• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Vrijwilligersfeest coöperatie Biest-Houtakker

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Vrijwilliger bedanktAlle vrijwilligers van de Coöperatie Biest-Houtakker (met eventuele partner) worden van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest op zaterdag 23 juni a.s. Op deze wijze wil het bestuur hen voor hun inzet bedanken.

Heb jij vóór of achter de schermen meegeholpen? We zien je graag vanaf 20:30 uur!

Bestuur Coöperatie Biest-Houtakker
Richard Coppens, Marian van Lieshout, Pim Pijnenburg, Pierre van Oort en Arjan Mulders

Kom je ook naar de thema-avond?

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Misschien herken je het: je ziet al een tijdje aan dat een buurtgenoot niet vaak meer buiten komt. Dat de gordijnen wel erg lang dicht blijven, terwijl je dat eigenlijk niet gewend bent van deze persoon. Of dat je die jonge, oververmoeide moeder ziet worstelen met de opvoeding van haar kinderen, en dat je eigenlijk best iets zou willen doen, maar niet bemoeizuchtig over wilt komen. En zo kunnen we tal van voorbeelden noemen, die je in je omgeving of misschien wel bij jezelf herkent.

Samen met de gemeente Hilvarenbeek willen we op 12 juni aanstaande aandacht besteden aan het bieden van eerste hulp bij psychische problemen. Mariet Bastiaansen is consulent mentale gezondheid bij de gemeente, en heeft hele praktische tips op dit vlak. Die ervoor kunnen zorgen dat je het gevoel krijgt iets te kunnen betekenen, zonder dat je het probleem op je ‘eigen bordje’ krijgt. Na een kort interview met een dorpsgenoot die openhartig wil vertellen over zijn ervaring, zal Mariet praktische tips geven, op een interactieve manier.

Je bent vanaf 19:30 uur welkom bij Café Ome Toon voor een kopje koffie/thee, om 20:00 uur start de avond. Rond de klok van 21:30 uur sluiten we de avond af waarna in het café nog volop gelegenheid is om na te praten. Aanmelden hoeft niet, maar als je vragen hebt kun je terecht bij de dorpsondersteuner (Ria van de Wiel, 06-26 12 81 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

KOOKPUNT juni 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

We schrijven al weer juni , en voor Nederlandse begrippen al volop zomer . En dus ook weer tijd voor het "witte goud"op tafel. Het is voor het Kookpunt  ook iedere keer weer een uitdaging om zo veel als mogelijk ingrediënten uit ons eigen dorp te halen.  Dus rabarber en aardbeien uit de moestuin van Jos vd Sande en  de heerlijke boerenyoghurt van Marion Timmermans.  En wat dan wel eens vergeten wordt...de kleurrijke bloemversiering op tafel, iedere keer verzorgd door Annie Hesselmans.

Het volgende Kookpunt is op 4 juli a.s.  In augustus is er geen Kookpunt.  
IMG 1434 optIMG 1431 opt

Expositie Resi Mols-Otjens in 't Gebint

Geschreven door Exposities Ome Toon.

expositie Resi Mols 3 juni t/m 5 september 2018

Dorpsgebouw ’t Gebint Biest-Houtakker

Mols-Otjens schildert sinds 1982. In de beginfase heeft ze schilderlessen gevolgd bij Toon Gerritse (docent tekenen/schilderen). Tijdens deze lessen heeft ze vooral aquarellen gemaakt.
Vanaf 1992 is Resi lessen gaan volgen bij Liesbeth Backelandt (lerares/kunstenares). Hier leerde ze schilderen met vele andere technieken, waaronder ook het werken met olieverf, waarmee ze is doorgegaan. Haar voorkeuren liggen vooral bij het schilderen van bloemen en abstracte vormen.
In de afgelopen jaren heeft Resi haar werk vaker geëxposeerd, o.a. bij Koningshof in Veldhoven, De drie Zwaantjes in Oisterwijk, De Eenhoorn in Diessen en bij De Verdieping in Moergestel.
Alle geëxposeerde werken zijn te koop. Voor inlichtingen en eventuele aankoop kunt u contact opnemen met Resi Mols: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 013-5041513
Veel plezier met het bekijken van deze expositie!

Try-out Mannen van Naam in Ome Toon

Geschreven door Lennart de Graaf.

Zoals in het huis aan huis schrijven al was aangekondigd, is stichting Wel Gement groot voorstander van meer cultuur in de Biest. En dat lijkt te lukken, want de stichting heeft de 3 mans formatie Mannen van Naam gestrikt om hun Try-out voorstelling voor de nieuwe theatertour Man Man Man te komen opvoeren in Café Ome Toon. Dat zal gebeuren op zaterdag 22 september in zeer intieme setting, voor maximaal 50 bezoekers. 

Wie de Mannen niet kent, kan natuurlijk terecht op youtube, waar onder andere onderstaand fragment is te vinden. Wie de Mannen wel kent weet dat een optreden garant staat voor een mix van mooie luisterliedjes, heerlijke meezingers en traditionele instrumentaaltjes. Het geheel wordt aan elkaar geregen door de sterke verhalen en belevenissen uit het dagelijks leven van de mannen. 

 

Wil je ook kaarten bestellen? Pre-registreer je dan hier en we nemen binnenkort contact met je op.   

We hebben 212 gasten en geen leden online