• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Thema-avond Eerste hulp bij psychische problemen

Geschreven door werkgroep zorg Coöperatie Biest-Houtakker.

Op dinsdag 12 juni staat er weer een thema-avond, georganiseerd door werkgroep zorg van Coöperatie Biest-Houtakker, gepland. Deze keer is het onderwerp: 'Eerste hulp bij psychische problemen'.

Deze avond is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Hilvarenbeek. Waarom we deze avond organiseren? We weten dat het in sommige situaties best lastig is om de juiste hulp te bieden als we zien dat het niet zo goed gaat met een buurtgenoot. Enerzijds willen we graag een helpende hand bieden, maar we willen ook niet al te bemoeizuchtig overkomen. Mariet Bastiaansen is consulent mentale gezondheid bij de gemeente, en heeft hele praktische tips op dit vlak.

In een uitnodiging die we binnenkort huis aan huis bezorgen, geven we extra informatie over de avond. 

Noteer je 12 juni alvast in je agenda? Je bent die avond in elk geval welkom vanaf 19:30 uur bij Café Ome Toon aan Biestsestraat 38c. Aanmelden hoeft niet, maar als je vragen hebt kun je terecht bij de dorpsondersteuner (Ria van de Wiel, 06-26 12 81 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Pilot 'wie de pot lust ... ' gaat door

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Op vrijdagavond 11 mei vond de eerste pilotavond van het samen eten project 'Wie de pot lust, ....' plaats. 

wiedepotlust03

12 personen hadden zich aangemeld om met elkaar om tafel te gaan. De pot schafte een huisgemaakte spaghetti bolognese (met rundsgehakt, ui, wortel, bleekselderij, rode wijn, rundsbouillion, knoflook en peterselie) of een penne boscaiola (met spejkes, ui, champignons, bospaddenstoelen, gedroogde porcini, bosui en room). De avond werd afgesloten met een simpele maar lekkere Biestse vlaflip (yoghurt, vanillevla, verse aardbeien en een bosvruchtenlimoencoulis).  Er is dus flink gesmuld met een groep mensen die normaal niet zomaar met elkaar aan tafel zouden zijn beland.

Er was veel enthousiasme bij de deelnemers en er is dus een basis om de pilot voort te zetten! Dat gaat gebeuren op vrijdag 8 juni (en bij veel animo ook op vrijdag 1 juni) a.s. Kortom wil jij ook aanschuiven en denk jij dat je 'de pot lust'? Schrijf je dan snel in via de website van de stichting Wel Gement

Een laatste groet aan Tanja

Geschreven door website-redactie.

Op woensdagavond 16 mei is onze dorpsgenoot Tanja Nijhuis bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Tanja, moeder van Maartje, Teun en Ruud van Dijck was pas 52 jaar en actief betrokken in ons dorp. 

Op zaterdag 19 mei is er gelegenheid om een laatste groet te brengen aan Tanja. De familie heeft laten weten dat zij het heel erg belangrijk vindt dat iedereen zich hiervoor uitgenodigd voelt. Jullie zijn welkom op zaterdag 19 mei tussen 14:00 uur en 16:00 uur aan de Akkerstraat 17 te Biest-Houtakker.

 (gelieve dit bericht niet publiek te delen op eigen social media).

Geef aan de collecte Longfonds

Geschreven door Biestse collectanten Longfonds.

logo longfondsDeze week is de landelijke collecteweek voor het longfonds.

De opbrengst is voor onderzoek en voorlichting met als doel gezonde lucht en longen voor iedereen.

De Biestse collectanten zijn er klaar voor. Geeft u ze een bijdrage?

Alvast hartelijk dank.

Ome Toon open Pinksteren

Geschreven door Ome Toon beheerder.

logo ome toon 

 

 

1e Pinksterdag is Ome Toon vanaf 10:00 open en deze dag is er een extra aanbieding.
Koffie of Thee met een Biest gebakje voor € 3,95 en broodje Kroket voor € 3,50

We hebben 243 gasten en geen leden online