• foto head9
 • foto head10
 • foto head11
 • foto head 13

Inwoners Biest-Houtakker kiezen de inrichting van Beverakkers 4.

Geschreven door Corné van Aaken.

bobvergadering01

 

De jaarvergadering van het BOB werd dit jaar gehouden in de Hercules in Diessen vanwege de verwachte grote opkomst. (90 aanwezigen)

Tijdens deze jaarlijkse BOB vergadering heeft de Biestse gemeenschap via een stemming met een ruime meerderheid het ontwerp van bureau "Compositie 5" gekozen voor de inrichting van Beverakkers 4.

De gemeente en de ontwikkelaars kunnen nu verder met de verdere uitwerking van het plan. De ontwikkeling ligt nog steeds op schema, men verwacht dat voorjaar 2010 gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen.
Het BOB zal nauw betrokken blijven bij de verdere uitwerking.

Tijdens de jaarvergadering van het BOB die volgde werd Jo vd Pas benoemd als nieuw bestuurslid.

bobvergadering02

Mogelijk crossverbod op hoge kanaaldijk

Geschreven door Lennart de Graaf.

 

   Op veel plaatsen is het een steeds groter wordend probleem, crossers op off-the-road voertuigen die in plaats van te rijden op de officiële terreinen uitwijken naar de vrije natuur. Sinds zeven jaar wordt zo ook op de hoge kanaaldijk tussen de bruggen Holenakker en Biest-Houtakker door motoren, trikes en quads gecrosst. Dit crossen leidt tot problemen. Naast de geluidsoverlast voor omwonenden, wordt ook flink wat schade aangebracht aan de natuur, en in dit geval ook aan de dijk. 

Afgelopen week hebben afgevaardigden van de gemeente Hilvarenbeek en Rijkswaterstaat de hoge kanaaldijk geïnspecteerd. De conclusie van het bezoek was, dat inderdaad op korte termijn actie moet worden ondernomen om verdere schade te beperken. Op dit moment wordt de mogelijkheid onderzocht om een crossverbod in te stellen op de dijken.

Qua handhaving wordt gepoogd de politie vaker te laten surveilleren op deze plaats. Tevens wordt de Biestse bevolking gevraagd melding te maken van het crossen als hier sprake van is. Melding kan bij de plaatselijke politie via het telefoonnummer 0900-8844.  

Kindermarkt een groot succes

Geschreven door Lennart de Graaf.

  Op donderdagavond 9 april jl. was het gezellig druk in de Biestse gymzaal. De kinderen van basisschool antonius hadden daar namelijk al hun 'waren' uitgestald voor de verkoop op de kindermarkt. Zo vond flink wat gebruikt speelgoed een nieuw doel.  Tevens viel er op het culinaire vlak ook flink wat te genieten; Echte huisgemaakte boerenyoghurt, snoepkettingen, fruitspiezen, 'gezonde' frietjes en heuse Slush puppies werden door de kids aan de man gebracht.  

Dat de kindermarkt een succes was, bleek wel uit de vele vaders, moeders, opa's, oma's en andere geinteresseerden die een kijkje kwamen nemen. Enigszins spannend werd het nog wel toen bleek dat het teveel aan elektrische apparaten ervoor zorgde dat een van de stoppen het begaf. Dit probleem kon echter snel verholpen worden en de markt kon weer binnen enkele minuten zonder verdere noemenswaardige problemen worden voortgezet.

Jong Nederland kookt met Qlivini

Geschreven door Lennart de Graaf.

   

De oudste groep kinderen van Jong Nederland heeft op vrijdag 13 maart gekookt en gegeten samen met kookclub Qlivini. Op het menu stonden een aantal recepten die de kinderen zelf gemaakt hebben.

 

Het eerste gerecht dat gemaakt werd door de jongste jongens van de club was een echte mexicaanse enchilada. Dit is een lekkere wrap met gehakt, paprika, mais met een pittige tomatensaus en kaas uit de oven. Het gerecht werd nog lekkerder gemaakt door de heren door het te garneren met een toefje sour cream en wat peterselie.

