• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Uitleg straatnamen

Geschreven door Ed van Hees.

In de gemeente Hilvarenbeek wordt op de straatnaamborden maar sporadisch vermeld wat die naam betekent. Dat is jammer; wie weet nog wie "Van Spreeuwel" was (maar we krijgen wel graag subsidie uit zijn nalatenschap), of wat "De Eekhof" betekent? Met een korte toelichting op het bord kan dat duidelijk gemaakt worden, en kan het historisch besef - vooral van de eigen woonomgeving - verbeterd worden, vindt de Heemkring.
De gemeente staat hier achter en wil nu op proef per kern een paar straatnaamborden met toelichting plaatsen. Als voorbeeld is genoemd de straat "Zuiderbeek" in Hilvarenbeek, die nu gebouwd wordt. Waarom die naam ? Omdat op die plek een van de twee beekjes (Noorderbeek en Zuiderbeek) liep waar Hilvarenbeek zijn naam aan dankt. De straatnamencommissie waarin elke kern een lid heeft, mag nu per kern een paar straten aanwijzen waar de nieuwe borden gaan komen.

Ik kan nu zelf voor Biest-Houtakker een paar straten kiezen, maar liever hoor ik van bewoners waar zij vragen bij hebben. Mail uw keuze naar mij, dan neem ik die mee. Als er veel suggesties zijn kunnen we in de komende jaarvergadering van het B.O.B. de keuze maken. Mail uw voorstel(len) s.v.p. aan:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

Van 24 maart t/m 8 juni exposeren 9 cursisten van de schildergroep van Carla van Gisbergen uit Hilvarenbeek hun werk bij Ome Toon in Biest Houtakker. De cursisten zijn: Paul van Berkel - Jolanda Mateijsen -  Miranda van Soest - Kees van Gisbergen - Marjolein van de Lisdonk - Riet van den Biggelaar - Joke Verouden - André van den Dries - Linda Gerritsen.
Er zijn schilderijen te zien in diverse stijlen in acrylverf, olieverf en mixed media techniek.

Openingstijden Ome Toon:
Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 22.00 uur / vrijdag van 9.00 tot 01.00 uur / zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur / zondag van 18.00 tot 22.00 uur  

exposanten schildergroep Carla van Gisbergen 1 opt

Ga met uw (klein)kind de natuur in en word Natuurhelper (gids)

Geschreven door VNMH.

Natuur ouderAls kinderen tijdens hun school-periode interesse meekrijgen over de alledaagse dingen in de natuur en in het milieu leren ze spelenderwijs op de juiste manier omgaan met hun omgeving. Bent u een doener en enthousiast, dan is het begeleiden van uw (klein)kind of een groep kinderen in de natuur vast iets voor u. U hoeft echt niet alle zeldzame vogeltjes, plantjes, insecten en paddenstoelen te kennen. U hoeft geen Freek Vonk te zijn, die nu voor veel kinderen een idool is.

Enige basiskennis over natuur en milieu is voor de toekomst van onze kinderen noodzakelijk, want de natuur staat sterk onder druk. Het aantal insecten slinkt. Ze vormen het voedsel voor vogels, dus hun aanwezigheid staat dan ook onder druk. Zo kunnen we nog even doorgaan met somber zijn, maar dat doen we niet. Gelukkig zijn hier in de directe omgeving ook mooie dingen te zien. Dat moeten wij de leerlingen van de 21ste eeuw laten zien. Met de nu opgedane kennis en verdere verrijking kunnen ze als volwassenen bekwaam meedenken en meewerken aan een leefbare wereld en kennis op doen als natuurhelper.
De Vereniging voor Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) biedt (groot)ouders en verzorgers een korte, praktische Natuuroudercursus aan. Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) geeft ondersteuning in de vorm van een praktisch Natuurouder cursusboek. Deze cursus is op drie dinsdagavonden en vier zaterdagen. Op de laatste dag krijgen de cursisten een diploma.

De data zijn:
cursusavonden op dinsdag: 22/5 29/5 en 5/6.
De zaterdagexcursies aansluitend op 26/5 en 2/6
Zaterdag 9/6 neem je deel aan Slootjesdag
Zaterdag 16/6 slot excursie

Meld je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is er brand ?

Geschreven door Redactie.

Beste inwoners van Biest-Houtakker,
Als jullie zaterdag 17 maart brandweerwagens zien staan bij onze kerk en er komt geen rook uit het dak dan hoeven jullie je geen zorgen te maken. Er is zaterdag een Provinciale vaardigheidsoefening van de brandweer in de kerk waar 10 korpsen bij betrokken zijn.
Geïnteresseerden inwoners van Biest-Houtakker mogen een kijkje komen nemen.

brandweeroefening

Vriendelijke groet, 
Coöperatie Behoud kerkgebouw Biest-Houtakker  

We hebben 285 gasten en geen leden online