• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Oud Biestenaar te gast in Bikse Talkshow

Geschreven door Toine van Balkom.

OudBiestenaarAdVingerhoetsProf. Ad Vingerhoets is een van de gasten die zijn medewerking verleent aan de Bikse Talkshow op vrijdag 16 november in Elckerlyc. Als hoogleraar heeft hij zich gespecialiseerd in emotie en welbevinden. Het thema van de talkshow is 'Als ik toch eens rijk was…’. Als gast zal Vingerhoets onder meer ingaan op vragen als ‘maakt geld gelukkig’ en ‘wat is geluk’ en ‘waar hangt ons geluksgevoel vanaf’.

Voor Vingerhoets is het optreden in de talkshow een beetje een thuiswedstrijd. Hij is in 1953 geboren in Biest-Houtakker en groeide er op. Hij deed gymnasium bèta aan het Odulphus lyceum en ging daarna psychologie studeren. Hij is nu achttien jaar hoogleraar aan de universiteit van Tilburg. Al zijn hele wetenschappelijke carrière houdt hij zich bezig met het thema stress en emoties, in relatie tot gezondheid alsmede kwaliteit van leven. In zijn vakgebied is Vingerhoets befaamd in binnen- en buitenland. Hij was betrokken bij de organisatie van zes internationale congressen, schreef honderden wetenschappelijke artikelen en is (mede)auteur van 19 boeken. Veel van zijn onderzoeksonderwerpen (o.a. huilen, ziek worden tijdens weekend en vakantie, heimwee, stress, liefde) trokken de aandacht van de geschreven (inter)nationale media, variërend van bladen als Libelle, Margriet, Volkskrant, NRC Handelsblad, Der Spiegel, The Washington Post, Svenska Dagbladet, Die Welt, Newsweek en New Scientist. Hij is vaak te zien geweest in tv-programma’s voor kinderen maar ook in talkshows met bijvoorbeeld presentatoren als Jeroen Pauw en Paul Witteman. Zijn laatste boek (Why only humans weep. Unraveling the mysteries of tears) mag zich ook verheugen in grote internationale belangstelling. Hij is geïnterviewd door kranten en tijdschriften en tv-programma in de hele wereld. Voor meer informatie over het onderzoek over huilen zie www.advingerhoets.com.

Tien jaar Biest-Houtakker.eu

Geschreven door Arjan Mulders.

Het eerste artikel dat op de site Biest-Houtakker.eu werd geplaatst, was op 15-8-2008 met de titel ‘Website Biest-Houtakker in de maak’.

2018 10 13 Redactie 10 jaar 4Meer dan een stukje tekst dat er 'gewerkt wordt aan de nieuwe site…’ was het niet. Hierna werden de eerste artikelen met ‘achtergrond-informatie’ gepubliceerd die gingen over toerisme en historie van Biest-Houtakker. Deze staan nog steeds op de site en zijn in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.
 

Redactie Biest.eu met vlnr: Anne-Marie Holthausen, Arjan Mulders, Toine van Balkom en Ed van Hees. Ontbrekend op de foto Marcel Mulders, Lennart de Graaf en Koen van Waes.

Het eerste echte nieuwsbericht verscheen op 21 oktober 2008 en verhaalde over het plaatsen van een informatiebord en de rustbank bij het grondgebied van de Gemeynt door de afdeling Biest, geschreven door Theo de Graaf.
In de loop der jaren zijn er hierna bijna 1.800 artikelen gepubliceerd op de site waarvan hofleverancier Anne-Marie Holthausen er maar liefst 754 (twee vijfde!) voor haar rekening nam. Dit vooral in de jaren in aanloop naar de realisatie van Dorpsgebouw ’t Gebint toen er meer dan tweehonderd artikelen per jaar verschenen met als hoogtepunt 2013 met 279 artikelen in dat jaar. De laatste jaren neemt het aantal gepubliceerde artikelen sterk af en komt uit op de aantallen van de beginjaren.
Populairste artikelen, gemeten in het aantal hits (ruim 96.000), is het artikel met 'meer informatie over de website', tevens één van de eerste artikelen op de website. Dit artikel is nog wel gepubliceerd maar niet meer direct zichtbaar op de homepage en werd vooral in de begintijd veel geraadpleegd door bezoekers die wilden weten hoe ze in vredesnaam een artikel konden laten plaatsen.

Medewerker gezocht

Geschreven door Koen van Waes.

Ome Toon zonder achtergrond


GEVRAAGD per 01-11-‘18

medewerker schoonmaak en horeca

voor 12 tot maximaal18 uur per week
De medewerker is in zijn/haar functie verantwoordelijk voor de schoonmaak van de gymzaal en Ome Toon. Hij/zij werkt regelmatig mee in de bediening/bar ( ook in het weekend) en werkt samen met vrijwilligers.
reageren graag voor 21 okt. en gesprekken vinden plaats in de laatste week van okt.
Voor informatie neemt u contact op met de beheerder
06 13492343 of 06 46909022
Biestsestraat 38 C 5084 HG Biest Houtakker

Opbrengst college Nierstichting

Geschreven door Jos Wilborts.

nierstichtingLogoDe collecte van de Nierstichting heeft dit jaar in Biest-Houtakker 440 euro op gebracht. Dit is een mooi bedrag. Ik wil iedereen en vooral de collectanten hiervoor bedanken. 
En voor volgend jaar kan ik nog een paar collectanten gebruiken; het kost maar een paar uurtjes.

Jos wilborts.

KOOKPUNT oktober 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

We zijn intussen weer zover in de seizoenen gevorderd, dat we de hitte van de zomer achter ons hebben  kunnen laten. Vol goede moed begeven we ons weer op pad naar lekkere recepten om daarmee een heerlijk menu samen te stellen. Voor dit KOOKPUNT hebben we een oudje van stal gehaald, nl. de mosterdsoep. Deze soep werd gemaakt bij de start van het Kookpunt, nog samen met Rian van de Biggelaar, al weer zoveel jaren geleden. Maar ook de stoofprei met hachee en frites viel goed in de smaak. En als toetje deze keer een eigengemaakte appeltaart door Rina en Jan  met ijs à la crème Anglaise en slagroom. 

IMG 1516 optIMG 1514 opt

 

 

 

 

 

 

 

Aan de reacties te merken heeft iedereen weer volop genoten. Aan het slot van de maaltijd werd nog even gewezen op de stemming op de Rabo Clubkas Campagne. Om toch ook vooral het KOOKPUNT niet te vergeten. En de mededeling dat het Kookpunt van januari 2019 niet op 2 januari, maar op 9 januari zal zijn. Op de evenementenkalender zal het t.z.t. duidelijk vermeld worden.

Het volgende KOOKPUNT is op 7 november.

We hebben 271 gasten en geen leden online