Als hoofdgerecht werden twee pasta's geserveerd. Niet alleen de sauzen, maar ook de pasta werden op ambachtelijke wijze gemaakt. De oudste jongens van de club moesten de armen uit de mouwen steken. Voor het maken van pasta moet men namelijk beschikken over flink wat spierballen, want deze moet namelijk minstens een minuut of 10 met de hand gekneed worden. Ga daar maar eens aan staan! 

De sauzen kwamen voor rekening van de dames. Als eerste maakten zij een heerlijke rode bolognese saus op basis van gehakt, tomaten, wortel, bleekselderij, peterselie en rode wijn. Gelukkig wordt de saus zo lang gekookt dat de alcohol van de wijn volledig uit de saus gekookt is. De tweede saus was een romige carbonarasaus op basis van eieren, spek en slagroom.

Het toetje werd tot slot gemaakt door de resterende heren. Zij maakten een lekkere carrotcake muffin. Het is wonderbaarlijk hoe een cakeje waar een hele bos wortelen in gaat toch zo superlekker kan zijn. Dat moet vast te maken hebben met dat lekkere glazuur van mon chou en vanille.

Al met al een gezellige culinaire avond met veel kookplezier. Benieuwd naar de recepten, kijk dan in het menu "Vereniginen & Stichtingen" bij "Kookgilde Qlivini" en kies "Recepten". U vindt daar naast andere menu's ook het menu dat Jong Nederland heeft gekookt.

UITSLAG OPTOCHT PINNEKLEUVERSGAT

Geschreven door Theo de Graaf.

Onder een lekker voorjaarszonnetje trok zaterdagmiddag de optocht door het Pinnekleuversgat. In die optocht werd dankbaar gebruik gemaakt van het motto 2009 ‘De kiet te klèèn’ en het motto van Prins Paulus ‘Gè komt stèèrk öt dun hoek’. Dat de Basisschool Antonius ‘te klèèn’ wordt, mag blijken uit het grote aantal kinderen (maar liefst 61) dat aan de optocht meedeed. Geen supergrote wagens maar de optocht was kwalitatief groots. Met het gezegde ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, zit carnaval de komende jaren zeker goed.

.

Categorie A: wagens basisschool:

 

 1. Nr. 307 De Bengels: De kiet te klèèn.

 

Categorie B: loopgroepen senioren:

 1. Nr. 311: Goeie buren
 2. Nr. 314: Net de Graaf e.a. Boer(s) zoekt vrouw

 

 Categorie C: eenlingen/kleine groepen senioren

 
 1. Nr. 303: Monique van de Wouw: Wie duikt er mee men de koffer in.
 2. Nr. 310: Schôôn menneke: Haor inder
 3. Nr. 316: Soetens/Dieker: Hendrika en Theodora
 

 

Categorie D: wagens jeugd

 1. Nr. 315: De Beunhaoze: Rookverbod
 2. Nr. 301: Gangmakers: De kiet te klèèn

 

Categorie E: loopgroepen onderbouw

 

 1. Nr. 302: De Coole Kikkers: Wij komen stèèrk öt dun hoek.
 2. Nr. 313: Schobbejakken junioren: De Biest te klèèn.
 3. Nr. 306: Smilies: De kiep te klèèn
 4. Nr. 308: De Döpkes: De kiet te klèèn.

 

Categorie F: loopgroepen bovenbouw.

 1. Nr. 312: De Tjillers: De toppers
 2. Nr. 304: De Bouwers: De kiet te klèèn.

 

Categorie G: eenlingen en duo’s jeugd

 1. Nr. 309: Pleun Priems/Anouk vd Pas: Bloemenmeisjes
 2. Nr. 305: Hilde Priems/Naomi van Oort: De kiet te klèèn of wij te grôôt.

 

Algeheel Winnaar:

Nr. 315: De Beunhaoze: Rookverbod. 

 

Aanmoedigingsprijs

Nr. 301: De Gangmakers: De kiet te klèèn

 

 

We hebben 101 gasten en geen leden online