• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Pilot Samen eten: “Wie de pot lust, schuive maar aan!”

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op vrijdag 11 mei wordt de eerste pilot gehouden van een nieuw initiatief in Biest-Houtakker: “Wie de pot lust, schuive maar aan!”. Het idee is dat mensen die dat leuk vinden, samen met elkaar aan tafel gaan bij café Ome Toon op vrijdagavond. Initiatiefnemer is Lennart de Graaf vanuit Stichting Wel Gement in overleg met de zorgwerkgroep van de coöperatie.

Wiedepotlust01

Iedereen zal het wel herkennen: samen genieten van een gezond zelfgemaakt diner is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Misschien heb je de puf niet meer om na een drukke werkdag ook nog eens achter het fornuis te gaan staan, misschien woon en eet je vaak alleen, misschien heb je een hekel aan of geen talent voor koken, misschien laat het budget het simpelweg niet toe of misschien ben je wel eens uitgekeken op je dagelijkse bordje aardappelen, groente en vlees. Wat de reden ook is, het is altijd een goede reden om binnenkort ook een keer aan de schuiven aan de stamtafel bij Café Ome Toon bij ‘Wie de pot lust, schuive maar aan’.

Blijf van dat dak af !

Geschreven door Ed van Hees.

De afgelopen weken hebben we al drie keer een groepje kinderen van de daken van de gymzaal en de school moeten verjagen. Erg gevaarlijk, het balanceren over smalle richels over afstanden van 30 meter om op de verschillende daken te komen. En er is een grote kans dat goten en dakbedekking beschadigd worden. Er is nu al een schade van enkele honderden euro's geconstateerd.
We hebben de waaghalzen beloofd dat als ze weer betrapt worden de politie op hun dak wordt gestuurd. Dus ouders, ook u bent gewaarschuwd.

KOOKPUNT MEI 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

Vlak na Koningsdag nog in oranjesferen gekookt.  Een andere kookstaf deze keer, wegens vakantie van Jan en Christine en de ongelukkige val van Piet. Gelukkig kregen we genoeg helpende handen toegereikt. Hans heeft zijn taak zeer serieus genomen en heeft ons geweldig geholpen en ook onze vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet; alles kwam helemaal goed. Namens het Kookpunt iedereen bedankt.
Ook dank aan alle gulle gevers van de nodige ingrediënten voor deze maaltijd. Kortom, weer helemaal op de hoogte van de laatste nieuwtjes gingen onze gasten tevreden en voldaan huiswaarts.  Tot 6 juni, dan gaan we voor de volgende sessie.

IMG 14961 optIMG 15011 opt

Dodenherdenking Hilvarenbeek

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Op vrijdag 4 mei om 19:30 uur vindt de Dodenherdenking Hilvarenbeek plaats op de binnenplaats van het gemeentehuis, met om 20:00 uur de kranslegging bij het monument op de Vrijthof. 

Het volledige programma kunt u vinden in de Hilverbode (ook digitaal) op pagina 15. 

Koningsdag

Geschreven door Koen van Waes.

logo t Gebint versie3Op vrijdag 27 april organiseert Oranje Comité Biest-Houtakker een gezellige Koningsdag voor alle inwoners uit Biest-Houtakker. Zoals ieder jaar kunnen de kinderen, met hun zelf versierde fietsen, meedoen aan de optocht door Biest-Houtakker. De mooist versierde fiets en de best oranje geklede krijgen een leuke prijs. Dus doe allemaal je best. Vervolgens staat er voor de kinderen uit de onderbouw en kinderen die nog niet op school zitten (vanaf 2 jaar) een spelletjesprogramma klaar bij Dorpsgebouw ‘t Gebint. Voor de kinderen uit de bovenbouw is een GPS-tocht uitgezet. Natuurlijk is Café Ome Toon geopend en is er een gratis lekkernij bij een heerlijk kopje koffie of thee. Ook kunnen er frietjes worden gegeten. Uiteraard kan de loterij niet ontbreken in het programma,na de loterij komt er een Nederlandstalige zanger NIELS VAN KOLLENBURG voor extra sfeer en gezelligheid!
 
U bent van harte welkom bij Dorpsgebouw ’t Gebint , Biestsestraat 38c.
Met vriendelijke groet,
Oranje Comité Biest-Houtakker
Esther Bastiaansen, Suzanne Colsen, Erica Roozen en Wendy Kuijpers
 
Kinderprogramma
Voor alle kinderen uit Biest-Houtakker in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar
13.30 Vertrek met versierde fietsen vanaf het voetbalveld
14.15 Aanvang spelletjesmiddag en GPS-tocht bij dorpsgebouw ‘t Gebint
16.30 Einde Kinderprogramma
17.30 Grote loterij
19.00 Nederlandstalige zanger

We hebben 172 gasten en geen leden online