• foto head5
  • foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head2

De Jeugd van Tegenwoordig ging KEI HART!

Geschreven door De Jeugd van Tegenwoordig.

Vrijdag 7 april om 19.30 was de start van de 24-uurs fietsmarathon van de Jeugd van Tegenwoordig. Op twee hometrainers fietste de jeugd, 12 tot 16 jaar, zoveel mogelijk kilometers en geld bij elkaar voor het goede doel van hun dorpsgenoten Gijs en Miriam van de Wiel, Homeride voor Ronald McDonald-huizen. En het ging inderdaad “Hart” in de Gemeynte. Er werd hard gefietst en er was heel veel support van familie, vrienden en dorpsgenoten. Iedereen droeg zijn steentje bij in deze actie.
Tot diep in de nacht en ook weer in de vroege ochtend werd de jeugd aangemoedigd door bezoekers. Op zaterdagochtend was er een heuse spinning-les door Claartje van de Wouw om de jeugdige fietsers nog harder te laten gaan.
Naast jeugd was er ook de mogelijkheid voor anderen om met elkaar te battlen op de fiets. Er werd gestreden om zoveel mogelijk kilometers in een half uur te fietsen. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door Fietsclub Reijrink met 19,0 kilometer in een half uur. Bij de jeugd was Thijm Verhoeven de winnaar. Hij fietste 15,6 kilometer in een half uur.

Gijs en MiriamZaterdagavond klokslag 19.30 was de actie ten einde en werden de laatste kilometers genoteerd. De jeugd fietste in totaal 1.142 kilometer in 24 uur. Toen werd het tijd om de cheque uit te reiken aan Gijs en Miriam. In totaal is het de jeugd gelukt om een bedrag van € 3.050,33 bij elkaar te fietsen dit weekend. Dat zijn 50 overnachtingen in een Ronald McDonald-huis, zodat ouders heel dicht bij hun zieke kind kunnen zijn.

Jaarvergadering CV de Pinnekleuvers: wie wordt de nieuwe voorzitter

Geschreven door CV de Pinnekleuvers.

logopinnekleuversCV de Pinnekleuvers nodigt alle Pinnekleuvers, Pinnekleuverinnekes en andere geïnteresseerden uit voor de jaarvergadering. Deze zal gehouden worden op woensdag 12 april a.s. bij Ome Toon, aanvang 20.30 uur. Op de agenda staan het financieel verslag, het jaarverslag, bestuursverkiezing en motto 2017!
Karel Dieker zal voor de laatste keer de vergadering voorzitten. Zijn opvolger wordt deze avond bekend gemaakt.
Ook nieuwsgierig? Hopelijk tot ziens op 12 april bij Ome Toon!

KOOKPUNT April

Geschreven door Piet Kuijpers.

Deze keer werd het Kookpunt met speciaal bezoek vereerd. Om onze servieskast op peil te houden moet er af en toe wel eens wat worden aangevuld.... er breekt wel eens een bord en er valt wel eens een glas kapot en soms meer dan een. En dan moeten we nieuw aanschaffen. Daarom hebben we vorig jaar aangeklopt bij de "Stichting Annetje van Puijenbroek" en we hebben daarvan een donatie ontvangen, zodat we onze servieskast ruim hebben kunnen aanvullen. Als blijk van dank is Mevr. Annemiek van Puijenbroek afgelopen woensdag te gast geweest bij het Kookpunt. "Geen beter restaurant dan het Kookpunt", was haar reactie. En daar mogen we trots op zijn.
Het volgende Kookpunt is op 3 mei a.s.

IMG 1004 optIMG 1003 optIMG 1020 opt

Het Timmerdorp komt eraan

Geschreven door Jeugd Vakantieweek.

Aanstaande zondag is het zover, ’t timmerdorp van jeugdvakantiewerk Biest-Houtakker.

Het belooft een mooie dag te worden met lekker veel zon. Dus kom gezellig even kijken bij ‘t timmerdorp in de nieuwe wijk, Eekhof (rotonde), van 10.00u tot 17.00u. Tegen een kleine prijs kun je ook lekker genieten van een drankje en kijken wat de kinderen gemaakt hebben.

Dus graag tot zondag 9 april a.s 

Koningsdag in Biest-Houtakker

Geschreven door het Oranjecomité.

Op donderdag 27 april organiseert het Oranjecomité Biest-Houtakker een gezellige Koningsdag voor alle inwoners van Biest-Houtakker. Zoals ieder jaar kunnen de kinderen met hun zelf versierde fietsen meedoen aan de optocht door Biest-Houtakker. De mooist versierde fiets en het best oranje geklede kind krijgen een leuke prijs. Dus doe allemaal je best.
Vervolgens staat er voor de kinderen van de onderbouw en kinderen die nog niet op school zitten (vanaf 2 jaar) een spelletjesprogramma klaar. Voor de kinderen uit de bovenbouw is een GPS-tocht uitgezet.
Natuurlijk is Café Ome Toon geopend en is er een gratis lekkernij bij een heerlijk kopje koffie of thee. Ook kunnen er frietjes worden gegeten. Uiteraard kan de loterij niet ontbreken in het programma.  U bent van harte welkom!

Kinderprogramma
Voor alle kinderen uit Biest-Houtakker in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar
(opgave vooraf is verplicht)

13.30   Vertrek met versierde fietsen vanaf het voetbalveld
14.15   Aanvang spelletjesmiddag en GPS-tocht
16.30   Einde Kinderprogramma
17.30   Grote loterij

We hebben 370 gasten en geen leden online