Geschreven door: Toine van Balkom

Helaas!

derby edn-svsos 2012

Zo hadden wij het liever gezien na 90 minuten …

Zondagmiddag 6 mei vond in Haghorst de spannende derby plaats tussen de eerste elftallen van SVSOS en EDN. Als SOS gelijk zou spelen of winnen zou men de periode winnen en in de nacompetitie terecht komen. Voor EDN gold hetzelfde bij winst. Al snel kwam SOS 1 op voorsprong door doelpunten van Gijs van de Wiel en later in de eerste helft door Gijs van Breda. De vele toeschouwers die uit Biest-Houtakker meegekomen waren, waren zeer verheugd met deze snelle voorsprong in de eerste helft. Maar al snel kwam EDN terug en werd het 2-2. Daarna werd het spel wat harder. Een grove overtreding op Daan van de Wiel zorgde ervoor dat de vaart er bij SOS uitgehouden werd. De scheidsrechter moest maar liefst 3 rode kaarten trekken. Twee spelers van SOS en een speler van EDN mochten het veld vroegtijdig verlaten. Het bleef lange tijd 2-2 en dat was voor SOS nog een uitslag waarmee men de nacompetitie mocht gaan spelen. Maar niet snel daarna werd EDN sterker en viel er weer een doelpunt in het Biestse doel. Na 90 spannende minuten won EDN de wedstrijd en het feest in Haghorst barstte los. Maar zoals gewoonlijk sloten de Bieste spelers en supporters zich aan in dit feestgewoel en werd deze spannende voetbaldag goed afgesloten. Christ van Dorst en zijn team wensen we veel succes in de nacompetitie de komende weken.