goed en dit is een mooie afstand. Op donderdag gingen wij nog keer voor de 100 km van start. Die was voor vrijdag gepland maar er was toen veel sneeuw voorspeld. Deze tocht werd zeer zwaar omdat het de hele dag regende en het ijs steeds gevaarlijker werd en daarom hebben wij maar 50 km geschaatst.

Alles bij elkaar was het toch weer een mooie week aan de Weissensee. Met zo'n 4.500 Nederlandse schaatsers was het weer een gezellige boel.
Na carnaval ga ik nog drie tochten in Canada schaatsen met de stichting van de Weissensee.

Groetjes.
Jos en Harrie Wilborts.

KOOKPUNT FEBRUARI

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 1398 optKookpunt en Pinnekleuvers.....
Ieder jaar weer de juiste combinatie. Het is een goede traditie dat jaarlijks rond Carnaval "'t Hoog van de Pinnekleuvers met de dansgroep" aanschuiven bij het Kookpunt. Zo maakte deze keer Prins Dré met zijn gevolg zijn opwachting aan de keurig gedekte tafel bij Ome Toon. Volop genoten van het "carnavals menu": Chinese tomatensoep, kip met saté en frites, groenten, salade, appelmoes met abrikozen en pruimen en een lekker toetje na.

IMG 1390 optTot ieders verrassing kwam Omroep Brabant Televisie opnamen maken van de dansgroep en gaven jeugdprins Ravi en adjudant Sam het "weerbericht voor Biest-Houtakker" voor de Carnavals dagen... We konden het 's-avonds op Brabant Nieuws op TV bewonderen.... Al met al een leuke start voor het Carnaval van de Pinnekleuvers en een extra dimensie bij het Kookpunt.

Onze gasten kijken weer terug op een heerlijk samenzijn en daarbij ook nog lekker gegeten.
Volgende Kookpunt is 7 maart.

Tijd voor hutspot!

Geschreven door fam. Wilborts.

Biestenaren Harrie en Jos Wilborts zijn weer terug in Biest-Houtakker, na hun schaatsavontuur op de Weissensee. En al was het een barre tocht (met name omdat het niet hard genoeg vroor en de ijskwaliteit niet al te best was), de kruisjes zijn toch weer binnen! Een kort verslag volgt binnenkort op de website.

hutspot met hachee

Om dit heugelijke feit te vieren, maar vooral ook omdat de carnaval voor de deur staat en fam. Wilborts nog een fikse voorraad winterwortelen heeft, mogen alle hongerige Biestenaren zich melden. Voor slechts €1 krijg je nu 1kg winterwortelen en 1kg aardappels. Kortom dat wordt hossen met hutspot!

We hebben 254 gasten en geen leden online