• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

100 beelden van SVSOS

Geschreven door Koen van Waes.

svsos201305Een gloednieuwe aflevering van “Uit het foto-archief” op de website van de Trompettercup, deze keer met precies 100 beelden van vijfdeklasser SVSOS.
De foto’s zijn voornamelijk gemaakt door Jan Appels en Jurgen van Hoof.

 

Kijk via deze link op de website van de Trompettercup.

Carnaval bijna op kookpunt....

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 0885 optHoewel nog een paar weken te gaan, stond Carnaval ook dit jaar weer midden in het KOOKPUNT. Prins Willem en zijn gevolg bezochten als goede traditie "restaurant" Ome Toon, waar de kookstaf van het KOOKPUNT gezorgd had voor een min of meer carnavalesk menu. Na de Chinese tomatensoep was er dan de "runderstoof mee friet " en daarbij nog veel meer frietjes, in alle kleuren van courgette, paprika, zoete aardappel en wortel. 

IMG 0889 optPrins Willem gaf in zijn welkomstwoord aan zeer vereerd te zijn met de uitnodiging om aan te schuiven bij onze senioren die iedere maand komen genieten van een heerlijke maaltijd. Met de dans van de dansmariekes werd het bezoek van 't Hoog van de Pinnekleuvers helemaal compleet.
Omdat Carnaval dit jaar eindigt daags voor het KOOKPUNT van maart heeft de kookstaf besloten om het KOOKPUNT van maart af te gelasten. Het eerstvolgend KOOKPUNT is dus woensdag 5 april.

De éérste beursvloer Hilvarenbeek

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Beursvloer Hilvarenbeek 2017Op 22 maart 2017 wordt voor de gehele gemeente Hilvarenbeek de eerste beursvloer Hilvarenbeek gehouden. Tijdens deze beursvloer worden bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gehele gemeente samengebracht om hun netwerk uit te breiden en om te kijken waar ze elkaar kunnen helpen. Dit alles zonder dat er geld aan te pas komt.
Waarom is dit interessant voor bedrijven in Biest-Houtakker?
* vergroten van het netwerk
* meer naamsbekendheid en reclame

Waarom is dit interessant voor verenigingen, stichtingen, school, zorginstellingen (maatschappelijke organisatie) in Biest-Houtakker?
* vergroten van het netwerk
* in contact komen met soortgelijke maatschappelijke organisaties uit andere dorpen
* buiten Biest-Houtakker contacten opdoen

Hoe werkt zo’n beursvloer ?

Pubquiz met drone als hoofdprijs

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

15978046 1610260145667620 103240752354510905 n

Je kunt nog meedoen en kans maken op een drone !
Tenminste.... als je tussen de 12 en 16 jaar bent ...
Thema? Alcohol en drugs, met vragen zoals: Zit er meer alcohol in bier of wijn?
Wat gebeurt er met je hersenen als je een glaasje te veel op hebt?
Hoe werkt een blaastest etc. Inclusief drie consumpties.

Vooraf aanmelden is niet nodig.
Locatie: Hercules in Diessen.

Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee

Geschreven door Webredactie.

Wordt het wel of wordt het weer geen Elfstedentocht dit jaar ?
Voor de Biestse bikkels Jos en Harrie Wilborts in elk geval wél. Morgen (26/1) vertrekken zij weer naar de Weissensee in Oostenrijk om de Alternatieve Elfstedentocht te rijden. Dit Nederlandse evenement dat drie weken duurt wordt dit jaar voor de 29e keer gehouden. Ruim duizend Nederlanders doen hier aan mee.
Weissensee 2016Harrie en Jos tijdens de tocht in 2016.

In twee opeenvolgende weken kunnen de toerrijders op woensdag en op zaterdag de 200 km lange tocht rijden (dit jaar in 12 rondes van 16,8 km). Daarnaast wordt aanstaande zaterdag het Open Nederlands Kampioenschap verreden, 80 km voor de vrouwen en 100 km voor de mannen, te zien bij Studio Sport.
Woensdag 1 februari rijden de wedstrijdrijders de Alternatieve Elfstedentocht van 200 km.

Weissensee kruisjeJos en Harrie willen dinsdag a.s. (31/1) aan de toertocht van 200 km deelnemen, en als het meezit doen ze dat vrijdag (3/2) nog een keer. En dit jaar nemen ze de Biestse vlag mee, want ze hebben iets te vieren; ze hopen samen het 50e Alternatieve Elfstedenkruisje te halen. Jos heeft er al 29 en Harrie 20; dat zit wel goed.

De rijders zijn te volgen op www.weissensee.nl 
De toertochten starten 's morgens om 7.00 uur. Om het kruisje te bemachtigen moeten de rijders voor 17.00 uur, dus uiterlijk 10 uur na de start aan de laatste ronde beginnen. Dat halen de Biestse bikkels mee gemaàk: Jos z'n persoonlijke record is 8.23 uur en Harrie 8.39 uur. Hoe ze het deze keer doen kun je de hele dag op internet volgen; tik de naam in of het volgnummer:
- dinsdag 31 januari heeft Harrie volgnummer 5744 en Jos 5745
- vrijdag    3 februari heeft Harrie volgnummer 7681 en Jos 7682.

Toejuichen mag, maar dan wel heel hard !

We hebben 387 gasten en geen leden online