• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

Doorstart Beverakkers IV

Geschreven door BOB.

Eindelijk is het zover. Op korte termijn zal in Beverakkers IV gestart worden met de bouw van een aantal nieuwe woningen. Vorig jaar heeft hierover al eens een bericht in de krant gestaan. De politiek zorgde voor vertraging, waardoor we u nu pas kunnen informeren over de voortgang.

Er blijkt nogal wat animo te zijn voor deze woningen. Er kan gebouwd worden voor starters, doorstromers en senioren. Leijstromen / Van der Weegen willen de Biestenaren de eerste kans geven om te bouwen in Beverakkers IV. Op 9 maart a.s. zullen zij nadere informatie verstrekken over de prijzen, de soorten woningen en het tijdspad. Zorg dat je aanwezig bent. Nu is er nog kans om te bouwen of een woning te kopen in de Beverakkers.

Uitvaart van een iconische Biestenaar

Geschreven door Ed van Hees.

Drie generaties Biestenaren zijn opgegroeid en oud geworden met de schitterende kruisweg die een halve eeuw lang de kerk van De Biest heeft gesierd. Met de opheffing van de parochie verdwenen ook deze iconen uit De Biest. 

Kruisweg k

De kruisweg is gemaakt door de iconische Biestenaar Fons de Kok, die zelf met zijn gezin zijn huis en atelier bouwde op de Veldbraak. Fons de Kok is afgelopen dinsdag overleden. Zijn uitvaart vindt maandag a.s. plaats om 10.30 uur in de kerk van het Goirke in Tilburg. Na de begrafenis is er een samenzijn in Café Peerke Donders op de Pater Dondersstraat 14 in Tilburg, nabij de kapel van Peerke Donders waar zijn kruisweg een nieuw onderkomen heeft gekregen.

Denk jij mee? Provincie zoekt 500 Brabanders

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Club van 500Durf jij in een zelfrijdende auto te stappen? Vind jij de e-bike een goed alternatief voor de bus? En zou de overheid deelauto’s meer moeten stimuleren? Heb jij hierover een mening, word dan lid van de Club van 500.
De provincie Noord-Brabant zoekt 500 Brabanders die actief mee willen denken over de toekomst van mobiliteit. Als lid reageer je op online stellingen en vragen, en kun je tijdens bijeenkomsten in gesprek met bestuurders en beleidsmakers.

Waarom lid worden?

  • Je denkt actief mee over de koers en ambitie van de overheid
  • Je kunt jouw eigen ideeën delen met andere Brabanders
  • Je hebt invloed op het openbaar vervoer en de omgevingsvisie van Brabant

Hoe kun je meedenken?

  • Reageer op het online platform op vragen en stellingen
  • Ontvang uitnodigingen voor panel-bijeenkomsten
  • Ga in gesprek met bestuurders en beleidsmakers van de provincie 

Wil jij meedenken? Of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben in de Club van 500? Aanmelden kan via www.brabant.nl/toekomstmobiliteit.

Jurering mooist versierde huis

Geschreven door CV de Pinnekleuvers.

De Biest kleurt blauw geel...

Zoals jullie weten vinden we het leuk als tijdens dit jubileumjaar in heel het Pinnekleuversgat de huizen worden versierd. Een en ander is terug te lezen in de brief die vorige week huis aan huis is bezorgd. Voor de drie mooist versierde huizen hebben we prijzen. De jury van de optocht zal alle huizen beoordelen en kiest de drie mooiste huizen, voortuinen, ramen etc. De winnaars worden op carnavalszaterdag om 18.00 uur bekend gemaakt, na de prijsuitreiking van de optocht voor de jeugd.

De jury start aanstaande zaterdag om 10.00 uur met het beoordelen, dus zorg dat je huis vanaf dan helemaal versierd is!

Groeten,
De Triumph rijder

Timmerdorp JVW Biest-Houtakker

Geschreven door Jeugd Vakantieweek.

Enige tijd geleden hebt u via deze website of via facebook kunnen lezen dat JVW Biest-Houtakker voornemens is om enkele nieuwe activiteiten te gaan organiseren. Hierbij kon u lezen dat het timmerdorp de eerste activiteit zou zijn op 15 april. Dat is echter het paasweekend, daarom is  dat verschoven naar 9 april.

We  zijn nog op zoek naar ouders die deze activiteit mee willen organiseren. Als u denkt ik wil alleen op deze dag mee helpen, horen wij dit ook graag. Binnenkort zal via de school een brief meegegeven worden waarin de kinderen opgegeven kunnen worden. In deze brief kunt u ook aangeven of u deze activiteit mee wilt organiseren of op 9 april wilt meehelpen. Als u deze brief niet krijgt maar toch graag wilt helpen, kunt u zichzelf aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij vertrouwen er op dat wij samen met de inwoners van Biest-Houtakker deze dag kunnen laten slagen.

We hebben 366 gasten en geen leden online