• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Groot onderhoud Vossenhol

Geschreven door Gemeente Hilvarenbeek.

Gemeente Hilvarenbeek 

 

 

 

De gemeente Hilvarenbeek start in het najaar van 2017 met werkzaamheden in het Vossenhol in Biest-Houtakker. We gaan de bestrating aanpakken, kolken vervangen, bomen rooien en beplanting aanbrengen. Door middel van deze brief willen wij u uitnodigen voor de informatiebijeenkomst op 28 september 2017.

Inloopbijeenkomst in Ome Toon.
Wij betrekken u als inwoner of belanghebbende graag bij onze plannen om het Vossenhol opnieuw in te richten en nodigen u daarom van harte uit voor de inloopbijeenkomst op donderdag 28 september. U bent tussen 19:30 en 21:00 uur welkom bij Café Ome Toon, Biestsestraat 38C in Biest-Houtakker.

Wat houden de werkzaamheden in?
Tijdens de informatiebijeenkomst leggen wij u uit wat de werkzaamheden inhouden. Ook kunt u deze avond de plannen voor het nieuwe Vossenhol inzien. Tevens is er de gelegenheid om vragen te stellen. Heeft u opmerkingen of suggesties voor de inrichting van uw straat? Die ontvangen wij deze avond graag. Wij geven dan aan of we uw opmerking of suggestie mee kunnen nemen tijdens de bestratingswerkzaamheden.

We hopen u te mogen verwelkomen op 28 september. Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief? Neem contact op met Freddy van de Pas, medewerker Afdeling Ruimte bij de gemeente Hilvarenbeek, via 013 – 505 83 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook wanneer u niet aanwezig kunt zijn of naderhand nog vragen of opmerkingen hebt, kunt u contact opnemen.

Speelgoed –en kinderkledingmarkt 29 oktober

Geschreven door Jeugdvakantiewerk.

jvw speelgoedbeursJeugd Vakantiewerk Biest-Houtakker houdt zondag 29 oktober voor de tweede keer een speelgoed- en kinderkleding-markt. Heb je speelgoed of kinderkleding waar je op uitgekeken bent? Dan is dit je kans om het te verkopen. Reserveer één of meer tafels. Een tafel kost € 7,50. U kunt inschrijven door een email met uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal gewenste tafels te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Hebt u bruikbare spullen waar u niets meer mee doet, dan kunt u dit zondag tussen 9:00 en 9:30 uur afgeven bij de achterzijde van de sporthal. Wij verkopen deze spullen zelf en de opbrengst is volledig voor de jeugd vakantieweek Biest-Houtakker. Wilt u goed voorbereid de decembermaand in? Sla uw slag met gebruikt speelgoed en tweedehands kinderkleding. De markt is geopend tussen 10:00 en 13:00 uur en de entree is €1,50 (kinderen onder de 12 jaar gratis)

De sporthal bevindt zich aan de Biestsestraat 38C te Biest-Houtakker.

Nieuwe locaties AED’s in Biest-Houtakker

Geschreven door Webredactie.

Tot voor kort hingen er in ons dorp een drietal AED-apparaten welke ingezet kunnen worden bij een acute levensbedreigende situatie. Nu is daar een vierde bijgekomen. Door de Stichting Heartsafe Hilvarenbeek-Diessen werd deze AED aangeschaft en ter beschikking gesteld aan onze gemeenschap.
Al langer was bekend dat de verdeling van de bestaande AED-apparaten over het dorp niet optimaal was, omdat deze niet daar hingen waar bewoners elkaar treffen in hun sociale omgeving (sport-vrije tijd). Daarom is gezocht naar andere oplossingen. Sinds maandag 25 september 2017 hangen de AED-apparaten nu op de volgende plaatsen:
AED 1: Gebouw de Gemeynt nabij het voetbalveld/jeu de boules (oude locatie was hoek Biestsestraat / Beverstraat)
AED 2: Café Ome Toon (oude locatie was bij familie Lapien, Biestsestraat 46)
AED 3: Hoveniersbedrijf Abrahams (is blijven hangen, deze is eigendom van Abrahams)
AED 4: Biestsestraat 102-104 de nieuwe hal van familie Dieker (dit is de nieuwe AED)

AED Biest 2017

Zo’n 35 inwoners van ons dorp zijn getraind in het gebruik van deze AED-apparaten en daarom zijn zij aangesloten bij de app Hartslag.nu. Op het moment dat er op een locatie in Biest-Houtakker een melding komt van een vermoedelijke reanimatie, dan krijgen zij (dag en nacht) vanuit de meldkamer van de ambulance direct een melding om, al dan niet met een AED-apparaat ter plaatse te gaan en om eventuele reanimatie te starten, nog voordat een ambulance arriveert. Gebleken is dat dit de kans op overleven sterk vergroot. Te hopen is natuurlijk dat de AED-apparaten zo min mogelijk ingezet hoeven te worden, maar mocht het nodig zijn, dan zijn er in ieder geval 4 beschikbaar.

Met dank aan de Stichting Heartsafe Hilvarenbeek-Diessen en eveneens aan de familie Ghering en familie Lapien omdat jarenlang de AED- apparaten tegen hun woning mochten hangen. Tenslotte dank aan de familie Dieker omdat de komende jaren zo’n AED bij hen tegen het gebouw zal hangen.

Het Kookpunt september

Geschreven door Kookpunt.

Kookpunt menu sept2017

Woensdag 6 september was het weer eten bij Ome Toon. 60 mensen schoven weer aan om gezellig te komen eten. Eerst een kopje koffie en dan een glas wijn bij de maaltijd. Een goede buur voor de klets en de middag kan niet meer kapot. De vrijwilligers hadden weer alles onder controle. Tafels mooi gedekt, een lekker menu en vriendelijk woord voor iedereen.
Op het einde van de maaltijd werd Ria van de Wiel uitgeleide gedaan door Rina. Ria, iemand van het eerste uur, neemt afscheid van het Kookpunt om haar tijd ergens anders te kunnen besteden. Achter de schermen blijft ze nog even meedoen maar ze stopt echt met koken. 
Kookpunt menu sept2017 2


De nieuwe koks van het Kookpunt zijn Christine en Jan. Zij hebben het stokje overgenomen van Ria en Piet. Samen met Rina zullen zij verantwoordelijk zijn voor het koken bij het Kookpunt.
De tuin van Jos zal nog meer het uitgangspunt worden van het menu. Hierdoor kunnen wij de prijs beter in de hand houden.

Woensdag 4 oktober, werelddierendag, de dag van Sint Franciscus, zijn onze vaste klanten weer welkom. Alle vrijwilligers staan weer klaar.

Collecte nierstichting

Geschreven door Collectanten Nierstichting Biest-Houtakker.

logoNierstichtingDe collecteweek van de nierstichting is dit jaar van 17 tot 23 september. Ook dit jaar hopen wij weer een mooi bedrag op te halen, zodat de kunstnier, waarvoor veel geld nodig is, weer een stapje dichterbij komt. De kunstnier biedt nierpatienten de mogelijkheid om te dialyseren zonder gebonden te zijn aan een groot dialyse-apparaat.
Stel onze collectanten dus niet teleur!

Mocht u nog een paar uurtjes over hebben, dan kunnen we nog wel een paar collectanten gebruiken. U kunt contact opnemen met Jos Wilborts (past. Boelaarstraat 5 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

We hebben 144 gasten en geen leden online