• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse driekoningen zingen voor SriLanka

Geschreven door Theo de Graaf/Chris van Eert.

Na een aantal jaren voor de straatkinderen van Mwanza gezongen te hebben, heeft de desbetreffende werkgroep medegedeeld te stoppen met dit project. Een woord van dank voor hun inzet is op zijn plaats voor Jeannette van den Biggelaar, Annie van den Biggelaar en Annie van de Wouw, die het project een groot aantal jaren getrokken hebben en die de kinderen hebben gestimuleerd voor dit goede doel te zingen en geld op te halen.

Naar aanleiding van een oproep van het parochiebestuur in het parochieblad Antonius' Preekstoel werden door parochianen vijf projecten ingediend. Het parochiebestuur heeft intussen gekozen voor een door Chris van Eert ingediend project. Chris is in juni 2009 samen met 10 leerlingen van de MBO Boxtel een maand naar Sri lanka geweest. Zij hebben daar een project opgezet voor de Vishaka Child Foundation en de Vocational Technical School in Kalutara. Onder auspiciën van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking hebben de 11 Nederlanders gebruik gemaakt van Xplore-projectsubsidiëring en het COS (Centrum Ontwikkelings Samenwerking). Samen met de Stichting Kinderhulp Nederland-Sri Lanka heeft de groep daar geholpen met riolering, voedselbereiding, diergeneeskunde, tuin, groenten verbouwen, cultuur en structurele reorganisatie. Voornoemde stichting houdt zich bezig met steun aan hulpbehoevende kinderen en weeskinderen en geeft financiële, materiële en organisatorische steun om de 'Vishaka Child Foundation' in de lucht te houden. Daarvoor moet men vooral vechten tegen bureaucratie en corruptie, iets waartegen de Foundation, maar vooral de kinderen niet opgewassen zijn. Chris zegt er hopelijk een doorbraak te hebben kunnen forceren, waardoor alle hulp ook inderdaad bij de kinderen terecht komt. De krachten achter de genoemde Foundation zijn Dhr. en Mw. Kees en Riet Sprangers. Zij komen al 15 jaar in Katuhara (ook meteen na de tsunami) en hebben er gigantisch veel werk verzet.

Hopelijk gaan op woensdag, 6 januari a.s. veel Biestse driekoningen op pad. Zij kunnen om 18.00 uur hun opgehaalde geld in de kerk inleveren. Daar zal ook Chris van Eert aanwezig zijn om een toelichting te geven op het project.

SCHAATSPRET!!

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

tn_schaatspret_in_de_biest_1

Baantjes trekken op de geweldige ijsbaan van Biest-Houtakker.

Op de schaats, met de slee of zelfs ouderwets met stoel.

Al het werk van vele vrijwilligers is niet voor niets geweest!

It giet oan?

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

 

tn_schaatsbaan_191209

                                                                                            foto: Toine Smolders

Ook zaterdag werd er weer hard gewerkt aan de ijsbaan van Biest-Houtakker.

Zondagochtend 8:00 uur komt de vrijwilige brandweer een laatste laag op het ijs aanbrengen.

Hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind!

En voor de zekerheid toch nog deze waarschuwing:

het ijs pas betreden als het spanlint verwijderd is.

  

 

Zo gezegd......zo gedaan!

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Eerder heeft u al kunnen lezen dat er plannen waren om een ijsbaan te maken aan de Pastoor Boelaarsstraat (voormalige tuinbouwland van Ad Vromans).

Enkele Biestse inwoners hebben deze plannen omgezet in daden, en zijn met man en macht aan het werk gegaan. Vrijdagmiddag zette Loonbedrijf Hesselmans middelen en personeel in om de grond voor te bereiden waarna de ondergrond met zeil bedekt werd. Dit enorme zeil is gesponsord door Projectontwikkelaar van der Weegen en Woonstichting Stromenland die dit initiatief een warm hart toedragen.

Een aantal vrijwilligers (waaronder initatiefnemer Arne Vingerhoets) werd ondersteund door brandweerman Karel Dieker en zijn collega's uit Hilvarenbeek en omgeving. Het lijkt erop dat we over een paar dagen de schaatsen uit het vet kunnen halen.

 

Een vriendelijk maar dringend verzoek: wacht tot het spanlint verwijderd wordt, dit is het teken dat het ijs goed genoeg is om op te schaatsen. Eerder het ijs betreden is niet toegestaan, dit zou de ijspret voor allen bederven.

Hou de website in de gaten, want er zullen ongetwijfeld leuke activiteiten georganiseerd gaan worden!

 

 vrijdagavond 18 december 19:30 uur

tn_schaatsbaan_dec_20091

 

 

IJsbaan koorts slaat weer toe

Geschreven door Lennart de Graaf.

schaats Nu de temperaturen onder nul zakken, slaat ook in Biest-Houtakker de ijsbaankoorts weer toe. Initiatiefnemer Arne Vingerhoets heeft aangegeven ook dit jaar van plan te zijn samen met wat andere enthousiastelingen een ijsbaan te gaan aanleggen. De locatie zal dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet het trapveldje zijn, maar beoogd wordt het ijsbaantje te leggen op grond in beheer van Van der Weegen tegenover de woningen aan de Pastoor Boelaarsstraat ter hoogte van nummer 26 en verder.

Op dit moment wordt nog gezocht naar 'sponsoren' voor de aanleg (zowel geldelijk als in middelen). Deze kunnen zich melden bij Arne Vingerhoets of Lennart de Graaf. Tevens wordt nagedacht over een leuk activiteitenprogramma indien er een 'schaatsdag' in het weekend valt, waaronder een heuse ijsdisco voor de jeugd. Meer informatie volgt binnenkort op deze website.

We hebben 228 gasten en geen leden online