• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2
  • foto head 13

Wel zonnepanelen, maar niet op je eigen dak!

Geschreven door Lennart de Graaf.

zonnepanelen tuinopstelling 544x252Duurzaam en lokaal energie opwekken is een thema waar veel mensen mee bezig zijn. Op steeds meer plaatsen in Biest-Houtakker zien we dan ook zonnepanelen verschijnen. Maar wat doe je nu als je wel zonnepanelen wilt, maar je de panelen niet op je eigen dak kunt of wilt leggen? Dat kan bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, omdat het eigen dak niet geschikt is of de juiste ligging heeft voor het plaatsen van zonnepanelen of omdat je het simpelweg niet mooi vindt. Voor deze mensen is er de regeling Verlaagd Tarief, beter bekend als de Postcoderoos. Coöperatie Hilverstroom presenteerde tijdens de jaarvergadering van de Coöperatie Biest-Houtakker het plan om in Biest-Houtakker ook een dergelijk project op te starten. Het plan lijkt op 16 juni concreter vorm te gaan krijgen tijdens een eerste vergadering voor geïnteresseerden.

Apenkooi Festival 2017 – Programma Zaterdag & Gastenlijst

Geschreven door Stijn Timmermans.

Zoals jullie al eerder op deze website hebben kunnen lezen, is het op zaterdag 17 en zondag 18 juni weer tijd voor Apenkooi Festival in Biest-Houtakker. Zoals jullie weten hebben we ook op de zaterdagavond een toffe feestavond met verschillende acts. Het complete programma van deze avond en alle informatie vindt je op: www.apenkooifestival.nl/zaterdag

13495662 606903302811811 4742987534228598850 o 2 opt 1

Op deze avond hanteren we echter een minimum leeftijd van 17 jaar. Maar voor de jeugd uit de Biest, die ook al lid zouden kunnen worden van de KPJ, maken we hierop graag een uitzondering. Dus ben je 15 of 16 jaar en kom je graag een kijkje nemen bij Apenkooi? Meld je dan aan voor de gastenlijst. Wij zorgen er voor dat je dan toch binnen kunt. Samen maken we er een grandioze avond van.

Aanmelden voor de gastenlijst? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/sms/app naar Lotte Pijnenburg (06-15290989) en vermeld hierbij je naam, leeftijd en adres. Op de zaterdagavond van Apenkooi kun je door vermelding van je naam dan toch binnen bij Apenkooi. Let op: het is niet mogelijk om op de avond zelf dit nog te regelen, dus geef jezelf van tevoren op. Hopelijk zien we jullie dan.

Kom jij 17 en 18 juni ravotten in de jungle van Apenkooi?  

Afscheidsreceptie Mariska Intven

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Afscheid Mariska Intven

Graag nodigen we alle leden, vrijwilligers, inwoners en bezoekers, en overige contacten van Ome Toon uit voor de afscheidsreceptie van Mariska Intven. 

Mariska gaat na drie jaar Ome Toon een nieuwe uitdaging in de horeca aan. Aangezien ze in de afgelopen jaren haar ziel en zaligheid voor Café Ome Toon heeft gegeven, is een mooi afscheid zeker op zijn plaats.
Daarom nodigen we jullie uit om haar samen met ons uit te zwaaien.

Bestuur Coöperatie Biest Houtakker

Plaats:     Café Ome Toon
Dag:         Dinsdag 30 mei
Tijd:       19.30 – 22.00 uur

Mariska

De 1000-ste inwoner komt in zicht

Geschreven door Ed van Hees.

Vorig jaar signaleerden we het al: Biest-Houtakker kan doorgroeien naar 1.000 inwoners. De 1.000-ste inwoner komt nu duidelijk in zicht.
Het B.O.B. maakte zich in 2008 zorgen over het stagnerende woningaanbod voor starters, waardoor op termijn het leerlingenaantal van onze school drastisch zou gaan dalen. De knapste rekenaars van de "Werkgroep Biest-Houtakker 2015" gingen aan de slag en maakten een betrouwbaar prognosemodel van de bevolkingsgroei. Daar kwam uit dat de Biest kan doorgroeien naar 1.100 inwoners, onder de strikte voorwaarde dat er voldoende woningen voor de eigen starters beschikbaar komen. In 2015 zou dan al de magische grens van 1.000 inwoners bereikt kunnen worden. Die woningen kwamen er niet. Pas toen wethouder Verkuijlen aantrad kwam de noodzakelijke omslag in het beleid en kregen starters en huurders extra aandacht. De resultaten zijn nu duidelijk zichtbaar. 

Bevolkingsgroei 2009 2017

Ik heb de grafieken van de procentuele groei vanaf 1 januari 2009 die de gemeente in 2015 publiceerde doorgetrokken naar 1 januari 2017. De stagnatie in de groei van de Biest tot 2010 door het tekort aan starterswoningen is met een vertraging van tweeënhalf jaar ingelopen. De magische grens van 1.000 inwoners zal nu begin volgend jaar bereikt worden.
Het effect voor de school is inmiddels ook duidelijk; het leerlingenaantal is weer toegenomen tot 115 meldde het gelukkige schoolhoofd in de jaarvergadering van het B.O.B.

Ook de andere kernen, die tot 2015 allemaal te maken hadden met een afname van het inwoneraantal, beginnen nu zichtbaar de vruchten te plukken van het gewijzigde beleid.  

We hebben 2234 gasten en geen leden online