• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De Biestse Kerststal

Geschreven door Wel Gement - Rina van den Heuvel.

Intussen wordt er hard gewerkt aan onze kerststal en het resultaat is geweldig. En nieuw stalen  "onderframe", het hout vervangen, verstevigende schuine dwarslatten, reparatie aan het dak en nog een heleboel andere klussen. Maar het gaat lukken om deze bijzondere kerststal op tijd bij Ome Toon te kunnen plaatsen. Dank aan iedereen voor de vele stemmen die we mochten ontvangen via de actie van de Rabobank Clubkas Campagne. Hartverwarmend om te ervaren dat we eigenlijk allemaal onze kerststal erg belangrijk vinden.
Kortom, samen komen we er wel.......! 

IMG 20181031 WA0001 opt 

 
IMG 20181031 WA0000 opt

Jeugd Tonproatavond

Geschreven door Commissie Jeugd Tonpraten.

20181030 poster jeugd tonpratenOp 9 november vindt de eerste editie van het jeugd tonpraten plaats in de Gouden Carolus. Dit is een initiatief in de gemeente Hilvarenbeek om meer jeugd enthousiast te krijgen voor het tonpraten. Dit jaar staan er vier tieners in de Ton, waarvan er drie uit de Biest komen namelijk Ravi Spapens, Sam Kok en Niek Soetens.

Rabo Clubkas Coöperatie

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

20181029RaboClubkasDe Rabobank heeft deze dagen in Biest- Houtakker diverse cheques uitgereikt vanuit de Rabo Clubkas Campagne. De Coöperatie Biest- Houtakker heeft uit handen van Lillian Damen, directie-voorzitter van Rabo Hart van Brabant, een mooie cheque van € 693,- gekregen. Het bedrag zal besteed worden aan een digitaal systeem in de hal van Café Ome Toon, om nieuws en activiteiten die eraan komen met iedereen te delen. De cheque is in ontvangst genomen door Pierre van Oort, samen met een aantal vrijwilligers en Claire, onze stagiaire.

Overlijden dorpsgenoot

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Het zal veel inwoners niet ontgaan zijn, op maandag 29 oktober is door een tragisch ongeval onze dorpgenoot Ad Kruyssen (77) overleden. Het ongeluk is gebeurd op de Hakvoortseweg. Meer informatie over het ongeluk vindt u op de website van Brabants Dagblad. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie. Wij wensen hen alle sterkte toe.
Ad was deelnemer bij het Biestse Huiskamerproject en had het daar erg naar zijn zin. Zijn vrouw Zus is er een van de gewaardeerde vrijwilligers. We kunnen ons voorstellen dat  vrijwilligers van Café Ome Toon, deelnemers van de huiskamer maar ook andere inwoners uit Biest-Houtakker erg geschrokken zijn van dit plotselinge verlies.
Misschien heeft u behoefte om er met elkaar over te praten, of om gewoon even langs te komen bij Ome Toon voor een kopje koffie of thee. Op woensdagmiddag van 13:30 uur tot 15:30 uur zijn Ria van de Wiel (dorpsondersteuner) en Anne-Marie Holthausen (lid werkgroep zorg en welzijn) aanwezig. Tevens is er een consulent mentale gezondheid vanuit de gemeente beschikbaar voor een luisterend oor.
Voel u van harte uitgenodigd om binnen te lopen.

Rabo Clubkas Campagne 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

Bij Ome Toon achter de bar hangen onderstaande affiches. Voor de "huisgenoten" van Ome Toon een mooie financiële opsteker. Met speciale aandacht voor de Stichting Welgement in haar actie voor het Behoud van de Kerststal van Biest-Houtakker. U heeft de "bewoners" van de kerststal niet in de kou laten staan. Waarvoor dank.

IMG 20181028 WA0000 opt

We hebben 181 gasten en geen leden online