• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Oma en kleinzoon: de appel valt niet ver......

Geschreven door Theo de Graaf.

 

musical_2009    

Op woensdagavond 22 juli werd in de oververhitte gymzaal van Basisschool Antonius door de leerlingen van groep 7 en 8 de musical PleXat gespeeld. Het was een schitterende musical en een van de spelers was Dorus Boers, leerling van groep 7.

 Door Dorus werd tijdens deze musical een mooi rol gespeeld. En dan zie je dus dat de appel niet ver van de boom valt, want ook zijn oma Mietje Boers woont in de Biest en Mietje (al over de tachtig) brengt al jarenlang schitterende rollen op het Beekse en Biestse toneel.

 Wie in zijn (of haar) uiteindelijke carrière het meeste succes zal hebben behaald, zal pas over meer dan zestig jaar duidelijk worden. Wat wel duidelijk is, is dat de appel niet ver van de boom valt en dat het bloed kruip waar het niet gaan kan.

 

Omdat Dorus in groep 7 zit, hopen wij volgend jaar opnieuw van zijn spel te kunnen genieten. En Mietje zien we ongetwijfels nog wel een paar keer op de Beeke en Biestse podia !

Biestse kinderen duiken kluis op.

Geschreven door Theo de Graaf.

kluisje

Op dinsdag 24 juli waren een aantal Biestse kinderen nabij de brug aan de Biestsestraat (dat is de brug bij Tinie Vromans) een verfrissende duik aan het nemen in het Wilhelminakanaal, toen ze op de bodem van het kanaal iets spannends ontdekten. Met man en macht gingen Thijs Barten, Nick Heuvelmans, Dorus en Nard Boers en Jelle en Wessel  Schilders het object te lijf en uiteindelijk werd met behulp van moeder Marion Schilders een kluis op het droge getakeld.

 

Boven bleek het dus om een kluisje te gaan en daarbij behoorde een stortingszak en een klein geldkistje. Aan contant geld bleek het uiteindelijk om € 5,85 te gaan. Na een telefoontje aan het 0900 nummer van de politie verscheen een moteragent van de politie MIdden-Brabent, die aan de jonge vinders van de kluis het nodige wist uit te leggen. Even later volgde een politiebusje, dat de gevonden buit kwam ophalen.

 

Hopelijk horen we op een later moment (volgens de moteragent kan dat nog wel een tijdje duren) of de vondst van de Bieste jongelui nog tot interessante ontdekkingen heeft geleid.

 

Schoolverlaters Antoniusschool bieden afscheidscadeau aan

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Op donderdagochtend 16 juli was het zo ver. Na wekenlang hard werken konden de leerlingen van groep 8 vol trots laten zien wat hun aandenken is geworden voor de basisschool die zij volgende week gaan verlaten. 

Enkele jaren geleden is deze traditie ingezet door de schoolverlaters en hun ouders, en de school en het plein worden er elk jaar weer mooier op. Er zitten vele uurtjes werk in het mosaik bankje waarin elke leerling zijn eigen naam heeft verwerkt. 

In september gaan Wessel, Nick, Dirk en Gijs naar het Kempenhorst College in Oirschot en Esther naar het Durendael College in Oisterwijk. Jekse, Maud, Linda, Wout, Bart en Sophie gaan naar het Mill Hill College in Goirle.

 

foto_groep_8_2

boven: Sophie Holthausen, Jeske van Pelt, Esther van de Sande,

Maud Soetens, Linda Geboers, Bart Jansma, Nick Dieker

onder: Dirk Kroot, Wout Abrahams, Gijs Geboers en Wessel Schilders

Biestse bibliotheek voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Geschreven door Monique Kok-van de Wouw/Theo de Graaf.

img_boeken    

Spelen, ontdekken, leren...... een kind doet elke dag nieuwe indrukken op en ontwikkelt zich zo op zijn eigen manier.

Voorlezen helpt daarbij. Voorlezen is gezellig. Kinderen verwerken de gebeurtenissen van de dag en leren verbanden te leggen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig voorlezen de woordenschat vergroot en kinderen taalvaardiger maakt. Daardoor is het kind straks goed op de school voorbereid.

 

Op 16 september 2009 start in Peuterspeelzaal 'De Houtrakkers'  in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant een uitleenvoorziening voor jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. Het nieuwe bibliopunt is geopend op de even weken op woensdag en donderdag van 9.00 tot 9.30 uur.

Bij het bibliopunt, dat wordt bemand door vrijwilligers van de Peuterspeelzaal 'De Houtrakkers', staat een mooie collectie voorlees- en peuterboeken, die steeds wisselt. Daarnaast kunnen kinderen, samen met hun ouders, natuurlijk ook materialen lenen bij de bibliotheek Hilvarenbeek: Peuters krijgen een (gratis) bibliotheekpasje, waarmee ze in alle vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant terecht kunnen.

Rabobank Hilvarenbeek-Oisterwijk zoekt ledenraadsleden

Geschreven door Antoon van de Sande.

 

logo_rabobank

Meepraten, meedenken over de dienstverlening, service en lokale betrokkenheid van uw Rabobank in uw dorp? Dat kan als lid van de ledenraad. We kunnen uw visie goed gebruiken!

 

Rabobank Hilvarenbeek-Oisterwijk zoekt een enthousiaste persoon tot 40 jaar, met inzet, inzicht en inlevingsvermogen. Woonachtig in het werkgebied van de afdeling Diessen (inclusief Baarschot, Biest-Houtakker, Esbeek en Haghorst). Iemand die, samen met de acht andere ledenraadsleden van de afdeling een belangrijke schakel vormt tussen de ruim 9.500 leden en de directie van de bank.

Onderschrijft u onze coöperatieve filosofie? Bent u betrokken bij de lokale maatschappij? En bent u gemakkelijk aanspreekbaar voor de leden en hun omgeving? Dan bent u de kandidaat die we zoeken! Stuur voor 1 augustus 2009 een brief met cv aan Rabobank Hilvarenbeek-Oisterwijk, t.a.v. afdeling Coöperatie, Postbus 65, 5060 AB Oisterwijk.

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij Wendy Vorstenbosch of Silke Lokker, (013) 529 53 60.

We hebben 327 gasten en geen leden online