• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

KOOKPUNT juli

Geschreven door Piet Kuijpers.

Al weer het laatste Kookpunt voor de zomervakantie. En zoals de kaart laat zien, weer veel seizoensingrediënten op het menu. Verse courgettes uit de moestuin van Jos. Krieltjes, sperzieboontjes, sla en kersen alles vers en zomers. Het was weer genieten geblazen voor onze gasten. En ze moeten het nu even een maandje zonder Kookpunt doen, want in augustus is er geen Kookpunt.
Het volgende Kookpunt is op 6 september a.s. Dus nu genieten van een zonnige zomer.

IMG 1206 optIMG 1207 opt

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

20170629 114245 optNa de prachtige portretten, pentekeningen en aquarellen van Louis de Groot uit Hilvarenbeek is met ingang van heden een nieuwe expositie ingericht bij Ome Toon. De komende 3 maanden zijn de kleurrijke acryl-schilderijen en aquarellen van Paula Putters-Balmer, eveneens uit Hilvarenbeek, te zien bij Ome Toon. Paula maakt deel uit van de schildersgroep "Hercules" uit Diessen o.l.v. Louis de Groot. 

Paula vindt haar inspiratie uit de gewone dagelijkse dingen, de natuur, mensen, en waar ze zich over verwondert probeert ze vast te leggen op paneel, doek of papier. Haar werk zal zeker bijdragen aan de sfeer en gezelligheid bij Ome Toon. 

Overlast parkeren in het centrum van ons dorp

Geschreven door B.O.B..

Afgelopen donderdag heeft een gesprek plaatsgevonden van het BOB met een ambtenaar van de gemeente Hilvarenbeek over het parkeren in de kern en wat voor oplossingen er mogelijk zijn. Het is op dit moment erg moeilijk om goede oplossingen te vinden voor het probleem.
Door de gemeente is en wordt nog steeds gezocht naar plekken waar eventueel geparkeerd zou kunnen worden. Ook de eigenaren van de Wok-garden gaan in gesprek met omwonenden om met een goed voorstel te kunnen komen. Dit is helaas heel lastig, omdat er maar weinig plekken te bedenken zijn. Wel heeft de ambtenaar beloofd om de parkeermogelijkheden die er zijn nog beter aan te geven met borden, zodat alle parkeerplekken achter de kerk en bij Ome Toon ook echt benut worden.
Mochten er ideeën zijn bij de bewoners om tot oplossingen te komen, dan horen wij dat graag.

Stem op de Hartjes trui voor Wij gaan hart!

Geschreven door De Jeugd van Tegenwoordig.

homeride shirtvoor hart 01Het team van Miriam en Gijs van de Wiel (Wij gaan hart) maakt kans om HomeRide (500 km fietsen voor Ronald McDonald-huizen) te starten in de speciale Hartjestrui. De meest hartverwarmende actie wordt, na een stemronde op social media, door een kinderjury beloond met de hartjestrui. De actie van de Jeugd van Tegenwoordig, de fietsmarathon op 7 en 8 april, is een van de 10 genomineerde acties voor deze hartjestrui. Met zo veel mogelijk stemmen wordt de kans groter dat het team mag starten in de hartjestrui.
Stemmen kan op https://poll.fbapp.io/hartjestrui-homeride-2017

HomeRide vindt plaats op 24 en 25 juni 2017. Wij wensen het team van Miriam en Gijs heel veel succes !

Hilvertrofee voor Biestse Boulers

Geschreven door Biestse Boulers.

Zaterdag 17 juni speelde onze vereniging met 16 personen voor de Hilvertrofee. Een wedstrijd van jeu de boules verenigingen uit de gemeente Hilvarenbeek. Te weten “De Onvermoeide Boulers” uit Diessen, de “KBO boulers” uit Hilvarenbeek en de “Biestse Boulers” uit Biest-Houtakker. Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben op de banen in Hilvarenbeek werd de trofee gewonnen door de “Biestse Boulers”.
Voor het derde jaar op een rij staat de prachtige trofee nu al in ons clubgebouw “De Gemeijnte”.

We hebben 213 gasten en geen leden online