• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

Kijkavond CV Ge Kekt Mar

Geschreven door Webredactie namens CV Ge Kekt Mar.

Logo CV Ge Kekt MarCV Ge Kekt Mar organiseert zaterdag 28 januari een kijkavond. Tijdens deze kijkavond kunnen niet alleen alle sponsors maar ook alle andere geïnteresseerden in ut Pinnekleuversgat een kijkje komen nemen naar de vorderingen van de bouw van de carnavalswagen. Daar wordt door de veertien leden van CV Ge Kekt Mar al anderhalf jaar aan gewerkt, eerst in de schuur bij de familie Boers en sinds enkele weken in de schuur bij de familie Vingerhoets in de Vossenhol. Daar in de Vossenhol begint de Kijkavond zaterdag om 19 uur.

Stukje waogen CV Ge Kekt MarIedereen is welkom om deze mooie wagen te komen aanschouwen. Er wordt tegen een kleine vergoeding voor een drankje gezorgd en de inkomsten daarvan komen ten goede aan de wagen.

Nieuwe activiteiten JVW voor de Biestse kinderen

Geschreven door JVW.

logo JVWNa het wegvallen van Jong Nederland Biest-Houtakker heeft Jeugd Vakantie Werk Biest-Houtakker het voornemen om enkele activiteiten voor de basisschooljeugd te gaan organiseren. In tegenstelling tot Jong Nederland zal dit niet iedere week zijn maar slechts drie keer per jaar. Het doel van deze activiteiten is een gezellige dag te organiseren voor de Biestse jeugd zonder al te grote kosten zodat iedereen hier aan mee kan doen. Natuurlijk blijft het programma in de zomervakantie daarnaast ook bestaan.

Deze activiteiten bestaan uit een spooktocht, “een timmerdorp” en een “mini-zeskamp rondom biest zonder grenzen”. De data voor 2017 zijn voor de spooktocht 27 oktober, het timmerdorp 15 april en de mini-zeskamp 17 juni. De spooktocht en de mini-zeskamp behoeven waarschijnlijk geen uitleg, het timmerdorp wel. Dit is een dag waarvoor de kinderen zich in groepjes opgeven en een “vergunning” aanvragen. Zij zullen dan een stukje grond toegewezen krijgen met bouwmaterialen. Met deze materialen mogen zij een hut gaan bouwen naar eigen fantasie.
Hoe deze  activiteiten er precies uit gaan zien is nog niet bepaald. We vragen daarom dan ook om uw hulp. Er zijn al wel enkele ideeën bedacht maar deze zullen nog verder uitgewerkt worden. Dus denkt u, het helpen organiseren van een van deze activiteiten is echt wat voor mij of voor iemand in mijn omgeving, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij de activiteit waar u, of iemand rondom u, bij wil gaan helpen en een telefoonnummer zodat we u kunnen bereiken.

In memoriam Net de Graaf

Geschreven door CV de Pinnekleuvers.

Net de GraafAfgelopen week heeft ons het droevige bericht bereikt dat Net de Graaf, lid van D’ouw Blauw, op donderdag 12 januari jl. is overleden.
Jarenlang is Net actief lid geweest bij onze vereniging, en ook later is zij altijd zeer betrokken gebleven bij de Carnaval in het Pinnekleuversgat. Carnaval zat in haar bloed, Net was een Pinnekleuver in hart en nieren.
Lange tijd was zij zeer actief betrokken bij de Zêveravonden, waar zij elf maalin de Zêverton heeft gestaan. Met haar uitgesproken typetjes zoals Pien Flapscheut, Vrouw in den bouw, Beauty van de Biest en Stien Stress kreeg zij keer op de keer de lachers op haar hand. Humor liep als een rode draad door haar leven.
Later was Net nog enkele jaren actief betrokken achter de schermen van de Zêveravond waar zij de rol van “moeder van de Zeveraars” op zich nam.

In 1989 mocht Net de prijs “Verdienstelijke Dorpsgenoot ”in ontvangst nemen en sinds 1994 was Net in het bezit van “Het Groot Bijl” voor haar verdiensten, openbare carnaval in Biest-Houtakker.
Net was ook medeoprichter van Stichting Welgement en het likeur “Ut Biests Regentje”. Welgement Facilitair werd een onderdeel van deze stichting, en heeft daardoor een zeer belangrijke rol gespeeld over hoe Carnaval nu wordt gevierd in het Pinnekleuversgat.

vrijwilligers carnaval 2017

Geschreven door beheerder café Ome Toon.

Carnaval staat weer op de stoep. Hiervoor zijn wij nog in diverse vormen opzoek naar vrijwilligers. Denk aan de volgende werkzaamheden: 
- bardiensten zaterdag/ zondag/ maandag en dinsdag (overdag en/ of avonden) 
- muntenverkoop diversen avonden 
- uurtje poetsen ochtenden (zaterdag/zondag/maandag en dinsdag), dit kan bijvoorbeeld gezellig met een vriendin
- woensdag (09:00- 14:00)  ruim en poetskrachten (dames en heren)

Mocht je zin en tijd hebben dan horen wij dit graag. Je kunt ons bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0613492343 of vraag aan de bar even naar Mariska.

We hebben 378 gasten en geen leden online