• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Andere locatie voor Kerstboomverbranding

Geschreven door Lennart de Graaf.

kerstboomverbranding02   

De kerstboomverbranding van a.s. zaterdag vind dit jaar niet plaats op sportpark de Stevort. Reden daarvoor is dat Jong Nederland het jaarlijkse winterfestijn dit jaar nog feestelijker wil maken. Dat wordt gedaan door de kerstboomverbranding te verplaatsen naar de nabijheid van de Biestse ijsbaan in de beverakkers.

 

 

Volgens ijsmeester Pieter van de Wouw ligt de ijsbaan er prima bij. "Nog wel wat kleine oneffenheden in het midden van de baan, maar ja, dat krijg je al snel met het nevelen en flinke vorst. De druppeltjes vriezen meteen aan en het oppervlak wordt dan soms wat ruw". Dat is echter een kleinigheidje, want  de Biestse jeugd geniet met volle teugen van de ijsbaan.

Vanavond werd er flink geschaatst door een van de groepen van Jong Nederland. Volgens leider Joost van Breda zit het met die gezelligheid bij de baan wel snor. "We hadden er vanavond zelfs muziek bij tijdens het schaatsen". Reden voor Jong Nederland om de voor a.s. zaterdag geplande kerstboomverbranding qua locatie te verplaatsen. "We gaan in de buurt van de ijsbaan staan. Dat is natuurlijk extra feestelijk.". Zoals gebruikelijk wordt er voor de inwendige mens ook goed gezorgd middels lekkere oliebollen, een glaasje glühwijn, warme chocomel of een Biests regentje. Tevens wordt een loterij gehouden met flink wat prijzen. De opbrengsten van de verkoop en loterij komen uiteraard ten goede aan Jong Nederland.

 

De kerstboomverbranding start om 19.30 uur en vindt dus plaats op het weiland achter de ijsbaan in de Beverakkers.

Bart Lips wint grote prijs Wierden en Zwolle

Geschreven door Onbekend via Theo de Graaf.

Uit de verschillende paardensport bladen namen we de volgende artikelen over dorpsgenoot Bart Lips over:

 

BartLipsWinnaarGPZwolle2010

 

Zwolle: overwinning voor pijlsnelle Bart Lips 06/01/2010
Ponyruiter Bart Lips versloeg dinsdagmiddag met een razendsnelle rit al zijn concurrenten in de Grote Prijs van Zwolle International. Met zijn Gerco wist hij Amke Bekhuis en haar pony Maurice ruim voor te blijven in de barrage.
Vier combinaties verdienden in de eerste ronde een kwalificatie voor de barrage. Alleen Bart Lips en Amke Bekhuis volbrachten ook de barrage foutloos. De Zweedse Felicia Hultberg werd derde met Ice and Fire d'Albran.
Niels Knape eindigde met Powergirl (v. Pavarotti) op de vierde plek.

 

BartLipswinnaarGPWierden2009     

Wierden.  

Bart Lips en Gerco bewaarden het beste voor het laatst. Op de voorgaande dagen van Indoor Wierden Internationaal was er steeds wel iets misgegaan in de combinatie van paard en ruiter. De ene keer een ruiterfoutje, de andere keer een missertje van het paard, dan weer een pechgevalletje. Maar op de slotdag klopte alles bij bart Lips en zijn achtjarige bruine ruin. Als eerste van de zes deelneemers in de barrage bleef de ruiter uit Biest-Houtakker bij Tilburg foutloos in de strijd om de Nijwa Rijssen Grand Prix en naar later bleek als enige. Het verre familielid van bondscoach Martin Lips van de eventingruiters liet zich niet van de wijs brengen, toen hij na een pauze als eerste de arena binnen mocht voor de beslissende omloop. De 15-jarige Brabander zocht secuur de korte route en hield de lei keurig schoon.

