• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

De Jeugd van Tegenwoordig gaat hart!

Geschreven door webredactie.

Jeugdvantegenwoordig*** Klik hier voor een overzicht met alle battles! Deze wordt elke dag bijgewerkt. ***

Wij zijn De Jeugd van Tegenwoordig. Wij organiseren met een groep van 12 t/m 16 jaar allemaal leuke activiteiten in Biest-Houtakker waaronder een actie voor het goede doel. Wij willen zoveel mogelijk geld ophalen voor de actie van Miriam en Gijs van de Wiel voor het Ronald McDonald huis (www.homeride.nl). Dit gaan wij doen door een 24-uurs fietsmarathon te houden, maar dan op hometrainers. Dit gaan we doen van vrijdag 7 april 19.30 tot zaterdag 8 april 19.30 in de Gemeynte in Biest-Houtakker. Hierbij zullen wij met de Jeugd van Tegenwoordig 24 uur lang 2 hometrainers bezet houden en net als Gijs en Miriam 500 km fietsen. Lees ook onze flyer.

Help de Biestse Bijen

Geschreven door BS de Vlinderakker.

Groep 8 van de basisschool heeft voor de First Lego League onderzoek gedaan naar de bedreiging van de bijen. Bijen worden bedreigd doordat ze te weinig voedsel hebben. Bijen zijn erg belangrijk als bestuivers voor groenten en fruit. De kinderen hebben huis aan huis een folder verspreid met een oproep om in een stukje van jullie tuin bloemenzaad te zaaien. De gemeente Hilvarenbeek stelt voor ieder huishouden een 10 grams zakje zaad ter beschikking gesteld. Zo'n zakje kan worden aangevraagd door je naam en adres te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kinderen komen dan binnen 2 weken de zaadjes brengen.
Ook hebben de kinderen een bijenhotel gemaakt dat tijdens boomplantdag is geplaatst bij het speeltuintje in de Beverakkers.
Vlinderhotel
We hebben dus jullie hulp nodig om het project succesvol af te ronden. Mailen kan nog tot 5 april.
Groep 8 BS De Vlinderakker

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

In de maanden april - mei - juni exposeert kunstenaar Louis de Groot uit Hilvarenbeek bij Ome Toon.

Louis de Groot expo Ome Toon

De Biestse Buil

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Het heeft even geduurd (zelfs een paar jaar), maar binnenkort is het zover. Biest-Houtakker heeft haar eigen 'goody bag'. Of anders gezegd, de 'Biestse Buil'. Een mooie shopper waar je als inwoner van Biest-Houtakker mee gezien wilt worden. De tas is vormgegeven door twee jonge creatieve talenten uit Biest-Houtakker: Linda Geboers en Kai van de Wouw. In de tas komt een bewaarmapje met een ontwerp van beeldend kunstenaar en dorpsgenoot Jozina-Marina van Hees.

Voordat we de tas gaan 'lanceren', hebben we nog wat hulp nodig. Van verenigingen, organisaties of ondernemers die interessante informatie hebben om in tas te doen. Denk daarbij aan een flyer, een leuke gadget, een kortingsbon etc. Natuurlijk moet het wel met Biest-Houtakker te maken hebben en interessant zijn voor (nieuwe) inwoners. Dus...heb jij iets wat absoluut niet mag ontbreken in de 'Biestse Buil'? Neem dan contact op met Anne-Marie Holthausen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Zij neemt zsm contact met je op.

Kinderraad geïnstalleerd

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

17670770 1223330237782058 51374089 o

Op donderdag 30 maart 2017 werd de nieuwe Kinderraad van de gemeente Hilvarenbeek geïnstalleerd. Jerry Wu en Indy Beerendonk vertegenwoordigen Biest-Houtakker in deze raad. Twee leerlingen van Basisschool de Vlinderakker die zich prima wisten voor te stellen tijdens het officiële moment. Daar mogen we trots op zijn!

We hebben 212 gasten en geen leden online