• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Rabo stemmen? Steun de kerststal!

Geschreven door Stichting Wel Gement.

raboclubkasHeb je onlangs een stemkaart ontvangen voor de Rabobank Clubkas campagne? Dat is mooi, want jouw stem levert de vereniging of stichting waar je op stemt geld op. Via de site van de Rabobank mag je 5 stemmen geven aan een aantal verenigingen en/of stichtingen die je een warm hart toedraagt. 

Dit jaar heeft stichting Wel Gement een heel concreet doel: Het restaureren van de Biestse kerststal. En daarbij kunnen we alle financiële steun gebruiken. Eerder al werd tijdens het eerste optreden in Toontjes Theater (de mannen van naam) en tijdens de Wel Gementelteefjesdag geld opgehaald voor de kerststal. Dat leverde al een leuk bedrag op om de reparatie te kunnen starten (bekendmaking van dat bedrag binnenkort ook op deze site). Maar het is nog zeker niet genoeg om de kerststal ook volledig te kunnen repareren. Kortom ... stem snel ... en zorg dat kindje Jezus niet in de kou hoeft te staan met kerst!

Heb je niets met de kerststal of met stichting Wel Gement? Geen nood, want er zijn nog veel andere Biestse verenigingen en initiatieven die je stem ook goed kunnen gebruiken:

clubkasverenigingen

Ben je benieuwd wat de actie voor stichting Wel Gement en de Kerststal heeft opgebracht? Kom dan ook langs op vrijdag 26 oktober in Café Ome Toon tijdens 'Wie de pot lust, schuive maar aan' om 18 uur. Daar zal een vertegenwoordiger van Rabobank Hart van Brabant de cheque komen uitreiken. Mocht je overigens ook meteen een hapje mee willen eten tijdens het 'Mega Vega' menu van koks Ans Lapien en Lennart de Graaf, dan kun je je nog aanmelden via:  http://www.welgement.nl/portfolio-item/wiedepotlust/ 

Wel Gementelteefjesdag

Geschreven door Lennart de Graaf.

Afgelopen zondag vond onder de vlag van de burendag 2018 (Oranjefonds) de Wel Gementelteefjesdag plaats. zo'n 50 kinderen gingen aan de slag om met hun ouders en/of grootouders met als thema 'Oud leert Jong & Jong leert Oud'. De oudere generatie liet in 3 activiteiten zien aan de jeugd hoe het er vroeger aan toe ging. Andersom toonde de jongeren aan de ouderen wat vandaag de dag helemaal hip is. 

WelGementelteefjes collage

De oudere generatie liet de jongeren zien hoe je oud brood vroeger gebruikte door er wentelteeefjes mee te bakken (Rina, Ans, Clair, Corrie). Ook werd er muziek gemaakt met zelfgemaakte foekepotten (Harrie, Jos, Toon). Op het gebied van spel kon de jeugd aan de slag om een bellenstok of een blaaspijp te maken (Pieter, Kees). 

De jongere generatie liet de ouderen proeven van de mexicaanse keuken door ze te leren hoe fajitas (kipwraps) gemaakt konden worden (Isa, Tim en Robin). Ook konden computermuziekinstrumenten worden gebouwd met Makey makey (Chris, Elise) en konden de senioren in Training om mee te spelen met de computergame Fifa (Tygo, Richard). 

Al deze activiteiten georganiseerd door stichting Wel Gement leverde een leerzame middag, maar vooral een gezellige drukte met heel veel ontmoeting tussen jong en oud op. 

Mannen van Naam trappen af in Toontjes theater

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Gisteravond trapte de 3 mans formatie Mannen van Naam af als allereerste band in 'Toontjes Theater'. Geen echt theater, maar café Ome Toon dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot mini theater. Zo'n 60 gasten kwamen kijken en werden getrakteerd op een show vol mooie luisterliedjes en meezingers aaneengeregen door de sterke verhalen van zanger Ton Smulders. 

MannenVanNaamintoontjestheater

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

Mieke van EijkenMet ingang van 19 september is bij Ome Toon weer een nieuwe expositie ingericht. Deze keer heeft Mieke van Eijken uit Hilvarenbeek de eer om de wanden van Ome Toon te verluchtigen met haar kunstwerken.\

Tot en met 18 december zijn haar olie- en acryl schilderijen te bewonderen. Als u dan toch bij Ome Toon binnenloopt, neem dan ook even de moeite om te genieten van de fraaie schilderijen.

Veel kijkplezier gewenst.

We hebben 154 gasten en geen leden online