• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

KOOKPUNT juni 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

We schrijven al weer juni , en voor Nederlandse begrippen al volop zomer . En dus ook weer tijd voor het "witte goud"op tafel. Het is voor het Kookpunt  ook iedere keer weer een uitdaging om zo veel als mogelijk ingrediënten uit ons eigen dorp te halen.  Dus rabarber en aardbeien uit de moestuin van Jos vd Sande en  de heerlijke boerenyoghurt van Marion Timmermans.  En wat dan wel eens vergeten wordt...de kleurrijke bloemversiering op tafel, iedere keer verzorgd door Annie Hesselmans.

Het volgende Kookpunt is op 4 juli a.s.  In augustus is er geen Kookpunt.  
IMG 1434 optIMG 1431 opt

Expositie Resi Mols-Otjens in 't Gebint

Geschreven door Exposities Ome Toon.

expositie Resi Mols 3 juni t/m 5 september 2018

Dorpsgebouw ’t Gebint Biest-Houtakker

Mols-Otjens schildert sinds 1982. In de beginfase heeft ze schilderlessen gevolgd bij Toon Gerritse (docent tekenen/schilderen). Tijdens deze lessen heeft ze vooral aquarellen gemaakt.
Vanaf 1992 is Resi lessen gaan volgen bij Liesbeth Backelandt (lerares/kunstenares). Hier leerde ze schilderen met vele andere technieken, waaronder ook het werken met olieverf, waarmee ze is doorgegaan. Haar voorkeuren liggen vooral bij het schilderen van bloemen en abstracte vormen.
In de afgelopen jaren heeft Resi haar werk vaker geëxposeerd, o.a. bij Koningshof in Veldhoven, De drie Zwaantjes in Oisterwijk, De Eenhoorn in Diessen en bij De Verdieping in Moergestel.
Alle geëxposeerde werken zijn te koop. Voor inlichtingen en eventuele aankoop kunt u contact opnemen met Resi Mols: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 013-5041513
Veel plezier met het bekijken van deze expositie!

Try-out Mannen van Naam in Ome Toon

Geschreven door Lennart de Graaf.

Zoals in het huis aan huis schrijven al was aangekondigd, is stichting Wel Gement groot voorstander van meer cultuur in de Biest. En dat lijkt te lukken, want de stichting heeft de 3 mans formatie Mannen van Naam gestrikt om hun Try-out voorstelling voor de nieuwe theatertour Man Man Man te komen opvoeren in Café Ome Toon. Dat zal gebeuren op zaterdag 22 september in zeer intieme setting, voor maximaal 50 bezoekers. 

Wie de Mannen niet kent, kan natuurlijk terecht op youtube, waar onder andere onderstaand fragment is te vinden. Wie de Mannen wel kent weet dat een optreden garant staat voor een mix van mooie luisterliedjes, heerlijke meezingers en traditionele instrumentaaltjes. Het geheel wordt aan elkaar geregen door de sterke verhalen en belevenissen uit het dagelijks leven van de mannen. 

 

Wil je ook kaarten bestellen? Pre-registreer je dan hier en we nemen binnenkort contact met je op.   

De kracht van samen doen!

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Ben jij er bij? Woensdag 6 juni in Cultureel Centrum Elckerlyc? Dan staan de inwoners van alle kernen uit Hilvarenbeek centraal. De kracht van de Hilvarenbeekse samenleving wordt die avond feestelijk gevierd. Met informatie, cabaret en muziek. Een avond die je eigenlijk niet mag missen, tenzij je geen (gratis) kaartje hebt. Want de toegangstickets, die je via de website van Elckerlyc kunt bestellen vliegen de deur uit. Bijzijn is meemaken! Meer informatie vind je op Hilvarenbeek.

 

Een handje helpen bij Beverakkers 4

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Timmerdorp 2018 2

Er wordt sinds vandaag weer hard gewerkt aan de nieuwe woningen in Beverakkers 4. Zou het komen door de kinderen van het Jeugd Vakantie Werk? Zij gaven afgelopen zondag namelijk het goede voorbeeld. Brabants Dagblad schonk er op de website ook aandacht aan.

Op maandag 29 mei gingen de kinderen na schooltijd verder met spelen, en ondanks dat er eigenlijk niet meer getimmerd mocht worden, werden er verdacht veel hamers meegebracht.

We hebben 81 gasten en geen leden online