Skip to main content
Biest spookt er op los tijdens Griezellas ‘Betoverde brouwsel’
Geschreven door: Redactie

Biest spookt er op los tijdens Griezellas ‘Betoverde brouwsel’


Gisteren trof je in Biest-Houtakker weer veel zombietjes, vleermuizen, heksen en monsters. Tussen 18 en 20 uur liepen zo’n 60 schoolkinderen mee in Griezella’s Halloweentocht. Dit jaar moesten de kinderen op zoek naar ingredienten voor het ‘Betoverde brouwsel’. Op 8 locaties in het dorp moesten de groepen hun ingredienten ‘verdienen’ door het spelen van een spel. En natuurlijk was er ook bij succesvol voltooien ook een lekkere ’treat’

De groepen werden om 18 uur ontvangen door de heks Griezella. Dit jaar moest er, om veilig te blijven voor onheil, een magische drank worden gebrouwen. Maar voor een drank zijn ingredienten nodig en deze moesten door de groepen verzameld worden. Zo moesten zij in het centrum van het dorp langs verschillende locaties waar steeds een spel werd gespeeld en waarmee zij een ingredient konden verdienen. Langs een heuse heks met pruttelende ketel, een waarzegsters en diep een vleermuizengrot in. Niets bleef de moedige deelnemers bespaard. Uiteindelijk kon rond 20 uur het Betoverde brouwsel worden gemaakt en was Biest-Houtakker weer veilig.

Ingebruikname prikkabel Eekhofplein
Op deze feestelijke avond werd ook de nieuwe prikkabel voor het Eekhofplein in gebruik genomen. De kabel die samen met Stichting Wel Gement werd gerealiseerd, kan gebruikt worden bij feestelijkheden zoals de Halloweentocht of bij ijspret bij de ijsbaan. Middels de opbrengst van de Koek en Zopie tent tijdens de vorige ijsbaan en tijdens de Halloweentocht werd een goede basis gelegd om de kabel te bekostigen. Daarnaast kunnen dorpsgenoten die het initiatief een warm hart toedragen nog steeds één of meerdere lampjes ‘adopteren’ (€1.50 / lampje) via https://bit.ly/BiestHalloweenBetalen. In totaal zijn 160 van de 240 lampjes al geadopteerd.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?