• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2
  • foto head 13

Zomerstop? Dan kan de training beginnen!

Geschreven door Lennart de Graaf.

topperNu de sport stil komt te liggen in de zomervakantie, kan de training voor Weekend Sentiment weer beginnen. En dan bedoelen ze niet de training terraszitten of BBQ worstjes bakken, maar natuurlijk de training voor het gezelligste tafelvoetbaltoernooi van Brabant: de Biestse Open Tafelvoetbal kampioenschappen. Dit jaar vinden ze plaats op zaterdag 21 oktober 2017, natuurlijk weer in café Ome Toon. Nieuw dit jaar is de indeling in 4 poules in plaats van 3. De nieuwe poule is bedoeld voor semiprofessionele teams en biedt ruimte aan 8 teams.

Volgens medeorganisator Ruud van de Pas staan de voetbaltafels er weer goed bij dit jaar. Alhoewel er zo hier en daar wat roestplekjes op de nostalgische toppers te zien zijn, spelen ze nog even soepel als voorheen. De tafels die traditioneel ook te vinden waren in de kroegen in en rond Biest-Houtakker zijn dan ook de tafels die passen bij dit jaarlijks terugkerend toernooi. Geen moderne tafels met kunststof poppen, maar houten poppen en een glasplaat als ondergrond. De tafels worden bij de officiële competities niet meer gebruikt maar de ‘oude garde’ uit de regio zweert erbij.

Dit jaar is in totaal plaats voor zo’n 64 seniorenteams. Deze teams kunnen zich inschrijven in de 3 reguliere poules: heren, dames en de zogenaamde puberpoule. Die laatste is speciaal in het leven geroepen voor de jeugd die nog net te jong is voor de seniorencompetitie, maar al wel oud genoeg is om lekker ’s avonds mee te doen met de competitie in Ome Toon. (en nee … niet voor belegen dames die zelf vinden dat ze nog laaaaaang geen senior zijn).
8 plaatsen zijn dit jaar gereserveerd voor (semi)professionele teams. Onder andere het team van de gebroeders Brakkenie en het team van Stefan Adriaenssen en Kevin Ambroise (in Biest-Houtakker beter bekend of misschien zelfs gevreesd onder de naam ’de Belgen’) zullen in deze competitie gaan spelen. Uiteraard is deze poule ook open voor Biestse teams die het aandurven om tussen de pro’s te spelen.
Natuurlijk zal in de middag ook weer voor de kids van de basisschool een juniorencompetitie worden gespeeld. Ook dit jaar zijn daar, naast de eeuwige roem en de glimmende bokaal, weer leuke prijzen te winnen.

Zin gekregen om mee te doen? Aanmelden kan als vanouds bij Toine Smolders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) onder vermelding van teamnaam, contactpersoon, email en gewenste poule.

KOOKPUNT juli

Geschreven door Piet Kuijpers.

Al weer het laatste Kookpunt voor de zomervakantie. En zoals de kaart laat zien, weer veel seizoensingrediënten op het menu. Verse courgettes uit de moestuin van Jos. Krieltjes, sperzieboontjes, sla en kersen alles vers en zomers. Het was weer genieten geblazen voor onze gasten. En ze moeten het nu even een maandje zonder Kookpunt doen, want in augustus is er geen Kookpunt.
Het volgende Kookpunt is op 6 september a.s. Dus nu genieten van een zonnige zomer.

IMG 1206 optIMG 1207 opt

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

20170629 114245 optNa de prachtige portretten, pentekeningen en aquarellen van Louis de Groot uit Hilvarenbeek is met ingang van heden een nieuwe expositie ingericht bij Ome Toon. De komende 3 maanden zijn de kleurrijke acryl-schilderijen en aquarellen van Paula Putters-Balmer, eveneens uit Hilvarenbeek, te zien bij Ome Toon. Paula maakt deel uit van de schildersgroep "Hercules" uit Diessen o.l.v. Louis de Groot. 

Paula vindt haar inspiratie uit de gewone dagelijkse dingen, de natuur, mensen, en waar ze zich over verwondert probeert ze vast te leggen op paneel, doek of papier. Haar werk zal zeker bijdragen aan de sfeer en gezelligheid bij Ome Toon. 

Overlast parkeren in het centrum van ons dorp

Geschreven door B.O.B..

Afgelopen donderdag heeft een gesprek plaatsgevonden van het BOB met een ambtenaar van de gemeente Hilvarenbeek over het parkeren in de kern en wat voor oplossingen er mogelijk zijn. Het is op dit moment erg moeilijk om goede oplossingen te vinden voor het probleem.
Door de gemeente is en wordt nog steeds gezocht naar plekken waar eventueel geparkeerd zou kunnen worden. Ook de eigenaren van de Wok-garden gaan in gesprek met omwonenden om met een goed voorstel te kunnen komen. Dit is helaas heel lastig, omdat er maar weinig plekken te bedenken zijn. Wel heeft de ambtenaar beloofd om de parkeermogelijkheden die er zijn nog beter aan te geven met borden, zodat alle parkeerplekken achter de kerk en bij Ome Toon ook echt benut worden.
Mochten er ideeën zijn bij de bewoners om tot oplossingen te komen, dan horen wij dat graag.

Stem op de Hartjes trui voor Wij gaan hart!

Geschreven door De Jeugd van Tegenwoordig.

homeride shirtvoor hart 01Het team van Miriam en Gijs van de Wiel (Wij gaan hart) maakt kans om HomeRide (500 km fietsen voor Ronald McDonald-huizen) te starten in de speciale Hartjestrui. De meest hartverwarmende actie wordt, na een stemronde op social media, door een kinderjury beloond met de hartjestrui. De actie van de Jeugd van Tegenwoordig, de fietsmarathon op 7 en 8 april, is een van de 10 genomineerde acties voor deze hartjestrui. Met zo veel mogelijk stemmen wordt de kans groter dat het team mag starten in de hartjestrui.
Stemmen kan op https://poll.fbapp.io/hartjestrui-homeride-2017

HomeRide vindt plaats op 24 en 25 juni 2017. Wij wensen het team van Miriam en Gijs heel veel succes !

We hebben 2251 gasten en geen leden online