• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

Jaarvergadering coöperatie / Bob

Geschreven door Arjan Mulders.

logocooperatietransparantOp woensdag 19 april om 20.00 uur houdt de Coöperatie Biest-Houtakker in samenwerking met het Belangen Orgaan Biest-Houtakker weer haar jaarlijkse jaarvergadering bij café 'Ome Toon'. Naast alle leden van de coöperatie zijn ook alle andere inwoners van Biest-Houtakker van harte welkom!

Naast de financiële cijfers van de coöperatie en diverse andere sprekers belooft het ook een interactieve bijeenkomst te worden. Noteert u de datum alvast?  De agenda voor de vergadering volgt binnenkort.

Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport

Geschreven door SVSOS.

Van 26 maart tot en met 1 april vindt de landelijke collecteweek voor het Fonds Gehandicaptensport weer plaats. Duizenden collectanten gaan weer op pad om geld op te halen voor de gehandicaptensport.
In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig.  Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan. Lees meer op de website van Fonds Gehandicaptensport.

In Biest-Houtakker zullen Jos en Harrie Wilborts het collectewerk namens SVSOS voor hun rekening nemen.

Fietsclubje

Geschreven door Dorpsondersteuner Ria van de Wiel.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving start de Biestse fietsclub niet in april maar al op 28 maart. Het belooft prachtig lenteweer te worden. Iedereen is welkom om mee te fietsen. We vertrekken wekelijks om 13:30 uur bij Café Ome Toon (Biestsestraat 38c). Vooraf aanmelden is niet nodig.

Filmopnames in Biest-Houtakker

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Schermafbeelding 2017 03 23 om 07.37.43Ze zaten niet alleen tijdens de filmopnames met de handen in het haar. Voordat ze een geschikte locatie gevonden hadden waren ze heel wat makelaars, woningen én frustraties verder. Acht leerlingen van verschillende creatieve opleidingen van het ROC hadden een pittige eindopdracht. Samen moesten ze aan een filmproject werken, dat binnenkort beoordeeld wordt. En daar hadden ze een woning voor nodig, waar ze min of meer hun eigen gang konden gaan.

Gelukkig hielpen Anja en Marc Geboers van Camping de Landerijen hen meteen verder. Ondanks hun eigen drukke agenda. Het campingseizoen staat voor de deur, en er wordt met man en macht gewerkt om de vernieuwde locatie klaar te krijgen.
Het huis staat leeg en dat wordt nog niet gebruikt. De filmploeg maakte dankbaar gebruik van het aanbod, en sloten na drie dagen hard werken moe maar voldaan de draaidagen af. Al begint het echte werk nu pas, scènes kiezen en een indrukwekkende film presenteren tijdens de beoordeling.

Meer informatie over het project van deze leerlingen is te lezen in het Brabants Dagblad van woensdag 23 maart.

Laatste flessen Regentje Vintage 2017

Geschreven door werkgroep Regentje.

Regentje Vintage 2017

Ter gelegenheid van het 44 jarig jubileum van C.V. de Pinnekleuvers, heeft stichting Wel Gement "Ut Biest Regentje Vintage 2017" uitgebracht.Deze flessen zullen 11 jaar rijpen in de voormalige bierkelder van de 7 lindekes zodat ze met het 55 jarig jubileum van De Pinnekleuvers de juiste rijping hebben bereikt.
Het is nu nog mogelijk om voor 15 euro in bezit te komen van een genummerde fles Vintage 2017. Hoe doe ik dat? 
Stuur een berichtje of bel naar 06-53517292 met je naam en telefoonnummer en hoeveel flessen je wilt hebben.
Vanwege de beperkte beschikbaarheid moet je er wel snel bij zijn.

We hebben 167 gasten en geen leden online