• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

Uit het BOB

Geschreven door B.O.B..

Tijdens de laatste jaarvergadering is ter sprake gekomen dat het BOB-bestuur uit 5 mensen moet bestaan. Daarom zoeken we nieuwe mensen die ons bestuur willen versterken. Natuurlijk zijn we zelf ook op zoek en spreken we mensen aan om te vragen of zij samen met ons de belangen van Biest-Houtakker mede willen behartigen. Denk er eens over na en mocht je gevraagd worden, dan zouden we het fijn vinden als je gehoor wilt geven aan onze oproep.
Daarnaast zijn we ook bezig met het in orde maken van het huishoudelijk reglement.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben of wilt u een probleem aankaarten dat speelt in uw wijk of straat dan kunt u dat altijd bij ons melden. We vergaderen iedere derde maandag van de maand. Als u zich aanmeldt, kunnen we tijd voor u inruimen. Tijdens de vakantie even niet. De eerstvolgende vergadering is weer in september.

Kookpunt juni

Geschreven door Piet Kuijpers.

Aspergetijd. Midden in het seizoen. En dus stond deze lekkernij op het menu van juni. Hadden we vorig Kookpunt een tweetal heren van de Seniorenraad te gast, vandaag mochten we twee dames van Thebe-extra begroeten, en wel om een heel bijzondere reden. Het is bekend dat in de keuken van Ome Toon onlangs een nieuwe vaatwasser is geplaatst. Een duur apparaat wat je niet zo maar een-twee-drie kunt aanschaffen. Dus hebben we volop moeten zoeken naar fondsen die ons financieel zouden kunnen steunen. En dat was o.a. Thebe-extra. Het Kookpunt en de Coöperatie danken bij deze Thebe-extra voor hun steun en daarom de uitnodiging aan de dames van Thebe om een keer mee te genieten met het Kookpunt van juni.
Het volgende Kookpunt is op 5 juli. In augustus is er geen Kookpunt .

IMG 1169 optIMG 1170 opt

Bezoek aan de moestuin

Geschreven door Piet Kuijpers.

Als alles in de moestuin van Opa Jos weer volop begint te groeien en te bloeien gaan de kleuters van de Vlinderakker weer samen op pad om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, b.v. lekkere framboosjes en aardbeien. Maar niet alleen dat. Opa Jos laat vooral ook zien hoe alles groeit in de moestuin en de kleintjes vinden dat maar wat interessant.
Hierbij het relaas van Dirk, Stef en Sara. En natuurlijk ook een aar foto's.

IMG 2326IMG 2340

 

 

 

 

 

 

brief opa Jos

Uitstel bijeenkomst postcoderoos

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op vrijdag 16 juni a.s. wilden Hilverstroom en de gemeente Hilvarenbeek samen met enkele nauw betrokkenen uit Biest-Houtakker een informatieavond houden over de postcoderoosregeling in Biest-Houtakker. Het aantal aanmeldingen is op dit moment nog niet voldoende om een goede start te maken. De bijeenkomst wordt daarom verzet naar een datum na de zomervakantie. 

Wel zonnepanelen, maar niet op je eigen dak!

Geschreven door Lennart de Graaf.

zonnepanelen tuinopstelling 544x252Duurzaam en lokaal energie opwekken is een thema waar veel mensen mee bezig zijn. Op steeds meer plaatsen in Biest-Houtakker zien we dan ook zonnepanelen verschijnen. Maar wat doe je nu als je wel zonnepanelen wilt, maar je de panelen niet op je eigen dak kunt of wilt leggen? Dat kan bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, omdat het eigen dak niet geschikt is of de juiste ligging heeft voor het plaatsen van zonnepanelen of omdat je het simpelweg niet mooi vindt. Voor deze mensen is er de regeling Verlaagd Tarief, beter bekend als de Postcoderoos. Coöperatie Hilverstroom presenteerde tijdens de jaarvergadering van de Coöperatie Biest-Houtakker het plan om in Biest-Houtakker ook een dergelijk project op te starten. Het plan lijkt op 16 juni concreter vorm te gaan krijgen tijdens een eerste vergadering voor geïnteresseerden.

We hebben 183 gasten en geen leden online