• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

KOOKPUNT FEBRUARI

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 1398 optKookpunt en Pinnekleuvers.....
Ieder jaar weer de juiste combinatie. Het is een goede traditie dat jaarlijks rond Carnaval "'t Hoog van de Pinnekleuvers met de dansgroep" aanschuiven bij het Kookpunt. Zo maakte deze keer Prins Dré met zijn gevolg zijn opwachting aan de keurig gedekte tafel bij Ome Toon. Volop genoten van het "carnavals menu": Chinese tomatensoep, kip met saté en frites, groenten, salade, appelmoes met abrikozen en pruimen en een lekker toetje na.

IMG 1390 optTot ieders verrassing kwam Omroep Brabant Televisie opnamen maken van de dansgroep en gaven jeugdprins Ravi en adjudant Sam het "weerbericht voor Biest-Houtakker" voor de Carnavals dagen... We konden het 's-avonds op Brabant Nieuws op TV bewonderen.... Al met al een leuke start voor het Carnaval van de Pinnekleuvers en een extra dimensie bij het Kookpunt.

Onze gasten kijken weer terug op een heerlijk samenzijn en daarbij ook nog lekker gegeten.
Volgende Kookpunt is 7 maart.

Tijd voor hutspot!

Geschreven door fam. Wilborts.

Biestenaren Harrie en Jos Wilborts zijn weer terug in Biest-Houtakker, na hun schaatsavontuur op de Weissensee. En al was het een barre tocht (met name omdat het niet hard genoeg vroor en de ijskwaliteit niet al te best was), de kruisjes zijn toch weer binnen! Een kort verslag volgt binnenkort op de website.

hutspot met hachee

Om dit heugelijke feit te vieren, maar vooral ook omdat de carnaval voor de deur staat en fam. Wilborts nog een fikse voorraad winterwortelen heeft, mogen alle hongerige Biestenaren zich melden. Voor slechts €1 krijg je nu 1kg winterwortelen en 1kg aardappels. Kortom dat wordt hossen met hutspot!

Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee

Geschreven door Lennart de Graaf.

josharrieweissensee

Ook dit jaar gaan dorpsgenoten Jos en Harrie Wilborts weer richting Oostenrijk om een sportieve prestatie van formaat neer te zetten. Beide heren reizen voor de 23ste keer af naar de Weissensee om daar aan de 30ste editie van de schaatstocht mee te doen. Traditiegetrouw wordt daarbij ook de Biestse vlag meegenomen en op Oostenrijkse bodem gehesen.
Voordat het zover is start Jos eerst nog op zondag in de wintertriatlon. Deze bestaat uit de onderdelen hardlopen, langlaufen en schaatsen.

Op dinsdag 30 januari wordt vervolgens gestart met de toertocht. Deze vindt dit jaar plaats op het kleine meer omdat het ijs op het grote meer nog niet dik genoeg is. Een ronde op het kleine meer bedraagt 12.5 km. Harrie gaat om 7.00 uur van start met nr 5465 voor de 200 km (16 ronden). Jos gaat om 9.00 uur van start voor de 100 km (8 ronden) met nr 5375.
Om het geheel sportief af te sluiten, pakken beide heren op vrijdag 2 februari nog een andere lokale schaatstocht mee, waarbij Harrie wederom 200 km met nr 7287 en jos 100 km met nr 7230 zal schaatsen.
Het doel is om samen een totaal van 500 km op natuur ijs te schaatsen. Wilt u Jos en Harrie volgen op weg naar de 500 km, kijk dan op www.weisensee.nl

Voorlezen en muziek voor ouderen bij café Ome Toon

Geschreven door Dorpsondersteuner, Ria van de Wiel.

logo dorpsondersteunerHet voorlezen van een mooi verhaal of gedicht biedt veel plezier en ontspanning aan mensen van alle leeftijden en is vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.
Op 1 februari treden de vertellers Michiel en Henk van der Sanden op, samen met het H2M trio, met een mix van verhalen en muziek, voor ouderen van Biest-Houtakker. Dit doen zij in samenwerking met het Regionaal Seniorenorkest Midden Brabant en de bibliotheek op locatie.

logo biebmbProgramma

13.30 ontvangst met een kopje koffie of thee.
14.00 start van de verhalen en muziek.
15.30 sluiting.

 Wilt u hier bij aanwezig zijn, graag telefonische opgave bij Ria van de Wiel, 0626128195.
Deelname is gratis, en het kopje koffie ook.
Graag tot donderdag 1 februari.

Kookpunt januari 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

Met de start van het nieuwe jaar wil het KOOKPUNT haar gasten steeds verrassen met een speciaal Nieuwjaarsdiner. Ook dit jaar weer natuurlijk. Met de fraaie ruimte bij Ome Toon was het ditmaal een beetje improviseren, omdat gelijktijdig de koffietafel van een van onze overleden gasten plaats vond. Maar met inschikken en delen werd aan beide gebeurtenissen recht gedaan en met een minuut stilte eer betoond aan onze overledenen.
Met de "openingsbubbel" werd het nieuwe jaar begroet, vergezeld van heerlijke amuses. Het Kookpunt is bij dit "Nieuwjaarsmenu" dank verschuldigd aan een aantal gulle gevers. Zo werd de "Champagne" geschonken door Wijnhuis Lieverlee uit Hilvarenbeek, het ree door de jagersvereniging Biest-Houtakker, in de persoon van Tinie Vromans, en het dessert, als kerstgeschenk, door de Parochie H. Norbertus. Waarvoor dus onze hartelijke dank. Onze gasten hebben culinair op een heerlijke wijze het nieuwe jaar ingezet. Het volgende Kookpunt, op 7 februari a.s. zal in het teken staan van Carnaval.

IMG 1384 optIMG 1381 opt

 

We hebben 173 gasten en geen leden online