• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Brocante in de kerk

Geschreven door Brocante Biest-Houtakker.

kerk biest houtakker

Op zondag 20 mei vindt het evenement "Brocante in de kerk" weer plaats in de voormalige kerk in Biest-Houtakker.

De aanvang is 10.00 uur en het evenement duurt tot 16:00 uur.

De entree bedraagt 2 euro.  

Smullers opgelet: Aanschuiven kan nog (net)!

Geschreven door Lennart de Graaf.

wdpl 180511Er zijn nog 4 plaatsen vrij aan de stamtafel bij Café Ome Toon voor de pilot van het Samen eten project vanavond.

Kom genieten van een overheerlijke huisgemaakte Spaghetti Bolognese (traditionele italiaanse pastasaus van rundsgehakt, tomaten, bleekselderij, wortel, rode wijn en peterselie) of een rustieke Penne Boscaiola (romige pastasaus van bakspekjes met een bospaddestoelenmelange en lenteuitjes) met een frisse salade En wat dacht je van het toetje? Een hollands klassiekertje: huisgemaakte vlaflip met limoen bosvruchtencoulis en verse aardbeien. 

Krijg je al honger? Schrijf je dan nog snel in. Dat kan tot uiterlijk 15 uur vandaag! Natuurlijk is iedereen is welkom, maar jij zeker ;)  Voor details over inschrijven en de vrijwillige bijdrage (richtprijs €6pp, €3 per kind), zie het vorige artikel van 6 mei. 

Smakelijk aanschuiven!

Pilot Samen eten: “Wie de pot lust, schuive maar aan!”

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op vrijdag 11 mei wordt de eerste pilot gehouden van een nieuw initiatief in Biest-Houtakker: “Wie de pot lust, schuive maar aan!”. Het idee is dat mensen die dat leuk vinden, samen met elkaar aan tafel gaan bij café Ome Toon op vrijdagavond. Initiatiefnemer is Lennart de Graaf vanuit Stichting Wel Gement in overleg met de zorgwerkgroep van de coöperatie.

Wiedepotlust01

Iedereen zal het wel herkennen: samen genieten van een gezond zelfgemaakt diner is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Misschien heb je de puf niet meer om na een drukke werkdag ook nog eens achter het fornuis te gaan staan, misschien woon en eet je vaak alleen, misschien heb je een hekel aan of geen talent voor koken, misschien laat het budget het simpelweg niet toe of misschien ben je wel eens uitgekeken op je dagelijkse bordje aardappelen, groente en vlees. Wat de reden ook is, het is altijd een goede reden om binnenkort ook een keer aan de schuiven aan de stamtafel bij Café Ome Toon bij ‘Wie de pot lust, schuive maar aan’.

Blijf van dat dak af !

Geschreven door Ed van Hees.

De afgelopen weken hebben we al drie keer een groepje kinderen van de daken van de gymzaal en de school moeten verjagen. Erg gevaarlijk, het balanceren over smalle richels over afstanden van 30 meter om op de verschillende daken te komen. En er is een grote kans dat goten en dakbedekking beschadigd worden. Er is nu al een schade van enkele honderden euro's geconstateerd.
We hebben de waaghalzen beloofd dat als ze weer betrapt worden de politie op hun dak wordt gestuurd. Dus ouders, ook u bent gewaarschuwd.

KOOKPUNT MEI 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

Vlak na Koningsdag nog in oranjesferen gekookt.  Een andere kookstaf deze keer, wegens vakantie van Jan en Christine en de ongelukkige val van Piet. Gelukkig kregen we genoeg helpende handen toegereikt. Hans heeft zijn taak zeer serieus genomen en heeft ons geweldig geholpen en ook onze vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet; alles kwam helemaal goed. Namens het Kookpunt iedereen bedankt.
Ook dank aan alle gulle gevers van de nodige ingrediënten voor deze maaltijd. Kortom, weer helemaal op de hoogte van de laatste nieuwtjes gingen onze gasten tevreden en voldaan huiswaarts.  Tot 6 juni, dan gaan we voor de volgende sessie.

IMG 14961 optIMG 15011 opt

We hebben 253 gasten en geen leden online