• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Band night KPJ & Ome Toon

Geschreven door KPJ Biest-Houtakker.

Flyer Band NightDe vakantie zit er voor de meesten weer op, dus vinden wij het tijd voor een feestje.
Op Zaterdag 16 september organiseert KPJ Biest Houtakker samen met Ome Toon een grandioze Band Night. Lekkere Live muziek, voor jong en oud, en uiteraard voldoende drankvoorraad. De band Punt Uit zal deze avond optreden. Zij hebben een mooi repertoire en gaan het dak van Ome Toon eraf spelen. Kortom, een leuke avond om eens met andere mensen uit De Biest en omstreken op stap te gaan

Zorg dat je erbij bent!

Energiecafé Hilverstroom

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Dinsdagavond 12 september organiseert Energiecoöperatie Hilverstroom in samenwerking met de gemeente Hilvarenbeek een energiecafé. Het thema is energiebesparing in de eigen woning.
Het energiecafé wordt gehouden in de Gouden Carolus en duurt van 20.45 tot 21.45 uur. In dat uur krijgt u uitleg over verschillende projecten in de eigen gemeente en komt architect en energieambassadeur Peter van Hoogmoed uit Tilburg vertellen hoe je op praktische manier thuis zelf aan de slag kunt om energie en geld te besparen. Van Hoogmoed stond aan de basis van de Energiefabriek en werkt aan grote wijkprojecten waar energiebesparing centraal staat.
Het is energiecafé is aansluitend aan de ALV.

Zeker zijn van een plaats of meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nog niet helemaal overtuigd om te komen luisteren? Bekijk dit filmpje!

Biestse Buil

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Heeft u hem al, die mooie tas met de skyline van Biest-Houtakker? Elk gezin in Biest-Houtakker mag er een gratis af komen halen bij Café Ome Toon. Op donderdag 31 augustus tussen 19:00 uur en 20:00 uur zit dorpsondersteuner Ria van de Wiel voor u klaar om deze te overhandigen. Komt dat tijdstip niet uit? Zaterdag 2 september tussen 10:00 uur en 11:00 uur kan ook nog, of op woensdag 6 september (tijdstip volgt).

De Biestse Buil is een initiatief van Coöperatie Biest-Houtakker en ontworpen door Kai van de Wouw en Linda Geboers.

Eerste schooldag

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

20170828 eerste schooldag

De eerste schooldag in Biest-Houtakker. Na een uurtje vertellen over alle belevenissen van de kinderen in hun vakantie, ging de zoemer voor het speelkwartier alweer. Tijd om lekker buiten te spelen dus, voor de lessen is het komend jaar nog tijd genoeg!

Decibel file in Biest

Geschreven door Lennart de Graaf.

Dat de meningen over Decibel outdoor verschillen, blijkt al wel uit alle verschillende reacties op social media. Die variëren van euforisch over het geweldige feest dat gevierd is tot woedend over het absurd hoge geluidsniveau. Het festival, dat gisteren zijn drukste dag had, heeft in ieder geval in Biest-Houtakker ook voor een primeur gezorgd, want rond 15 uur stond de Akkerstraat en een groot deel van de Biestsestraat in de richting van de brug Biest-Houtakker vol met auto's. En daarmee is de allereerste echte Biestse file een feit. 

decibel file

Wie nog eens wil nagenieten van het spektakel kan o.a. dit filmpje van het eindfestival bekijken. Wie er liever over wil mopperen kan terecht bij de Omgevingsdienst Midden Brabant: www.omwb.nl.

We hebben 154 gasten en geen leden online