• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Opgave carnavalsoptocht Pinnekleuversgat

Geschreven door Optochtcommissie CV de Pinnekleuvers.

Pinnekleuvers logo new 2019Ook dit jaar heeft CV de Pinnekleuvers de Carnavalsoptocht weer op het programma staan. Op zaterdag 2 maart 2019 zal de optocht om 13.30 uur van start gaan vanuit het Vossenhol. Wil je zelf, met je (vrienden)groep, klas of buurt meedoen? Vul dan het opgaveformulier in op de website van CV de Pinnekleuvers. Op dit formulier kun je ook aangeven of je wel of niet op zondag 3 maart in het Pezerikkengat meedoet.

 

Het digitale opgaveformulier vind je op www.pinnekleuvers.nl/inschrijven-optocht Of ga naar www.pinnekleuvers.nl en klik op de opgave-button.
Opgeven kan, in verband met het geplande jury-overleg, tot en met zaterdagmiddag 23 februari 17:00 uur.

Driekoningen zingen 2019

Geschreven door Lennart de Graaf.

A.s. zondag organiseert Stichting Wel Gement in samenwerking met geloofsgemeenschap Antonius, b.s. de Vlinderakker en de Coöperatie sinds lang het Biests Driekoningen zingen. Tussen 14 en 16 uur zullen zo'n 10 groepen koningen door Biest-Houtakker trekken. Dit jaar zingen de koningen voor het goede doel, namelijk de Biestse kerststal. 

3koningen2019

Het programma
Er wordt gezamenlijk om 13.30 uur in Café Ome Toon afgetrapt met het driekoningen verhaal voorgelezen door Corrie Priems van de geloofsgemeenschap. Ook worden door een gelegenheidsorkest van basisschoolleerlingen een aantal drie koningenliederen ten gehore gebracht. Vervolgens zullen de groepjes koningen ieder een keer 'proefzingen' voor coöperatie-vrijwilligers Ans Soetens en Zus Kruissen. Tussen 14 en 16 uur gaan de groepen zingen in Biest-Houtakker. Rond 16 uur verzamelen we weer bij café Ome Toon om iets lekkers te eten en te drinken, de uiteindelijke opbrengst bekend te maken en om samen de kerststal te sluiten. Bij zowel de aftrap als de afsluiting bent u ook van harte welkom. 

Routes
Nieuw dit jaar is dat de drie koningen niet allemaal op dezelfde plekken gaan zingen, maar dat hun wordt gevraagd een bepaalde route te lopen. Zo kunnen meer mensen in Biest-Houtakker genieten van hun zangkunsten. Een aantal groepen starten in de Eksterhoeve of Stal van Hoof om zo terug richting Café ome Toon te gaan. Een deel van de groepen zal van Ome Toon naar de kantine van SVSOS trekken, waar op dat moment de nieuwjaarsreceptie plaatsvindt. En de allerkleinsten zullen rond gaan in de Beverakkers. Uiteraard is er in elke route ook ruimte om extra adressen aan te doen van ouders, familie of vrienden. 

Koningen Welkom
Om te zorgen dat koningen niet voor een gesloten deur komen te staan, kunnen biestenaren zich aanmelden op www.welgement.nl/aanmelden als 'koningen welkom' adres. We zoeken nog adressen op de gehele Biestsestraat en Hakvoortseweg tussen de Klein Westerwijksestraat en stal van Hoof. Ben je thuis tussen 14 en 16 uur en mogen de koningen bij jou aanbellen? meld je dan nog snel aan. 

 Ook was er voor de Biestenaren die niet op de route lagen of die niet makkelijk de voordeur open kunnen doen, de mogelijkheid om op een van de startlocaties te gaan luisteren. Een kleine groep Biestenaren heeft zich aangemeld en zal samen op het startpunt bij Heerlijckheid de Eksterhoeve neerstrijken. Stal van Hoof is weliswaar een startpunt voor een aantal koningen, maar zal niet worden gebruikt als locatie waar mensen kunnen neerstrijken. 

Foto expositie Guido Verspaandonk bij Café Ome Toon

Geschreven door Lennart de Graaf.

guido1

Van 19 december tot 19 maart 2019 exposeert fotograaf Guido Verspaandonk een aantal van zijn foto's in café Ome Toon. Reden tot een nadere kennismaking. 

guido2Van 19 dec. tot 19 maart 2019 is mij de mogelijkheid geboden om bij Café Ome Toon 'n vijftigtal foto's te exposeren. Mijn fototerritorium bestrijkt hoofdzakelijk de gemeente Hilvarenbeek, maar 'n paar keer per jaar ga ik naar de kust bij Vlissingen en naar de Landschotse heide in Middelbeers.

guido3Allerlei vormen van fotografie hebben mijn aandacht maar mijn voorkeur gaat toch uit naar natuurfotografie. Ook het kantelen of het bewegen van de camera, terwijl je een foto maakt met een wat langere sluitertijd, kan verrassende plaatjes opleveren zoals verschillende foto's laten zien. 
Kom gerust een kijkje nemen en zie wat voor moois de omgeving te bieden heeft.

Guido Verspaandonk 

guido4

Oliebollen eten rondom de kerststal

Geschreven door Ome Toon beheerder.

oliebollen oudjaarOm 2018 gezellig samen uit te zwaaien nodigen we jullie uit om op oudejaarsdag lekker oliebollen te komen eten bij Café Ome Toon. Zou de vernieuwde kerststal er ook zijn? De Jeugd van Tegenwoordig zal zorgen voor deze heerlijke oliebollen, dus kom er gerust een lekker biertje, warme chocomel met slagroom of een wijntje bij drinken.
Locatie bij en in Café Ome Toon

We hebben 458 gasten en geen leden online