• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

KOOKPUNT April

Geschreven door Piet Kuijpers.

4 april... eerste woensdag van de maand...dus weer KOOKPUNT.....Met de eerste lentekriebels en Pasen nog in het achterhoofd is het menu voor dit KOOKPUNT  weer aangepast : Begonnen met een gefrituurd eitje op een bedje van sla met gerookte zalm en gevolgd door een romige spinaziesoep met omeletreepjes ( van de geschonken ganzeneieren van Jo en Annie van Dijk) was het voorjaar duidelijk in beeld. Onze gasten hebben weer heerlijk genoten en lekker bijgekletst.  We hopen iedereen weer in goede gezondheid terug te zien bij het volgende KOOKPUNT: 2 mei a.s.IMG 1425 optIMG 1424 optIMG 1429 opt

Wordt Hilvarenbeek Wandelgemeente 2018?

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Gemeente Hilvarenbeek maakt kans om de Wandelgemeente van het jaar 2018 te worden. We zitten in de race met Goeree-Overflakkee en Bronckhorst. Tot 20 april kan er op Hilvarenbeek gestemd worden via www.wandelkrant.nl. Extra stemmen zijn hard nodig, want we staan (nog) niet bovenaan. 

Wellicht kunnen de beelden en de boodschap van burgemeester Palmen je overtuigen om je stem op Hilvarenbeek uit te brengen: wandelgemeente2018

 

Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport

Geschreven door Koen van Waes.

Van  1 april tot en met 7 april a.s. vindt de landelijke collecteweek voor het Fonds Gehandicaptensport weer plaats. Duizenden collectanten gaan weer op pad om geld op te halen voor de gehandicaptensport.
In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig.  Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan. Lees meer op de website van Fonds Gehandicaptensport.

In Biest-Houtakker zullen Jos en Harrie Wilborts het collectewerk namens SVSOS voor hun rekening nemen.

Uitleg straatnamen

Geschreven door Ed van Hees.

In de gemeente Hilvarenbeek wordt op de straatnaamborden maar sporadisch vermeld wat die naam betekent. Dat is jammer; wie weet nog wie "Van Spreeuwel" was (maar we krijgen wel graag subsidie uit zijn nalatenschap), of wat "De Eekhof" betekent? Met een korte toelichting op het bord kan dat duidelijk gemaakt worden, en kan het historisch besef - vooral van de eigen woonomgeving - verbeterd worden, vindt de Heemkring.
De gemeente staat hier achter en wil nu op proef per kern een paar straatnaamborden met toelichting plaatsen. Als voorbeeld is genoemd de straat "Zuiderbeek" in Hilvarenbeek, die nu gebouwd wordt. Waarom die naam ? Omdat op die plek een van de twee beekjes (Noorderbeek en Zuiderbeek) liep waar Hilvarenbeek zijn naam aan dankt. De straatnamencommissie waarin elke kern een lid heeft, mag nu per kern een paar straten aanwijzen waar de nieuwe borden gaan komen.

Ik kan nu zelf voor Biest-Houtakker een paar straten kiezen, maar liever hoor ik van bewoners waar zij vragen bij hebben. Mail uw keuze naar mij, dan neem ik die mee. Als er veel suggesties zijn kunnen we in de komende jaarvergadering van het B.O.B. de keuze maken. Mail uw voorstel(len) s.v.p. aan:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

Van 24 maart t/m 8 juni exposeren 9 cursisten van de schildergroep van Carla van Gisbergen uit Hilvarenbeek hun werk bij Ome Toon in Biest Houtakker. De cursisten zijn: Paul van Berkel - Jolanda Mateijsen -  Miranda van Soest - Kees van Gisbergen - Marjolein van de Lisdonk - Riet van den Biggelaar - Joke Verouden - André van den Dries - Linda Gerritsen.
Er zijn schilderijen te zien in diverse stijlen in acrylverf, olieverf en mixed media techniek.

Openingstijden Ome Toon:
Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 22.00 uur / vrijdag van 9.00 tot 01.00 uur / zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur / zondag van 18.00 tot 22.00 uur  

exposanten schildergroep Carla van Gisbergen 1 opt

We hebben 171 gasten en geen leden online