• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse Fietsclub weer van start

Geschreven door Dorpsondersteuner.

fietsen biestVanaf dinsdag 2 april start de Biestse fietsclub weer. Iedereen is welkom om vanaf Café Ome Toon mee te fietsen. Wilt u meefietsen dan graag aanwezig zijn om 13.15 uur bij Ome Toon. Heeft u nog vragen, u kunt terecht bij Toon Vromans (013) 505 35 37 of Dorpsondersteuner Ria van de Wiel (06) 261 281 95. 

In Biest-Houtakker hebben we ook een duo fiets en er zijn vrijwilligers die graag met u mee willen gaan fietsen. Weet u iemand die graag een keertje met de duo fiets weg wil of bent u dat zelf? Laat het me weten. Dorpsondersteuner Ria van de Wiel 0626128195.

duofiets

De Biestse Loop ingelopen

Geschreven door Ed van Hees.

wandeldoop

Zaterdag 30 maart om 13.00 uur verzamelen zich zo'n 60 enthousiaste wandelaars in de stralende lentezon bij het nieuwe wandelpadenbord bij Ome Toon, om de Biestse Loop in te lopen. In 6 groepen van 10 met begeleider gaan ze op pad en binnen twee uur arriveren ze op het eindpunt.
Het eindpunt is voor deze gelegenheid niet terug bij het vertrekpunt, maar in de speeltuin in de Beverakkers. Daar wordt een jubileumboom geplant ter gelegenheid van de 5de verjaardag van Ome Toon. Die eer valt ten deel aan een van de initiatiefnemers, Rina van den Heuvel. En na het begieten van de boom wordt door alle deelnemers boven de 18 geklonken met een Biests Regentje. Daarna wordt teruggekeerd naar Ome Toon waar feestelijk wordt nagedronken. Een mooie succesvolle middag.

Om de Bieste Loop de realiseren is met toestemming van het Brabantse routebureau een stukje van het wandelpadennetwerk verlegd en is door enkele vrijwilligers veel werk verzet om de bewegwijzering helemaal op orde te maken. De beschrijving van de wandeling van 8,4 kilometer wordt binnenkort opgenomen bij de andere twee Biestse wandelingen, de Regentenroute en de Driehuizenroute in het onderdeel Dorpsinfo > Toerisme van deze website.

De Biest Draait Door...met Ryan Palmen

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

IMG 3586Donderdag 21 maart: De Biest draait door! Van 20:00 uur tot 21:00 uur met tafelgast Ryan Palmen. Heb jij nog een prangend Biests onderwerp te bespreken of een interessante vraag te stellen aan onze vertrekkend burgemeester? Reageer dan snel en maak kans op een plekje aan de tafel. Stuur een mailtje met daarin jouw vraag/onderwerp en wie weet word jij geselecteerd. 

Publiek in onze Ome Toon studio is natuurlijk ook van harte welkom, al vanaf 19:00 uur.

Expositie Ome Toon

Geschreven door Piet Kuijpers.

De komende maanden kunnen we bij Ome Toon weer genieten van een prachtige expositie van schilderijen. We laten Ton van Meerendonk zelf aan het woord.


2019 03 13 Meerendonk1 opt

Rina van den Heuvel nieuwe Puike!

Geschreven door Biest-Houtakker.

Vanavond ontving Rina van den Heuvel de Puike Pinnekleuver uit handen van ex Puike Theo de Graaf. Een welverdiende titel die Rina in de wacht sleepte als een van Biest-Houtakkers meest actieve vrijwilligers en een zeer bevlogen en betrokken dorpsgenoot. Rina gefeliciteerd!

rinapuike2019

We hebben 581 gasten en geen leden online