• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Duo fiets al volop in gebruik

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

21733045 1382881768493570 507444870 nOok al zijn nog niet alle subsidietoekenningen afgehandeld, toch wordt er al volop gebruik gemaakt van de Biestse duofiets. De fiets stond al geruime tijd op het verlanglijstje van Coöperatie Biest-Houtakker. Met een royale bijdrage van de Annetje van Puijenbroek Stichting, de Biestse Jagersvereniging, de Afdeling Biest en waarschijnlijk ook de van Spreeuwel Stichting durfden we het aan om de fiets nog vóór de zomer aan te schaffen. Aangevuld met een gulle bijdrage van particulieren uit het dorp krijgen minder-validen en hun mantelzorgers de mogelijkheid om te genieten van het mooie weer en de omgeving. En tegelijkertijd lekker in beweging te zijn. Zo zijn er al heel wat kilometers gemaakt op zomerdagen en -avonden.
De fiets met elektrische trapondersteuning kan door iedereen uit het dorp gebruikt worden, in overleg met Corrie van de Sande die de reserveringen onder haar hoede neemt. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (013) 505 10 86. Mart van de Wiel zal zorgdragen voor de stalling en voor klein onderhoud van de duofiets.
Er zijn geen kosten verbonden aan een fietstochtje, maar voor onderhoud en de verzekering mag u een vrijwillige bijdrage in het potje doen.

Oproep ophalen oud papier voor JVW

Geschreven door Jeugdvakantiewerk.

We kijken terug op een geslaagde Jeugdvakantiewerk 2017. Om dit allemaal mogelijk te maken vragen we jaarlijks een kleine bijdrage aan de ouders, maar daarnaast hebben we nog een paar andere inkomstenbronnen. De grootste inkomstenbron is het ophalen van oud papier. Dit wordt eenmaal per 2 maanden verzorgd door de ouders en de leiding van jeugdvakantiewerk, 6 in totaal. Mede hierdoor kunnen we ieder jaar de ouderlijke bijdrage zo laag mogelijk houden, zodat ieder kind mee kan doen.
Nu merken we dat het steeds moeilijker wordt om ouders te vinden die een keer oud papier willen ophalen. We zijn dus DRINGEND op zoek naar ouders die op een zaterdagmorgen (zie onderstaande data) om 8:45 uur tot ± 12:30 uur ons willen helpen. Bij onvoldoende hulp, zullen we deze inkomstenbron helaas moeten afstoten, waardoor het de ouderlijke bijdrage verhoogd zal gaan worden. Dus als iedereen een keer een steentje bijdraagt….
dit jaar nog op 9 september en 11 november, en in 2018 op 13 januari, 10 maart, 12 mei, 14 juli, 8 september en 10 november.

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef meteen even aan welke zaterdag je graag zou willen helpen. Alvast bedankt.

Bestuur en leiding Jeugdvakantiewerk Biest-Houtakker

Oproep Sinterklaascomité 2017-2018

Geschreven door Sinterklaascomité.

sint01In september gaan we weer starten met de voorbereidingen van de intocht van Sinterklaas. Het huidige comité heeft besloten ná de intocht van Sinterklaas in 2017 te stoppen. We zijn dus DRINGEND op zoek naar ouders om het huidige comité te vervangen. Het zou fijn zijn om dit jaar nog mee te draaien, zodat je weet wat en wanneer er allemaal geregeld moeten worden. Er ligt al wel een compleet draaiboek van de voorbereidingen en de intocht klaar. We komen meestal 3 keer bij elkaar en er moeten lootjes verkocht worden. Op de dag van de intocht wordt ‘s-morgens de sporthal versiert, waarna ook het comité met hun kinderen Sinterklaas met z’n pieten bij de brug kan opwachten. Tot slot is het cadeautjes uitdelen en opruimen.

Hopelijk zijn er ouders die zich bij het comité willen aansluiten, want GEEN comité is GEEN intocht in Biest-Houtakker in 2018!
Je kunt je aanmelden bij Wendy Kuijpers (06-12101499), Colette Meulemans (06-57690778) of Suzanne Colsen (06-39267902)

Bijeenkomst Rabobank inzake Geldautomaat

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Vanwege de vele ramkraken van geldautomaten in de regio (o.a. Haghorst en Diessen) heeft Rabobank Hart van Brabant besloten om de geldautomaat in Het Gebint op korte termijn te ontmantelen.
Op woensdag 6 september organiseert de Rabobank samen met de Coöperatie Biest Houtakker een infoavond hierover in Café Ome Toon. In deze bijeenkomst is er ruimschoots tijd voor uw vragen, opmerkingen en suggesties. Daarnaast worden alternatieven besproken en wordt uitgelegd hoe u voortaan ook bij Ome Toon contactloos kunt betalen.

Datum: Woensdag 6 september
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur start de bijeenkomst.

Nieuwe beheerder: Hans Mutsaers

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Hans MutsaertsGraag stellen we u voor aan de nieuwe beheerder van Café Ome Toon: Hans Mutsaers. Hij is gestart per 1 augustus. Hans is 60 jaar jong, woonachtig in Middelbeers en brengt een schat aan ervaring mee.

Hij heeft enorm veel zin om samen met de vrijwilligers Café Ome Toon te exploiteren We wensen Hans heel veel werkplezier als Spin in het Web bij Ome Toon
Dus wil je wat afspreken, neem contact op met
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-13492343

We hebben 153 gasten en geen leden online