• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

Kookpunt juni

Geschreven door Piet Kuijpers.

Aspergetijd. Midden in het seizoen. En dus stond deze lekkernij op het menu van juni. Hadden we vorig Kookpunt een tweetal heren van de Seniorenraad te gast, vandaag mochten we twee dames van Thebe-extra begroeten, en wel om een heel bijzondere reden. Het is bekend dat in de keuken van Ome Toon onlangs een nieuwe vaatwasser is geplaatst. Een duur apparaat wat je niet zo maar een-twee-drie kunt aanschaffen. Dus hebben we volop moeten zoeken naar fondsen die ons financieel zouden kunnen steunen. En dat was o.a. Thebe-extra. Het Kookpunt en de Coöperatie danken bij deze Thebe-extra voor hun steun en daarom de uitnodiging aan de dames van Thebe om een keer mee te genieten met het Kookpunt van juni.
Het volgende Kookpunt is op 5 juli. In augustus is er geen Kookpunt .

IMG 1169 optIMG 1170 opt

Bezoek aan de moestuin

Geschreven door Piet Kuijpers.

Als alles in de moestuin van Opa Jos weer volop begint te groeien en te bloeien gaan de kleuters van de Vlinderakker weer samen op pad om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, b.v. lekkere framboosjes en aardbeien. Maar niet alleen dat. Opa Jos laat vooral ook zien hoe alles groeit in de moestuin en de kleintjes vinden dat maar wat interessant.
Hierbij het relaas van Dirk, Stef en Sara. En natuurlijk ook een aar foto's.

IMG 2326IMG 2340

 

 

 

 

 

 

brief opa Jos

Uitstel bijeenkomst postcoderoos

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op vrijdag 16 juni a.s. wilden Hilverstroom en de gemeente Hilvarenbeek samen met enkele nauw betrokkenen uit Biest-Houtakker een informatieavond houden over de postcoderoosregeling in Biest-Houtakker. Het aantal aanmeldingen is op dit moment nog niet voldoende om een goede start te maken. De bijeenkomst wordt daarom verzet naar een datum na de zomervakantie. 

Wel zonnepanelen, maar niet op je eigen dak!

Geschreven door Lennart de Graaf.

zonnepanelen tuinopstelling 544x252Duurzaam en lokaal energie opwekken is een thema waar veel mensen mee bezig zijn. Op steeds meer plaatsen in Biest-Houtakker zien we dan ook zonnepanelen verschijnen. Maar wat doe je nu als je wel zonnepanelen wilt, maar je de panelen niet op je eigen dak kunt of wilt leggen? Dat kan bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, omdat het eigen dak niet geschikt is of de juiste ligging heeft voor het plaatsen van zonnepanelen of omdat je het simpelweg niet mooi vindt. Voor deze mensen is er de regeling Verlaagd Tarief, beter bekend als de Postcoderoos. Coöperatie Hilverstroom presenteerde tijdens de jaarvergadering van de Coöperatie Biest-Houtakker het plan om in Biest-Houtakker ook een dergelijk project op te starten. Het plan lijkt op 16 juni concreter vorm te gaan krijgen tijdens een eerste vergadering voor geïnteresseerden.

Apenkooi Festival 2017 – Programma Zaterdag & Gastenlijst

Geschreven door Stijn Timmermans.

Zoals jullie al eerder op deze website hebben kunnen lezen, is het op zaterdag 17 en zondag 18 juni weer tijd voor Apenkooi Festival in Biest-Houtakker. Zoals jullie weten hebben we ook op de zaterdagavond een toffe feestavond met verschillende acts. Het complete programma van deze avond en alle informatie vindt je op: www.apenkooifestival.nl/zaterdag

13495662 606903302811811 4742987534228598850 o 2 opt 1

Op deze avond hanteren we echter een minimum leeftijd van 17 jaar. Maar voor de jeugd uit de Biest, die ook al lid zouden kunnen worden van de KPJ, maken we hierop graag een uitzondering. Dus ben je 15 of 16 jaar en kom je graag een kijkje nemen bij Apenkooi? Meld je dan aan voor de gastenlijst. Wij zorgen er voor dat je dan toch binnen kunt. Samen maken we er een grandioze avond van.

Aanmelden voor de gastenlijst? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/sms/app naar Lotte Pijnenburg (06-15290989) en vermeld hierbij je naam, leeftijd en adres. Op de zaterdagavond van Apenkooi kun je door vermelding van je naam dan toch binnen bij Apenkooi. Let op: het is niet mogelijk om op de avond zelf dit nog te regelen, dus geef jezelf van tevoren op. Hopelijk zien we jullie dan.

Kom jij 17 en 18 juni ravotten in de jungle van Apenkooi?  

We hebben 187 gasten en geen leden online