• foto head5
 • foto head7
 • foto head8
 • foto head12
 • foto head2

Trap er niet in....

Geschreven door Piet Kuijpers.

Ondanks het feit dat bijna alle hondenbaasjes de moeite nemen om de ontlasting van hun viervoetertje meteen op te ruimen tijdens de wandeling, komt het toch nog voor dat je "er in trapt....!" En om eerlijk te zijn: het is niet fijn als je vloerbedekking of wat dan ook besmeurd wordt met de bruine massa, als je kind of je gasten per ongeluk op het gras hebben gelopen. Ten overvloede wellicht, maar toch nog eens opnieuw onder de aandacht: Hondenliefhebbers, denk aan het plastic zakje, en gebruik het ook als het nodig is. Iedereen zal u dankbaar zijn.

Jaarvergadering Coöperatie / Bob

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

logocooperatietransparantOp woensdag 19 april om 20.00 uur (zaal open 19:30 uur) houdt de Coöperatie Biest-Houtakker in samenwerking met het Belangen Orgaan Biest-Houtakker weer haar jaarlijkse jaarvergadering bij café 'Ome Toon'. Naast alle leden van de coöperatie zijn ook alle andere inwoners van Biest-Houtakker van harte welkom.

Graag willen we samen met jullie terugkijken op het afgelopen jaar. Na de pauze hebben wij een aantal zaken die voor jong en oud interessant zijn en krijgt iedereen D’n Biestsen Buil.
Deze avond wil je dus niet missen. Zorg dat je er bij bent.

Agenda:

 1. Opening avond
 2. Jaarverslag BOB, Gemeynte, Regenten en overige
 3. Jaarverslag Coöperatie
 4. Financiën Coöperatie
 5. PAUZE
 6. Presentatie “De Jeugd van Tegenwoordig”
 7. Project zonnepanelen Biest-Houtakker
 8. Uitreiking “D’n Biestse Buil”
 9. Rondvraag
 10. Afsluiting en borrel

Bestuur coöperatie Biest-Houtakker
Pierre, Marian, Menno & Arjan

80, 90, 00's party Ome Toon

Geschreven door beheerder café Ome Toon.

Eentje voor in je agenda! Op 27 mei a.s. organiseert café Ome Toon 80, 90, 00's party.

Ben jij er ook dit jaar weer bij?

809000 contao

De Jeugd van Tegenwoordig ging KEI HART!

Geschreven door De Jeugd van Tegenwoordig.

Vrijdag 7 april om 19.30 was de start van de 24-uurs fietsmarathon van de Jeugd van Tegenwoordig. Op twee hometrainers fietste de jeugd, 12 tot 16 jaar, zoveel mogelijk kilometers en geld bij elkaar voor het goede doel van hun dorpsgenoten Gijs en Miriam van de Wiel, Homeride voor Ronald McDonald-huizen. En het ging inderdaad “Hart” in de Gemeynte. Er werd hard gefietst en er was heel veel support van familie, vrienden en dorpsgenoten. Iedereen droeg zijn steentje bij in deze actie.
Tot diep in de nacht en ook weer in de vroege ochtend werd de jeugd aangemoedigd door bezoekers. Op zaterdagochtend was er een heuse spinning-les door Claartje van de Wouw om de jeugdige fietsers nog harder te laten gaan.
Naast jeugd was er ook de mogelijkheid voor anderen om met elkaar te battlen op de fiets. Er werd gestreden om zoveel mogelijk kilometers in een half uur te fietsen. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door Fietsclub Reijrink met 19,0 kilometer in een half uur. Bij de jeugd was Thijm Verhoeven de winnaar. Hij fietste 15,6 kilometer in een half uur.

Gijs en MiriamZaterdagavond klokslag 19.30 was de actie ten einde en werden de laatste kilometers genoteerd. De jeugd fietste in totaal 1.142 kilometer in 24 uur. Toen werd het tijd om de cheque uit te reiken aan Gijs en Miriam. In totaal is het de jeugd gelukt om een bedrag van € 3.050,33 bij elkaar te fietsen dit weekend. Dat zijn 50 overnachtingen in een Ronald McDonald-huis, zodat ouders heel dicht bij hun zieke kind kunnen zijn.

Jaarvergadering CV de Pinnekleuvers: wie wordt de nieuwe voorzitter

Geschreven door CV de Pinnekleuvers.

logopinnekleuversCV de Pinnekleuvers nodigt alle Pinnekleuvers, Pinnekleuverinnekes en andere geïnteresseerden uit voor de jaarvergadering. Deze zal gehouden worden op woensdag 12 april a.s. bij Ome Toon, aanvang 20.30 uur. Op de agenda staan het financieel verslag, het jaarverslag, bestuursverkiezing en motto 2017!
Karel Dieker zal voor de laatste keer de vergadering voorzitten. Zijn opvolger wordt deze avond bekend gemaakt.
Ook nieuwsgierig? Hopelijk tot ziens op 12 april bij Ome Toon!

We hebben 184 gasten en geen leden online