• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Hart voor uw club

Geschreven door Piet Kuijpers.

Biestse Verenigingen scoren goed bij de Rabo "Hart voor uw club" actie.

Vrijdag 10 november was het zover. In de grote, prachtig versierde Hispohal werd de uitslag bekend gemaakt van de actie "Hart voor uw club" van Rabobank Hart van Brabant. Nieuwsgierig naar het aantal stemmen dat op jouw club was uitgebracht, en wat die stem dan waard was: in totaal werd 783 keer gestemd op een vereniging uit de Biest met een totaal score van € 5199,12. Voorwaar een prachtig resultaat. De deelnemende verenigingen Biestse Vrouwen Actief, Bivoc, CV de Pinnekleuvers, De Biestse Boulers, Het Kookpunt, Het Vossenhol, JVW Biest-Houtakker, KPJ Biest-Houtakker, SVSOS  en Tennisvereniging TOB bedanken bij deze de leden die hun stem op hun club hebben uitgebracht.

top 2000 avondje later

Geschreven door Lennart de Graaf.

 logot2000

In het eerder geplaatste artikel over de Top 2000 avond in Café Ome Toon werd al gemeld dat Stichting Wel Gement Sentiment voornemens is een top 2000 avond te organiseren voor alle top 2000 fans uit Biest-Houtakker en omstreken. Het wordt een avond om gewoon te komen genieten van die fantastische top 2000 muziek, om naar verhalen te luisteren over de top 2000 en om mee te doen aan de officieuze top 2000 quiz.
Omdat de oorspronkelijk geplande quizavond echter gelijk viel met het voetbaltoernooi van S.V.S.O.S. is besloten om een dagje later te gaan zitten. Kortom ... top 2000 fans ... noteer in je agenda:

Zaterdagavond 30 december vanaf 20.00 uur!

Ondertussen komen de eerste mooie verhalen over belevenissen van Biestenaren in relatie met de top 2000 al binnen. Mocht jij ook zelf een fantastisch verhaal te vertellen hebben als stamtafelgast of mocht je als lijstduwer een vurig betoog willen houden voor een top 2000 plaat die hoger moet, meld je dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je je team inschrijven voor de quiz? Dat kan nog. Het kost je niets, maar levert je in ieder geval een hoop plezier op op 30 december. Kortom, niet twijfelen, maar hier inschrijven. 

Collecte voor kinderen met een handicap

Geschreven door vrijwilligers NSGK.

logo nsgkNSGK collecteert van 13 t/m 18 november 2017, ook in Biest-Houtakker.
Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Biest-Houtakker komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 13 t/m 18 november 2017.
In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen, of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Hebt u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van €2,50), of met een online donatie via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat zij op een verantwoorde manier omgaat met de giften die ze ontvangt.

Over mountainebiken, soepwandelingen en een goed doel...

Geschreven door Hans Mutsaers / Arjan Mulders.

Hans ACHans Mutsaers is enkele maanden geleden gestart als de nieuwe beheerder van café 'Ome Toon' in Biest-Houtakker. Hij begint inmiddels al aardig ingeburgerd te raken in ons kleine dorpje.
Niet iedereen weet dat Hans daarnaast ook een fanatieke fietser is. Recentelijk nam hij deel aan een wel heel bijzondere uitdaging; de Afrika classic 2017, een zware fietstocht waarbij je 400 kilometer en 4.500 hoogtemeters aflegt in 6 dagen in een 'rondje' om Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika in het verre Tanzania. Dit alles voor het goede doel:  Amref Flying Doctors.
Voor Biest-Houtakker.eu vertelt hij zijn verhaal. 

KOOKPUNT 1 november

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 1353 opt"Allerheiligen" heette vroeger de eerste dag van november, en het was indertijd ook een vrije dag. Van deze kerkelijke traditie is niet veel meer over..... en al was het vandaag geen zondag; het was wel een zonnige dag. En met een zelfde zonnig humeur hebben onze gasten vandaag weer genoten van een aan het seizoen aangepaste maaltijd. Na een lekkere volle kippensoep volgde hutspot met speklapjes en saucijzen. Als dessert vandaag iets bijzonders: peren met crême de cassis, vanille-room met ricotta en slagroom.

IMG 1357 optVolgende KOOKPUNT is op 6 december a.s.

 IMG 1360 opt

We hebben 169 gasten en geen leden online