 

 "Hij pakte heel lekker aan", complimenteerde Lips zijn viervoeter, die 'toevallig' dezelfde naam heeft als een topruiter uit Tubbergen. De New Forestpony verraste zijn baasje met diens eerste triomf in een Grote Prijs. Bart Lips deed al wel ervaring op binnen het Rabo Talentenplan, maar een plaatsje in een  van de kaderteams van de aan de kant toekijkende Sven Harmsen heeft hij nog niet. De keuzeheer uit Lonneker zal hem nu op zijn minst in de gaten houden met het oog op het Europees kampioenschap van volgend jaar in Engeland. "Zou mooi zijn", vond Lips. " als Sven me goed genoeg vindt."

Bart Lips heeft de smaak in elk geval te pakken. "Geweldig", vond hij zijn primeur in Wierden "Het liefst wil ik later ook bij de paarden goed meedoen. Meerijden met wedstrijden voor de wereldbeker en zo, dat zou prachtig zijn."

 

www.biest-houtakker.eu wenst Biestenaar Bart Lips van harte proficiat en wenst hem een heel goed 2010 toe!!

Biestse driekoningen zingen voor SriLanka

Geschreven door Theo de Graaf/Chris van Eert.

Na een aantal jaren voor de straatkinderen van Mwanza gezongen te hebben, heeft de desbetreffende werkgroep medegedeeld te stoppen met dit project. Een woord van dank voor hun inzet is op zijn plaats voor Jeannette van den Biggelaar, Annie van den Biggelaar en Annie van de Wouw, die het project een groot aantal jaren getrokken hebben en die de kinderen hebben gestimuleerd voor dit goede doel te zingen en geld op te halen.

Naar aanleiding van een oproep van het parochiebestuur in het parochieblad Antonius' Preekstoel werden door parochianen vijf projecten ingediend. Het parochiebestuur heeft intussen gekozen voor een door Chris van Eert ingediend project. Chris is in juni 2009 samen met 10 leerlingen van de MBO Boxtel een maand naar Sri lanka geweest. Zij hebben daar een project opgezet voor de Vishaka Child Foundation en de Vocational Technical School in Kalutara. Onder auspiciën van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking hebben de 11 Nederlanders gebruik gemaakt van Xplore-projectsubsidiëring en het COS (Centrum Ontwikkelings Samenwerking). Samen met de Stichting Kinderhulp Nederland-Sri Lanka heeft de groep daar geholpen met riolering, voedselbereiding, diergeneeskunde, tuin, groenten verbouwen, cultuur en structurele reorganisatie. Voornoemde stichting houdt zich bezig met steun aan hulpbehoevende kinderen en weeskinderen en geeft financiële, materiële en organisatorische steun om de 'Vishaka Child Foundation' in de lucht te houden. Daarvoor moet men vooral vechten tegen bureaucratie en corruptie, iets waartegen de Foundation, maar vooral de kinderen niet opgewassen zijn. Chris zegt er hopelijk een doorbraak te hebben kunnen forceren, waardoor alle hulp ook inderdaad bij de kinderen terecht komt. De krachten achter de genoemde Foundation zijn Dhr. en Mw. Kees en Riet Sprangers. Zij komen al 15 jaar in Katuhara (ook meteen na de tsunami) en hebben er gigantisch veel werk verzet.

Hopelijk gaan op woensdag, 6 januari a.s. veel Biestse driekoningen op pad. Zij kunnen om 18.00 uur hun opgehaalde geld in de kerk inleveren. Daar zal ook Chris van Eert aanwezig zijn om een toelichting te geven op het project.

SCHAATSPRET!!

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

tn_schaatspret_in_de_biest_1

Baantjes trekken op de geweldige ijsbaan van Biest-Houtakker.

Op de schaats, met de slee of zelfs ouderwets met stoel.

Al het werk van vele vrijwilligers is niet voor niets geweest!

It giet oan?

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

 

tn_schaatsbaan_191209

                                                                                            foto: Toine Smolders

Ook zaterdag werd er weer hard gewerkt aan de ijsbaan van Biest-Houtakker.

Zondagochtend 8:00 uur komt de vrijwilige brandweer een laatste laag op het ijs aanbrengen.

Hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind!

En voor de zekerheid toch nog deze waarschuwing:

het ijs pas betreden als het spanlint verwijderd is.

  

 

We hebben 100 gasten en geen leden online